Is het verliezen van gewicht anti-feminist?

Kwam ik een post op Een Black Girl ‘ s Guide to Gewicht Verlies – en by the way, ik hou van dit blog en denk dat het de moeite waard is te lezen, zelfs als u geen zwarte of een meisje is of geïnteresseerd is in het verliezen van gewicht – waarin een lezer vroeg Erika, de blog van de editor, waarom feministen niet toegestaan om gewicht te verliezen?

De timing van de post was interessant, ik had er gewoon mailen heen en weer met andere fitness-geobsedeerd feministische, en we spraken over de interne spanning die er bestaat als je een feministische die ook echt in de fitness, hoe je moet heel voorzichtig zijn over de manier waarop je praat over lichaam en gewicht. Ik bedoel, ik hoef het niet te vertellen aan iedereen die het lezen van deze blog dat de vragen van gewicht, voeding en lichaam zwaar belast in onze samenleving. Wanneer ik gebruikt om tijd te besteden aan een bepaalde ladyblog, de berichten over hun lichaam en gewicht en eetstoornissen altijd volgden honderden reacties, veel meer dan over enig ander onderwerp. Voor vrouwen (en in bepaalde mate ook mannen), kan het gewicht is een eindeloze bron van schaamte en zelf-haat en frustratie.

De normale druk voelen vrouwen met betrekking tot hun gewicht is samengesteld door de natie "oorlog tegen obesitas", dat geplaatst dikke mensen als Publieke Vijand Nummer…3? (Ik vermoed dat achter Al-Qaeda en de pil molens, geven of nemen van een openbare vijand of twee.) De lichamen van vrouwen hebben lange tijd beschouwd als publieke goederen, een nationale hulpbron te worden beschermd en benut. Het lichaam van een vrouw behoort tot de samenleving als een producent van baby ‘ s, omstanders als een bron van visueel genot, haar kinderen als een bron van voedsel, om haar partner als bron van seksuele plezier, voor iedereen behalve zichzelf. De "oorlog tegen obesitas" gewoon verder dient te stollen van het idee dat het lichaam van een vrouw is niet haar eigen.

Als een resultaat, ik steun het idee van de gezondheid op elke grootte, en ik probeer niet moeilijk te gaan in elke soort van vet-shaming of om uitspraken te doen over het lichaam van een persoon. Vrouwen hebben al een grote druk op hen te zoeken naar een specifieke manier om zich te gedragen op een bepaalde manier, en ik ben absoluut niet aan toe te voegen. Te parafraseren Susie Orbach, vet is helemaal een feministische kwestie.

Maar. (Er is altijd een ‘maar’, niet?) Ik heb ook onlangs verloren een beetje gewicht, en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik ben bijna beschaamd over schrijven, want ik voel me veel feministische dames zijn zo genoeg van de druk op vrouwen om de zorg over hun uiterlijk, met uitsluiting van al het andere en zijn zo gefrustreerd door alle van de fatphobic berichten in onze maatschappij die nu een vrouw die wil om gewicht te verliezen en wie doet eten salades en wie heeft er tijd doorbrengen in de sportschool gezien van iemand die de verkoop van haar feministische idealen.

Ik wist niet verliest veel gewicht – slechts tien ponden. En het was niet zo dat ik geobsedeerd over haar, omdat ik niet. Wat er gebeurde was dat op een dag drong het tot me door dat als ik ooit zou verdiepen in mijn volledig potentieel als een midden-afstand loper, ik was van plan om te veranderen een aantal dingen over de manier waarop ik leefde mijn leven. Ik was van plan om te lopen consequent en doe speedwork en ik was van plan om te bezuinigen op bier en spek cheeseburgers. Dus ik verhandeld in Doritos voor baby wortelen en nam een twee-per-dag regiment dat was me het heffen van gewichten voor 30 minuten per dag en dan lopend of met de fiets te rijden voor nog eens 30 minuten.

Binnen een paar maanden, zou ik liet een paar kilo en leunde naar buiten. Op hetzelfde moment vond ik mijn gemiddeld minuten per mijl tempo laten vallen op de 8:15/8:30. Het is moeilijk om te zeggen of sneller veroorzaakt me om gewicht te verliezen, of het verliezen van gewicht veroorzaakt me om sneller te lopen. Wat ik wel zeker weet is dat ik was erg blij met het resultaat.

En toch voel ik me schuldig over, alsof ik een of andere manier verraden degenen die de strijd eetstoornissen en die loon van een interne oorlog tegen een tsunami van sociale berichten om zich goed te voelen over hun lichaam, ongeacht hoe groot ze zijn, door het maken van een actieve beslissing om gewicht te verliezen. Vooral als ik ben en altijd zijn slank, en vooral omdat ik was het niet te doen dus voor de gezondheid-gerelateerde redenen, maar omdat ik vond dat ik sneller te lopen. Ik bedoel, wie wil om te luisteren naar de lange, slanke dame die gaat naar de sportschool hele tijd praten over hoe ze het wil om gewicht te verliezen? NIEMAND, dat is wie. Als een resultaat, ik praat niet veel over mijn gewichtsverlies.

Wat ik – en anderen – moeten leren is dat alleen maar omdat één van ons kiest te behandelen haar lichaam op een bepaalde manier niet noodzakelijkerwijs degenen die omgaan met hun lichaam op een andere manier zijn verkeerd of moreel zwak of politiek verdachte. Mijn besluit tot vier km per dag en eet baby wortelen niet af van uw beslissing om de helft te eten van een pizza en vice versa. Ik ben niet een of andere manier beter dan u voor die reden, noch beter dan ik.

Het punt is niet dat we allemaal zouden moeten worden gedwongen om ons leven te leven volgens dezelfde set van beperkingen, maar dat moeten we niet naar beneden komt hard aan degenen die kiezen voor het volgen van paden die afwijken van de één hebben we gekozen voor onszelf.