Ik zag de toekomst tijdens het kijken naar de world cup, en het was prachtig

And the following day, thousands of 10-year-old girls spent two hours practicing headers so they could Be Like Abby.

En de volgende dag, duizenden van 10-jarige meisjes bracht twee uur oefenen kop, zodat ze kunnen Worden Zoals Abby.

Net als miljoenen andere mensen over de hele wereld, ik bracht een deel van gistermiddag met mijn ogen vastgelijmd aan de televisie voor de FIFA Women ‘ s World Cup. Ik zal toegeven dat een van die "World-Cup-alleen" voetbal fans, de aard van de persoon die betaalt geen gedachten naar Amerikaans voetbal de meeste van de tijd, maar dan wordt obsessief tijdens de World Cups en de Olympische spelen. Er is iets over het kijken naar de atleten van over de hele wereld en concurreren in de minder gevierd sport* die spanning van mij en maakt mij zo trots op mens te zijn. Gezien het feit dat ik ben het soort persoon die minstens één keer per dag zegt: "ik haat iedereen," ik koester alles wat kan me het gevoel van een warme fuzzies in de richting van mijn medemens.

Maar ik dwaal af. Dus mijn man en ik kijken naar de World Cup in de voorkamer van onze vriend de Kat het huis, en als de wedstrijd gaat door, meer en meer mensen zich verzamelen rond de tv. We happen in koor op de gemiste doelen, kreunen toen Japan scoort en in de lucht springen van vreugde wanneer onze dames het verzenden van de bal zeilen in het net. We waren diep, diep betrokken in het spel.

En op een gegeven moment drong het tot me door dat niemand zei iets vreemd aan het feit dat we kijken naar vrouwen voetbal spelen. Een man zei iets over "chick voetbal," maar twee seconden later zat hij met ons en kijken. Conversatie gericht op de awesomeness van Abby Wambach en die beestachtige kop van haar, op het team het passeren van strategieën, op een trieste manier Hopen Solo verkruimeld aan het einde onder het gewicht van haar blessure. Het team werd gerespecteerd als atleten eerste. Het feit dat ze waren dames…nou, ik weet niet of iemand verzorgd.

Het was zo mooi. Ik zou scheurde ik had het nog niet zo verdiept in de wedstrijd.

Ik heb een groot deel van mijn volwassen leven door te luisteren naar mensen praten over hoe de WNBA was niet echt basketbal, hoe vrouwelijke bal spelers niet interessant om naar te kijken omdat ze niet kunnen dunk. Ik heb gehoord sport fans denigreren college hockey spelers voor het niet controleren van de harde als de mannelijke spelers, luisterde naar hen bespotten softbal spelers voor pitching achterbaks, lachen om het idee van vrouwen die willen om te spelen full-tackle football. (En wanneer een professionele tackle football league voor vrouwen werd georganiseerd, maar met het voorbehoud dat de vrouwen dragen iets meer dan ondergoed tijdens het spelen, en…je kunt je voorstellen wat ik dacht dat).

De boodschap is luid en duidelijk – als vrouwen sport worden gewaardeerd tegen de mannen sporten, dat ze niet kunnen meten in elke manier. Ze zijn niet spannend genoeg, niet hard genoeg, niet snel genoeg. Voor de critici, vrouwen sport zijn een grap.

Maar tijdens de World Cup, kreeg ik een glimp op van een wereld waar lady atleten zijn geprezen voor hun vaardigheid en hun taaiheid, waar niemand is te praten over hoe vrouwen voetbal zuigt omdat de vrouwen niet schoppen de bal hard genoeg of niet snel genoeg. Ik kon zien een wereld waarin lady atleten hetzelfde soort respect als hun mannelijke collega ‘ s, en het was zo heerlijk.

(Ik denk dat het de moeite waard op te merken dat, als Mevrouw Magazine Michele Kort de punten uit de AMERIKAANSE women ‘ s soccer team heeft zich aan de hypersexualization dat overkomt veel andere vrouwelijke atleten, die de onderzoekers noemen de "vrouwelijke verontschuldigend," zoals de dames zeggen: "Hey, ik weet ik ben moeilijk en wellicht kan ik je verslaan in deze sport, maar ik vind de lippenstift en hoge hakken en hebben tieten! Niet bedreigd worden! *giggle*" Zelfs Hope Solo, met haar magazine cover-waardig gezicht en haar legioenen van de mens fans, heeft niet echt weg van deze route.)

Het is het soort houding dat ik denk dat is in de biologische teelt, sinds de passage van Titel IX. Colette Dowling, in haar geweldige boek "De Zwakheid Mythe," maakt het punt dat de kerel sporters hebben vaak de spelen van sporten in een serieuze weg afgelegd sinds ze kinderen waren, tegen een heleboel andere dude atleten die hebben ook het spelen op een serieuze manier, en die combinatie van jaren van toewijding en hardcore concurrentie combineert maken elite atleten.

Het is een andere situatie voor lady atleten, die zich als meisjes en tieners spelen tegen een kleiner zwembad van de minder toegewijde sporters (zoals, eh, mij), en dus minder kansen om hun vaardigheden aan te scherpen. Een echt goed voorbeeld hiervan kan worden gezien met collegiale women ‘ s basketball, die werd gedomineerd door UConn sinds, schieten, sinds ik een kind was.

Maar dat gaat veranderen nu. Meer en meer meisjes krijgen hardcore over hun sport, vertakt het zich in club spelen en gaan naar kampen en hard werken, en als ze zien dat een Sue Vogel of een Abby Wambach, zij zien de mogelijkheid en potentie, een plek waar ze kunnen uitblinken dan de middelbare school speelveld, een sportieve leven dat bestaat voor hen als volwassenen. En als al die meisjes blijven worden sterker en meer ervaren in hun sport, het zal alleen hen spannender om naar te kijken.

Dus ik ben optimistisch over de toekomst van de vrouwen sport in dit land, zelfs al is de AMERIKAANSE vrouwen verloren gisteren. (En by the way, als er een ploeg had ik goed met een verlies, het was de Japanse vrouwen.) Dit is slechts het begin. Snel een dag, misschien als mijn toekomstige kinderen zijn volwassenen, misschien binnenkort zullen we kijken naar de vrouwen spelen alle soorten van sport op televisie, en niemand zal denken dat een ding. Het zal de manier zijn waarop het is.

*Ik weet het, het voetbal is alleen maar "minder gevierd" in de Verenigde Staten.