Ik verwerp het idee dat fysieke kracht is een mannelijk ideaal

Normaal gesproken als iemand kritiek op mijn werk op dit blog neem ik hun woorden in zorgvuldige overweging en ik heb vaak dat ik heroverweging van mijn standpunt over een bepaald onderwerp. Soms heb ik van gedachten verander, soms doe ik het niet. Ik over het algemeen opereren vanuit de mentaliteit dat weet ik niet veel over deze wereld en dat ik altijd open om te leren, dus heb ik het meestal niet erg als iemand opbouwende kritiek, want het kan alleen maar helpen me sterkere ideeën over de wereld.

De laatste keer dat er een link naar mijn blog werd gepost op reddit, ik vond het gesprek dat volgde zeer verhelderend en interessant. Zelfs de mensen die het oneens met me had echt goede punten, en ik waardeerde het, dat mijn woorden inspireerde hen om hun perspectieven. Maar eerder deze week, mijn post over fitness een feministische kwestie werd geplaatst op r/feminisme, en een commentaar in het bijzonder niet alleen kroop onder mijn huid, maar besloten om de luiken van een miljard kleine baby ‘ s van irritatie die liet me jeuken van woede en frustratie.

De reactie:

Ik denk dat er een fatale logische fout in het artikel. Fit is leuk, maar mijn eerste reactie was "wauw, ableist". Wat over feministen met een handicap? Ik heb het gevoel dat het een beetje een irrelevante raaklijn, hoewel, want het is duidelijk dat de kracht wordt gemeten op verschillende manieren, met een sterk karakter, is wat werkelijk gewenst is, eerder dan de sterkte van het lichaam.

De logische fout dat ik het gevoel bestaat, is de feitelijke link tussen de twee. De blogger beweert dat het verhogen van haar kracht hielp het versterken van haar sterk karakter, en dat is geweldig, maar het is nauwelijks een one-size-fits-all oplossing. Als een man die besteedt veel aandacht aan andere mannen, ik kan u met zekerheid vertellen dat veel van de jongens te trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen en dan eindigen met een geweldig lichaam, maar geen vertrouwen dan ook. Is er een stap mist in deze vergelijking moet worden gehashed en richtte zich op.

Dan is het dezelfde reageerder vervolg met:

Er is een verschil tussen deze en de verkoop slang olie, dat wel. Lijkt het vreemd dat misschien de blogger voelt zich bevoegd omdat ze ‘ s genomen op de "mannelijke" karaktertrek van de opbouw van spieren? Deze interpretatie van de gebeurtenissen waarschijnlijk niet van toepassing, maar er moet een zekere mate van kritische analyse buiten bandwagon terug-te deppen.

Nu, ik ben heel erg geïnteresseerd in de gesprekken over de waardering van de traditioneel mannelijke in de kosten van het traditioneel vrouwelijk. Ik ben constant op zoek naar de wortel van mijn eigen innerlijke waarden en femme-fobie, omdat ik besef dat disdaining dingen die traditioneel gecodeerd als "vrouwelijk" zet mij op hetzelfde continuüm van vrouw-hatende als de prediker die zegt dat ouders moeten winnen van de homo-out van hun zonen of van de maatschappelijke ontwikkelingen die leiden trans vrouwen worden vermoord bij een onevenredige groei dan voor vrijwel iedereen anders. Dus ja, laten we praten over een femme-fobie en geïnternaliseerd vrouwenhaat en laten we praten over manieren om de nederlaag van deze, omdat geïnternaliseerd vrouwenhaat heeft een body count, die nog steeds blijft stijgen, met elk trans vrouw die is vermoord en elke gay jongen die wordt gepest in het plegen van zelfmoord.

Maar wat ik helemaal te verwerpen, is het idee dat "de opbouw van spieren" – aka het ontwikkelen van fysieke kracht is van nature een mannelijk ding, en dat ik trots op mijn fysieke kracht, want ik heb aangenomen mannelijke trekken. Dit idee is de kern van een diep schadelijke idee over gender rollen, die rekent fysieke kracht en spier, omdat de herkomst van de mannen en fysieke zwakte van het domein van de vrouwen. Een van de grootste lopende thema ‘ s in mijn schrijven is dat fysieke kracht is niet een mannelijke eigenschap of een vrouwelijke eigenschap – het is een menselijke eigenschap.

Dat is niet de reden waarom dit me zo gebogen van vorm, dat wel. Ik ga persoonlijk hier omwille van de mensen die nieuw zijn op mijn schrijven en weet niet wat mijn verhaal terug. Het is misschien een beetje triggeren, dus wees voorzichtig tijdens het lezen van dit.

Ik heb een heel visceraal reactie als ik hoor dat de sociale vergelijking van de mens=kracht, terwijl vrouwen=zwakte, en één die verder reikt dan uw tuin-diverse feministische woede. Als ik denk aan de vergelijking, ik ben meteen terug naar een tijd in mijn leven toen het was niet ongewoon voor mij om mezelf te vinden geraakt en duwde rond en verstikt door de man die beweerde dat hij van me houdt. Ik herinner me hoe het voelt om niet in staat zijn om terug te vechten, niet in staat mezelf te verdedigen, ongeacht hoe hard ik ook probeerde. Ik herinner me hoe het voelt om hem op mijn borst en sla je me in het gezicht over en weer, en vraag me af of dit het moment dat hij te ver ging en zette me in het ziekenhuis, of misschien zelfs erger.

Dit was mijn realiteit voor negen jaar van mijn leven. Ik had geen enkele moeite met de manier waarop veel mensen in mijn situatie omgaan – door misbruik van drugs. Ik rookte pot elke dag en dronk mezelf te slapen, bijna elke nacht en god weet wat nog meer naar mijn lichaam, zo kon ik de dag door te komen zonder uit elkaar te vallen. Maar dat gevoel van verdoving, niet kon overwinnen het simpele feit dat ik werd gecontroleerd en misbruikt door een ander persoon, en dat kon ik niet de kracht vinden om weg te lopen voor negen jaar.

Ik was zo gebroken, dat ik niet eens kan beschrijven zonder toevlucht te nemen tot melodramatische clichés van gemalen vlinders en gebroken spiegels. Ik was zo gebroken, dat alle van de self-help boeken in de wereld niet zou hebben geholpen me, dat miljoenen van mantra ‘ s en self-affirmaties en post-its op mijn spiegels voor de badkamer zou nog niet eens begonnen om de schade te herstellen. En het spijt me om te zeggen dat het feminisme nog niet genoeg was, hetzij. Als die er was geweest, had ik het nooit gevonden om me in de situatie waar ik in was in de eerste plaats.

Ik moest iets meer dan dat. Ik nodig had om te geloven in mijn eigen kracht als mens. Dat deed ik door naar boven naar de uitdagingen die bang the shit out of me, en dan vallen ze met elke bit van de moed die ik kon opbrengen. Atletiek en fitness gaf mij een manier om dat te doen. De ruimte tussen de start en de finish was een veilige plek waar kon ik duw mezelf en mezelf leren over mijn grenzen, en in het proces, toon mezelf dat ik sterker was dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Maar ik denk dat dat nog niet feministisch genoeg, toch? Alsof ik een deel van een real-life "Is Dit Feminist?" post? Goed, Willekeurige Internet Reageerder, het spijt me dat dit….nee. Eigenlijk ben ik geen spijt van. Ik ben er geen spijt van dat mijn leven en mijn filosofie zijn niet ideologisch zuiver genoeg. Ik ben er geen spijt van dat ik niet aan de normen van de feministische vervolmaking door het vinden van empowerment in iets dat traditioneel mannelijk gecodeerd. Ik ben er geen spijt van dat mijn middelen om te overleven in een wereld die geprobeerd heeft in te breken me niet beschouwd als feministisch genoeg door een aantal willekeurige persoon op het internet.

Dit heeft gewerkt voor mij, en het blijft werken voor mij. Ik ben niet de enige die dit heeft gewerkt. Vrouwen over de hele wereld die op zich genomen hebben sport en atletiek kan u vertellen een soortgelijk verhaal. En ik zou het stimuleren van een vrouw die ooit heeft overleefd, geslagen, geschopt, spit, sollen, vernederd, gecontroleerd of gemanipuleerd om dit een keer te proberen, ook. Ze hoeft niet te draaien of op te tillen gewichten. Ze kon doen, yoga of dansen of voetballen of zwemmen. Ze konden alles doen, zolang het neemt de angst en de pijn die had ingeprent in haar lichaam geheugen en vervangt het met vreugde en plezier, en het geloof in eigen kracht.