Je hoeft niet te vergelijken met jezelf aan de ‘zwangerschap abs’ model (of iemand anders voor die kwestie)

Voordat ik begin wil ik duidelijk maken dat ik niet geïnteresseerd ben in het schrijven van specifiek over het model of haar lichaam. Kan me niet schelen of ze gezond of niet gezond is of als ze genoeg verdiend gewicht, of als ze werkt te hard. Dat is geen van mijn bedrijf. Ik was niet in haar huisarts; ik heb geen idee wat er aan de hand met haar zwangerschap.

In feite was ik terughoudend om zelfs over schrijven, want ik heb burn-out op de hele "laten we verontwaardigd zijn over iets!" cyclus die de moderne media is de voorraad in de handel, specifiek als het gaat om vrouwen en ons lichaam. De eindeloze gapende muil is dat het internet de newshole voortdurend vraagt om gevuld te worden door iets, en er is een heel leger van overschot schrijvers wachten om te gooien wat ze kunnen in dat informatieve zwart gat, zodat ze het kunnen betalen van hun rekeningen. En zoals we allemaal weten, zijn er enkele dingen die de mensen op te jutten praten over de lichamen van vrouwen.

Serieus, vergeet honkbal – onze nationale tijdverdrijf is het debat over de lichamen van vrouwen. Te dik, te mager, te schaars gekleed, niet schaars geklede genoeg, het hebben van te veel baby ‘s, niet genoeg baby’ s…je krijgt het beeld. Om te zeggen ik vind het vermoeiend is een enorm understatement. Ik zou in plaats van het uitvoeren van open-hart-operatie op mezelf met een lepel dan gaan via een andere Maria Kang-stijl shitstorm ooit weer.

Wat ik eigenlijk wilde schrijven over was van het artikel dat ik lees dat eerst me gewaarschuwd voor Sarah Podium foto ‘ s van een ThinkProgress stuk met de titel Belachelijk Schoonheid Normen voor Vrouwen is Gewoon nog Erger. Ik had twee gedachten als ik lees:

1. "Wow, ze is acht maanden zwanger en zie je haar abs? Ik wist niet eens dat dat mogelijk was!"

2. "Dus wacht ik hier een slecht gevoel over mezelf nu?"

In het kort, ik voelde me alsof ik werd op de hoogte gebracht door de auteur dat zou ik geen slecht gevoel over dit ding dat ik niet wist dat ze bestonden, totdat de auteur schreef over. Uh, bedankt? Ik denk?

Het deed me denken aan een artikel dat Jennifer Weiner schreef voor de New York Times, over de ongewoon glad mons schaambeen, tentoongesteld door het model op de cover van de steeds verouderde Sports Illustrated swimsuit issue, en noemde het de "laatste deel van je lichaam voor vrouwen op te lossen." Mijn antwoord was, "Echt? Ik moet ‘herstellen’ mijn bergen schaambeen? De eerste die ik ooit heb gehoord!"

Deze trend kan hebben bereikt haar hoogtepunt met de bikini brug debacle, waarin iedereen was er snel bij om dash uit een miljoen thinkpieces veroordelen "dit nieuwe lichaam trend" leading tiener meisjes beneden de onverbiddelijke pad naar anorexia…en toen al bleek dat een uitgebreide grap is uitgevoerd door het vervelen sukkels op 4chan.

Ik veronderstel dat dit soort artikelen zijn beter dan de slaafse kwijlen type van de dekking, die worden gekenmerkt door de Daily Mail en de content aggregators die steeds verstopping van mijn verdomde internet met hun schaamteloze klik grijpen, omdat ze werken vanuit een perspectief dat is van cruciaal belang van de heersende opvattingen in de richting van de lichamen van vrouwen. Ik zal hen geven props voor dat.

Maar ik vind ze alleen iets beter, omdat de grondslag van de lokalen van deze essays is de veronderstelling dat alle womankind, wanneer ze geconfronteerd worden door een vrouw met zichtbaar zwangerschap abs of een digitaal-afgevlakte bergen schaambeen, zullen op de grond vallen in paroxysmen van self-haat voordat marcheren massaal naar de sportschool/de wijn gangpad/de plastisch chirurg om dit probleem te verhelpen die we niet eens wisten dat we ze hadden.

In essentie, het is uitgegaan van een waarheid die universeel erkend wordt dat wanneer wij vrouwen andere vrouwen zien met organen die zijn magerder, bustier, maatje meer of meer wat-ier, zijn we automatisch gaat om het gevoel shit over onszelf.

Zeker dat ik niet de enige vrouw die kijkt naar alle van de andere vrouwen die ik ken, en ziet dat een aantal van hen zijn eigenlijk lijken te denken dat op die manier? Zeker ben ik niet de enige vrouw die dit ziet de bouw van de moderne vrouw in de media en het voelt alsof ik ben op zoek naar een funhouse spiegel versie van het vrouw zijn, een die alles scheef en cartooneske en eigenlijk niet uitzien als de vrouwen die ik ken?

Mijn gevoelens over dit zijn gecompliceerd door het feit dat ik weet, er zijn vrouwen en meisjes die te vergelijken zich met andere vrouwen en bijna altijd het gevoel dat shit over zich als een resultaat. Ik weet dat er veel vrouwen en meisjes die strijd meedogenloos met hun lichaam, en die niet lijken te bevrijden van hun gevoelens van eigenwaarde van hun onvermogen om te meten tegen de gewijzigde, zeer bemiddeld foto ‘ s zien van andere vrouwen, met name vrouwen, die vaak betaald om te kijken op een bepaalde manier. (En ik weet dat dit in toenemende mate gebeurt er met de jongens, ook. Sorry, jongens. Dit is niet het soort van gelijkheid ik wil, helemaal niet.) Krijg ik dat, en ik wil niet te verminderen dat dit een echte ding dat gebeurt, met verwoestende gevolgen voor de mensen die gaan.

Ik denk dat waar mijn probleem vandaan komt is dat het hele gesprek lijkt te veronderstellen dat wij vrouwen kunnen het niet helpen, maar onszelf vergelijken met andere vrouwen. Dus veel van de conversatie rond het lichaam van de afbeelding wordt ervan uitgegaan dat zo zeker als we eten en ademen we onszelf vergelijken met de vrouwen om ons heen en onszelf willen. Beide perspectieven – de één verdedigt vrouwen tegen schoonheid normen en degene die probeert af te dwingen hen – hebben ingezet uit tegengestelde zijden van het debat, maar ze zowel doen met dezelfde set van veronderstellingen over ons vrouwen.

Ik ben zo klaar met die manier van denken over de dingen. Ik ben klaar om te bewegen langs de eindeloze handenwringende over "is dit schadelijk voor vrouwen over hun eigen lichaam?" en om te beginnen te praten over wat er nodig is om ons naar het volgende niveau.

Wat doet het volgende level eruit voor mij? Het ziet eruit als een ondubbelzinnig begrip dat onze schittering is niet verminderd door de schittering van anderen. Het lijkt erop af te stappen van de uitwerking van deze dingen alsof ze een zero-sum game. Het belangrijkste van alles, het is het geloof dat we als mens niet alleen de moeite waard als anderen worden geacht waardeloos. Oh man, stel je voor als iedereen in de wereld kon wrap hun geest en hun hart rond dat laatste? Ik durf te zeggen dat we moesten iets dicht bij de hemel op aarde als dat zou gebeuren.

Ben ik teveel gevraagd? Yep, ik ben het helemaal ben, maar ik denk ook dat het de moeite waard om op zijn minst proberen.

Bewerkt toe te voegen dat ben ik nog steeds bezig om te sorteren mijn gedachten over dit alles, en ik ben dus echt benieuwd om te horen van andere mensen perspectieven, want dat is een van de dingen die me het meest waardevolle in mijn proces van het uitzoeken van shit uit. Laat me weten wat u denkt in de commentaren hieronder, zelfs als je het met mij oneens zijn. VOORAL als je het met mij oneens zijn.