Ik zag de amerikaanse women ‘ s national soccer team te spelen, en het was alles wat ik had gedroomd en meer

At this point, the U.S. was up 3-1 a little before halftime.

Op dit punt, de VS was het 3-1 voor de rust.

Toen ik hoorde dat de AMERIKAANSE women ‘ s national soccer team was gepland om te spelen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië in Orlando – dat is allemaal van 90 minuten van mijn huis – ik ben niet liegen als ik zeg dat mijn hart bijna sloeg recht in mijn keel van opwinding. En toen we de kaartjes gekocht? Nou…heb je ooit een video van deze kinderen, die vinden ze gaan naar Disneyland? Dat was ik. Ik was een gekrijs zeven-jaar-oude meisje bijna gereduceerd tot tranen op het vooruitzicht om eindelijk te zien van het Magische Koninkrijk.

Ik heb de USWNT sinds de 2011 World Cup, maar voor mij betekende dit soms het zien van de wedstrijden op TV en meestal kijken ze online (vaak tijdens het werken – shhhh niet vertellen). Het idee van het zien van Wambach & Co. in persoon leek een verre droom die nooit zou uitkomen, nog een andere gebeurtenis die uitsluitend zijn bestemd voor mensen die leven in meer centraal gelegen plaatsen zoals Californië en Illinois en North Carolina, als enkele grote culturele evenementen venture naar de moerassen van Amerika ‘ s Wang, waar maak ik mijn huis.

De wedstrijd gebeurde dit afgelopen weekend, en ik overdrijf niet als ik zeg dat het overtrof mijn verwachtingen. Mijn eerste vermoeden dat dit iets groots kwam toen we onze weg via Orlando naar de Citrus Bowl en reed recht in een aantal grote verkeer, al die stond te wachten voor het parkeren. (Door de manier, niet dankzij de stad Orlando voor het niet te sparen, een agent of vijf om te helpen met de controle van het verkeer. Goede god.) We parkeerden op de eerste plek die we konden vinden, tussen twee mannen die eruit zag als vader-zoon, beiden waren in de VS shirts, en een voetbal-familie die rolden uit van een SUV, ook gekleed in het rood, wit en blauw.

Dit was de menigte: twintig duizend mensen, meestal gekleed in patriottische kleuren. Veel preteen en tienermeisjes in de shirts van hun favoriete spelers. Veel van de volwassenen in ONS Voetbal versnelling. Een oppervlakkige kennis van de mensen in Brazilië truien. De ouders begeleiden het gehele jeugdvoetbal teams.

Twintig duizend mensen.

Ik had gedragen met een witte tank top, maar ik veranderde snel dat mijn nieuwe Solo #1 shirt, die we gekocht na onze weg door de scrum rond de merchandise-stand. (Ik wilde een Wambach shirt maar ze waren niet van mijn grootte. Ik heb een voortdurende fascinatie met Hope Solo lezen van haar boek en alles, dus ik was helemaal in orde met het dragen van haar nummer.) Toen we onze plaatsen gevonden en wachtte voor de wedstrijd te beginnen.

Ik zou nooit naar een pro soccer match voor het – zelfs niet voor een heren team – en terstond werd ik overdonderd door de sfeer. In een hoek, een lokale voetbal club stond op de banken te zingen en te springen op en neer, terwijl in de tegenoverliggende hoek, een aantal Braziliaanse fans waren drummen, het spelen van een funky, badass verslaan, dat had ons alle schudden met onze ezelen. Iedereen leek in een goede stemming. Ik zag enkele volwassen mannen praten sport met een paar kinderen in het voetbal jerseys, met inbegrip van een meisje in een goed gedragen Landon Donovan jersey, en ik hoorde een paar van soccer moms achter me te praten over hun dochters’ ervaringen in het Olympisch Programma voor de Ontwikkeling.

De menigte werd gek voor het team van de grote sterren. Wanneer de keepers opgewarmd, ze liep op een drafje over het veld, en elke keer Hoop Solo liep naar de ene kant, de meisjes aan die kant ging noten, dan wanneer ze rende naar de andere kant, was het tijd voor deze meisjes verliezen hun verstand. Ze was een totaal rock star. De menigte verloren ook hun gedachten voor Abby Wambach, Alex Morgan, Carli Lloyd en Sydney Leroux. Zoals ik al zei – rock-sterren.

Wanneer de werkelijke wedstrijd vorderde, verwonderde ik mij over hoe snel tempo het spel was in persoon. Ik kijk veel van honkbal in Het Veld en voor het grootste deel I love it, maar een ding dat je niet kan zeggen over honkbal is dat het snel. U kunt besteden drie uur kijken naar wat neerkomt op vijftien minuten van de actie. (Hetzelfde geldt voor het voetbal.) Met deze wedstrijd, het was een constante heen-en-weer – goed, niet echt over-en-weer, zoals Brazilië was een beetje gedomineerd door de VS, en je kunt nooit de kans gehad om te verliezen van interesse in het spel, want het was altijd aan het veranderen. Ik kon vooral begrijpen waarom zo veel mensen verwijzen naar voetbal als "mooie spel" wanneer Sydney Leroux had de bal. Ze was zo snel en haar bal hanteren vaardigheden waren prachtig. Ik kon zien hoe haar te spelen voor uren. (Hier is een samenvatting van het spel als je geïnteresseerd bent. De Klif Notes versie is de AMERIKAANSE won met 4-1.)

Niet alleen was het spel snel tempo, maar we waren ook allemaal echt in. Iemand zou proberen om een doelpunt te scoren en het hele publiek zou zuigen in hun adem in koor. Heeft een speler een doelpunt of Hope Solo zou maken, opslaan en iedereen juichte en gaf high-fives rondom. (Door de manier, mijn favoriete stuk van fan art van de avond was een enorme SOLO-geheel vervaardigd uit red Solo cups en hield op vier houten pluggen.)

De laatste keer dat ik was geweest in het midden van een publiek dat was zo verwikkeld in een sportieve alle normale sociaal-juiste barrières waren afgevallen, het was tijdens het seizoen 2008 bij de Tampa Bay Rays waren het maken van de meest onwaarschijnlijke uitvoeren op de World Series. Dat soort ventilator eenheid is een zeldzame ding en het is zo heerlijk als het gebeurt.

In feite werd ik zo verdiept in het spel en de sfeer die ik vaak vergat ik zag iets wat ik nog nooit had gezien in persoon voor een grote professionele sportevenement waar iedereen op het veld – speler en ref – was een vrouw. Meestal als ik in een groep van duizenden mensen kijken naar een professioneel sportevenement, de enige vrouwen die ooit een stap in de speelruimte zijn cheerleaders, dansers of ijs meisjes. Af en toe zou ik een vrouw aan de zijlijn, verslaggever, maar meestal zijn cheerleaders, dansers en ijs meisjes.

Ik weet niet of iemand van jullie ooit de kans had om naar te kijken professional women ‘ s team sport onder de felle lichten van een grote zaal met duizenden andere schreeuwen, juichen mensen, maar ik kwam er vandaan met twee tegengestelde en toch complementaire gevoelens: dat wat ik had gezien was revolutionair en toch ook volledig, volkomen normaal. Ik kan alleen verklaren door te zeggen dat het niet die de aanblik van vrouwen playing professional team sports is raar, maar dat de culturele mandaten die zeggen dat vrouwen niet mag spelen professioneel team sport die een beetje vreemd zijn. En zo te zien die de culturele mandaten upended – zelfs voor één nacht was minder, zoals het draaien van de wereld op zijn kop en meer als een glimp van hoe de wereld eigenlijk zou moeten zijn.

De avond voorbij was veel te snel naar mijn smaak, vooral omdat ik niet weet of ik het ooit zal hebben de kans om ze te zien spelen weer. Voor sommige reden women ‘ s professional soccer kan het gewoon niet voor in de Verenigde Staten, maar zelfs als het was, de kansen van een team wordt geplaatst in Florida zijn in feite niet-bestaand. Dus ik probeerde te genieten van het moment zoals het is gebeurd, want het was echt iets speciaals om een deel van, en blijf hopen dat we binnenkort misschien eigenlijk women ‘ s pro voetbal weer, en dat het misschien wel gelukt.

P. S. ik moet gewoon op wijzen dat ik kreeg te zien van de USWNT spelen in dezelfde drie maanden span krijgen om te zien Kerri Walsh Jennings beachvolleybal spelen en die willen Mirinda Carfrae goed geluk voor de Ironman van Florida. Het is net als de sport multiversum glimlachend op mij.