In het zwembad (gastpost)

Marissa Falco leven in Somerville, Massachusetts en is de schepper van de zines Missen Sequentiële en META. Lees meer over Marissa ‘ s zines en andere projecten op marissaland.com. Haar vier-jarig bestaan met het Boston City Zwemmers zal worden en 29 April 2012.

Ongeveer vier jaar geleden, dat ik pijn in mijn rug. Op doctor ‘ s orders ik heb een aantal lange weken op de vloer van mijn slaapkamer (het lezen van de laatste Harry Potter boek en het kijken naar De Draad op DVD om de tijd te doden), en vervolgens ben ik begonnen met fysiotherapie. Ik begon te begrijpen dat de zwakke core spieren was dat de reden voor mijn rug letsel, en ik begon te begrijpen hoe het versterken van de diverse spiergroepen zou het verminderen van de kans dat het weer gebeurt.

Doorgaan met het werk dat we hadden gedaan in mijn tien weken van de PT, de fysiotherapeut stelde voor dat ik begin te denken over wat voor soort oefening die ik zou kunnen doen om te blijven werken aan dit alles. Als iemand die gevreesde gym class alle door de school, dit was niet bijzonder aantrekkelijk. Maar toen dacht ik over het zwembad– ik wist al hoe je moet zwemmen, en de gedachte aan het krijgen in een zwembad klonk meer aanvaardbaar dan het gaan naar de sportschool, dus ik besloot het te proberen.

Er was slechts één lokale YMCA biedt een stroke techniek klasse, en ik heb direct na het nieuwe jaar. Ik wist al hoe om te zwemmen van jaren van YMCA lessen in mijn jeugd, maar ik was behoorlijk roestig–afgezien van een aantal peddelen rond op het strand in de afgelopen jaren, het was leeftijden omdat ik had gedaan, een ernstige zwemmen. Ik voelde me alsof ik was vanaf het begin opnieuw, het uitzoeken hoe veel ik moest kick om boven water te blijven en proberen te voorkomen dat het drinken zo veel gechloreerd water.

Ik nam twee sessies van de stroke techniek klasse, want ik voelde me niet al te goed over mijn schoolslag, maar aan het eind van de tweede sessie van mijn instructeur was voor mij klaar om mee te bewegen.

"Ben je baantjes te zwemmen op je eigen buiten de klas?", vroeg hij. "Heb je nagedacht over het uitproberen van een praktijk met de masters team hier bij de Y?"

Dus op een avond besloot ik het te proberen te zwemmen met de masters team. Mijn instructeur had mij verzekerd dat ik het gewoon kan stoppen door en doe mee aan de praktijk, dus ik kwam vroeg en zwom een paar baantjes te warmen voor iedereen daar.

Mijn korte warming-up kon niet bereid mij voor de praktijk, hoewel. Het zwembad was verdeeld in drie rijstroken, en de zwemmers waren geplaatst in rijstroken volgens snelheid. Ik werd geplaatst in de langzaamste van het zwembad van de drie rijstroken, en ik was zeker de langzaamste persoon in die baan. Er waren zes cirkel zwemmen in een baan, meer mensen dan ik gewend was aan het delen van een baan. Ik kon het niet houden, kon niet ademen zonder water te drinken, en kon het niet doen vlinder–de één slag in mijn instructeur vertelde me geen zorgen over, want ik "waarschijnlijk niet nodig hebben."

Ik voelde me zo overweldigd door de getimede intervallen en probeerde niet te huilen van frustratie als zwemmers zwermden om mij heen tijdens het boren. Ik was er zeker van dat ik een vreselijke fout: ik was er niet klaar voor te zwemmen met een team, ik was te langzaam en te nerveus, en het team zou waarschijnlijk het erover eens dat het niet een goede pasvorm.

Dat is de reden waarom het was een verrassing dat na de training, als ik stond aan de voorkant van de spiegels het drogen van mijn haar bij de andere dames in het team, ze vroeg of ik terug voor de volgende oefening. Ze hadden mij niet gezien achter de zwemmer in de voorkant van me, het krijgen van voorbij door de snellere zwemmers in mijn lane? Hebben ze missen alle keren dat ik stopte bij de muur, ophoesten van water? Ik kon het niet zeggen als ze waren gewoon beleefd zijn of als ze echt nog niet opgevallen.

"Ja, ik denk ik zie je op donderdag," zei ik, niet zeker of ik werkelijk zien.

Maar ik wist het. Ik kwam tot de volgende praktijk, ik praatte met de andere zwemmers, die ik geruild high-fives aan het eind van de praktijk. Ik ontdekte dat alle zwemmers in alle rijstroken, was op zwemmen teams in high school en college–de meeste van hen, zoals ik, hadden begon te zwemmen met een team als volwassenen. Dit vond ik bemoedigend, het zien van de snelheid en uithoudingsvermogen ze hadden zich ontwikkeld in de tijd.

Ik heb begrepen dat de drie trainers (één voor elk van de drie wekelijkse praktijken) hadden verschillende stijlen en benaderingen. Een van de coaches vond iedereen, ongeacht hun niveau, om zich te concentreren op de oefeningen en techniek. Een andere coach trok me opzij om mij te vertellen, in de lengte, over de juiste elleboog positie voor de freestyle. Niet één van hen ooit gesuggereerd dat ik was te traag, te out-of-vorm, of niet sterk genoeg zwemmer te zijn op het team. Het voelde als het tegenovergestelde van gym class voor mij. Zolang u was bereid om hard te werken, werden serieus genomen.

Als ik begon te sterker en sneller, teamgenoten vroeg me of ik zou geïnteresseerd zijn in de concurrentie in een van de komende bijeenkomsten. Ik begon te zwemmen met het team in April en zwom in mijn eerste ontmoeting in December van hetzelfde jaar. Ik heb het niet geweldig, maar ik heb de ervaring van de sensatie van concurrerende en het koude water van het wedstrijdbad.

Nog beter, ik momenten dat ik het kon proberen te verslaan in de toekomst voldoet. Ik zwom in twee of drie samen na dat, en in mijn meest recente voldoen aan vorig jaar, heb ik besloten dat ik zou proberen om te zwemmen in een 50 yard vlinder. Één van mijn coaches hielpen me het bepalen van een zaad tijd voor mijn race, en ik besloot dat ik zou proberen te zwemmen sterke en plezier te hebben, en te werken aan de controle van mijn tempo in de 50, zodat ik kon de sterke finish.

Ik niet duiken, dus ik kreeg een flinke duw uit de muur start. Ik geduwd door het water en voelde me alsof ik was volledig in controle van de beroerte ik had zo hard gewerkt om te leren. Ik wist dat mijn techniek was niet perfect, maar ik voelde me sterk en snel als ik dichter bij het einde van het zwembad. Als ik benaderd mijn beurt, ik kon het horen van een coach en een teamgenoot te juichen. Ik ben er vrij zeker van dat ik glimlachte, elke keer als ik dook uit het water–het was de leukste die ik ooit had had zwemmen een race.

Ik raakte de muur en kwam erachter dat ik geslagen mijn zaad tijd met vier seconden. Vier seconden! Dat is een hoop tijd in een 50-meter race. Het was iets wat ik nooit gedacht dat ik zou doen: zwemmen vlinder op een duik meet en het verslaan van mijn eigen zaad tijd. Maar het was een vrij goed voorbeeld van hoe het zwemmen veranderde mijn ideeën over wat ik zou kunnen bereiken.

Mijn teamgenoten werd al snel een veelgevraagd gemeenschap voor mij buiten het zwembad. Het team ging uit eten na training een keer per maand, en koffie na iedere zaterdag de praktijk. Maar wat leek het echt opvallend voor mij was dat mijn teamgenoten waren altijd zo steunt elkaar de gebeurtenissen in het leven buiten zwemmen. Duik team was er om elkaar te ondersteunen door middel van het bewegen, het zoeken naar werk, het nemen van beslissingen over het bevorderen van honden, gezondheid, familie dingen, en nog veel meer. We gingen om te zien teamgenoten’ bands, het team kwam om mijn open studio ‘ s geval, en velen van ons woonde een teamgenoot de doctoral verdediging. Hoewel een aantal van onze teamgenoten hebben verhuisd, ze zijn altijd welkom bij de praktijk.

Ik ben altijd opgewonden om te zien dat een nieuw iemand te wachten op het dek bij de start van de praktijk. Mijn teamgenoten en ik zal ons even voorstellen, en de nieuwe persoon zal er een beetje overweldigd als hij of zij kiest voor een baan. We zullen opwarmen, doe wat oefeningen, en dan met de workout te beginnen. Sommige van ons zullen high-five aan het einde. Nadat we alle klom uit het zwembad en bedankte onze coach, we draaien naar de nieuwe persoon en zeggen, "Dus we zien je donderdag?"

Wilt gast blog voor Pasvorm en Feminist? Hit me up op saltonmyskin at gmail dot com.