Ik stel voor een moratorium op grappen over madonna ‘ s leeftijd

Dus ik ben een van die mensen die niet kunnen omgaan met het kijken naar de Grote Nationale Media-Evenementen zonder sociale media. Neem awards shows. Ik ben er zeker van dat sommige mensen vinden ze interessant, maar ik bekijk ze als weinig meer dan excuses voor beroemde mensen geven elkaar glitter ingelegde reacharounds terwijl we plebes kijken en kwijlen van jaloezie. Maar voeg wat Twitter, een beetje Facebook, en bam! Ik ben diep onder de indruk van de gebeurtenis, of meer specifiek, de geestige commentaar dat unspools op mijn computer monitor.

Maar er zijn tijden wanneer event-driven social media laat me naar beneden, en de laatste nacht van de Super Bowl half time was een perfecte illustratie van. Hier hebben we Madonna, misschien wel een van de meest succesvolle pop-kunstenaars van de moderne tijd, het aantrekken van een enorm spektakel van de gladiatoren stuiteren op hun rommel op kwesties te maken krijgen en het naar buiten brengen van het prachtige duo van MIA en Nicki Minaj en het werven van Cee Lo Green te zingen, wat ik beschouw als een van de meest subliem perfecte pop songs ooit en gewoon in het algemeen het draaien van een van de meest macho gebeurtenissen in de mainstream van de Amerikaanse cultuur in een totaal sparkle-fiesta van queered-out femmedom. In het geval u niet vertellen, ik dacht dat het was heerlijk.

Maar om op mijn Twitter stream, je zou denken dat Madonna had slingerde op het podium gekleed in een gebloemde muumuu, een paar slippers en haar haar in de krulspelden, en dat het enige wat houdt haar rechtop was een wandelaar. De oude grappen ging op en op en op en op. (En als mijn vriend Salome vermeld, niet een enkel woord over Motley Crue, die ondanks alle in hun jaren ‘ 50 waren rocken zoals het was 1987 op de Sunset Strip.)

De helaas ironische is dat mensen het kraken van deze grappen terwijl ze aan het dansen was haar kont af. Ik bedoel, de vrouw aan het doen was radslagen in een paar laarzen met een vijf-inch hakken. (Ik ben er zeker van dat haar podoloog was wincing, maar toch.) Weet u wat er gebeurde de laatste keer dat ik probeerde om een cartwheel? Ik trok een spier in mijn rug en kon niet opstaan goed voor de rest van de dag. Had ik al gezegd dat ik dat deed toen ik twintig-twee? En ik was op blote voeten?

Dus ik denk dat iedereen die wil praten over hoe Madonna is klaar voor de lijm in de fabriek op de rijpe leeftijd van 53 gedwongen zou worden om te bewijzen dat ook zij doen een cartwheel in hakken zonder het doden van zichzelf voordat ze kunnen barsten hun oh-zo-grappige en vernietigend slimme grappen.

Luister, ik begrijp dat oude grappen leuk voor jongeren te maken. Vraag gewoon aan mijn man. Hij is 50 en ik tease hem over dat de hele tijd. (Hij is toevallig ook een super-foxy 50, dus er is dat.) Maar de grappen die ten grondslag liggen aan een echt sucky trend in onze cultuur, en dat is dat we fetishize jongeren zo ver door, dat we uiteindelijk met 25-jarigen afvraagt of ze hebben verspild hun leven (het korte antwoord is: je hebt niet), terwijl voor gek te zetten voor ouderen, voor vrij veel durven er in het openbaar.

Krista over op Stumptuous schreef dit meest uitstekende rant de andere dag, waarop zij de lof zong van oudere vrouwen:

Stel je voor, younguns, een wereld waar je gewoon don ‘ t give a shit over op zoek stom of wat je vrienden denken of te vallen in het openbaar of indruk te maken op het Joneses of om mee te gaan met de menigte om dingen te doen die je haat. Stel je voor hoe geweldig dat zou zijn. De bevrijding. De vreugdevolle vrijheid. Het glorieuze gevoel van de mogelijkheden. Nou, als je geluk hebt, dat is wat ouder aan het worden is.

Ik wilde echt fragment van de hele post, die is briljant, maar ik niet dus ik zal u stimuleren om te gaan lezen in plaats daarvan.

Ik ben niet echt van de oude – ik ben alleen 32 – maar ik kan betrekking hebben. Kijk, als je een vrouw bent en je weer 30, wordt u overspoeld met al deze berichten die eigenlijk suggereren dat een vrouw die niet meer in haar 20s zal een verschrompelde, bittere oude wijf, die heeft een hekel aan de wereld en haten die meisjes die jonger zijn en sappiger dan haar en nooit, nooit zal worden gewenst door een andere man, want ze is gewoon dat uitgeleefd. Ik bedoel, we de dames niet in paniek raken over het draaien van 30 voor niets.

Maar omdat de vergrijzing is één van die dingen die we niet echt veel van een keuze over, ik ging vooruit en 30 werd het toch, en wat denk je? Mijn jaren ‘ 30 zijn fantastisch. Ik voel me mooier, interessanter, meer vertrouwen, meer van alles. Ik heb meer ervaring in het leven, wat betekent dat ik meer kans om te herkennen onzin als ik het zie en minder bang om te roepen. Als een kerel niet vindt me aantrekkelijk, het maakt niet mij te sturen in een spiraal van twijfel en zelf-haat. Ik heb eigenlijk – en houd vast aan je kont, want het is een doozy – ik heb eigenlijk alleen maar. niet. zorg.

Kan ik u vertellen wat ik denk? Ik denk dat onze cultuur, in zijn boosaardige, persoon-hatende manier, erkent dat we de dames worden steeds krachtiger en meer vertrouwen en meer ontzagwekkend als we ouder worden, en het freaks en zegt, NEE, DAT kan NIET GEBEUREN, WE KUNNEN NIET HEBBEN VROUWEN zijn AWESOME, DIE VERPESTEN ALLES. Ik bedoel, wat kan eventueel worden meer bedreigend is voor het patriarchaat dan een vrouw die erkent dat gelul wanneer ze ziet het en roept het uit?

Dus het ziet er naar manieren om ondermijnen ons. Wat is een betere manier om dat te doen dan door het verheerlijken van de adolescentie en het maken van de rest van het gevoel dat we net zo goed gaan schuilen in een grot waar we kunnen eten krekels en dragen capes gemaakt van korstmossen en niet de stuipen op ‘ t lijf mensen met onze waardeloos, groteske zelf? (Ik vind het sexualization van de adolescentie verbijsterend. Denk ik over mezelf als een tiener, en ik was dus helemaal niet sexy en net deze gawky, slordig puinhoop in elke mogelijke manier. Het idee dat die jaren waren de jaren waarin ik was op mijn piek ligt op slechts…echt? Echt?)

Wanneer we verheerlijken de adolescentie, wij houden ook mensen die nog aan de genade van de nog-niet-helemaal-ontwikkelde hersenen en whipsawing hormonen als de top van de mensheid. Tieners hebben veel dingen te doen voor hen en ik weet dat veel van de prachtige tieners, dus ik ben niet probeert te scheuren ze naar beneden om mijn niet-teenage self beter te voelen. Ik ben gewoon proberen om deze shit in perspectief.

Mijn punt – en ik heb één is dat met de leeftijd komt de wijsheid, en de wijsheid komt de kracht. Wanneer je vernietigen op oudere vrouwen die weigeren te stoppen zichzelf uit het zicht als goede kleine oude vrouwen worden verondersteld te doen, versterkt u alle van de onzinnige ideeën die er zijn, die zeggen, dat het een vrouw is zwak, onderdanig en dom en je medeplichtig te worden in een cultuur die gericht is op het weigeren vrouwen een echte bron van de macht.

U kan van cruciaal belang zijn van de Madonna als je wilt. Heer weet ze geeft ons reden genoeg om dit te doen, met de manier waarop ze omgaat met de wereld als haar eigen culturele buffet en fantasieën zichzelf een expert op wat ze dabbles in. Maar alsjeblieft, laten we ontslaan de leeftijd van de vrouw.