Lelijke voeten, gekneusde knieën en andere badges of honor

Er is geen ontkomen aan – ik heb het bruto voeten.

Ik bedoel niet dat mijn voeten zijn bruto in dat vage manier dat de meeste voeten zijn bruto – want serieus, zelfs de schoonste voeten zijn zeer bruto–, maar op een heel specifieke manier. Ik heb een pedicurist weigeren om te werken aan mijn voeten. Ze wierp een blik op mijn tweede teennagel, zwart en paars en gezwollen, en zei, "Misschien kunnen we tot slot u in voor een bezoek aan de kapper in de plaats?" Mijn dermatoloog, tijdens mijn jaarlijkse huid controleren, ging met zijn vingers langs de toppen van mijn tenen en zei: "Je hebt een heleboel callouses hier…ben je een loper?"

De grossness eerste maakte zichzelf bekend toen ik begon te trainen voor mijn eerste halve marathon. Opeens zag ik de vorming van blaren aan de binnenkant van mijn voet, en dat blaren gevormd op de top van die blaasjes, die dan gevormd op de top van die blaren, een soort russische nesten doll, behalve met de huid en pus. (Wat ik denk dat is niet helemaal als een russische nesten pop, maar toch.) Als mijn kilometers is toegenomen, meer callouses gevormd op de buitenkant van mijn voeten en onder de bal van mijn voeten. Geen enkele hoeveelheid van de apricot scrub of fancy voet-geniet van zouten kan snijden door de koraalriffen van de dode huid die zich had gevormd rond mijn voeten.

En natuurlijk, ik heb verloren teennagels. Drie van hen, om precies te zijn. Het is altijd een beetje alarmerend dan wanneer je je realiseert dat je kunt tillen tot een spijker en zie de maagd huid onder – altijd doet me denken aan de gruwelijke nagel schimmel commercials, waar de geanimeerde schimmels til de walgelijke teennagel als een groteske val deur. Ad maakt me aan het kotsen elke keer als ik het zie, dus je kunt je voorstellen hoe ik me voel als ik zie dat mijn voeten re-enacting de commerciële. Ik heb echt goed in te trekken op mijn grote meid slipje en knippen ze terug zonder huilende (te veel).

Ik zeg graag mijn voeten zijn mijn Dorian Gray situatie – mijn voeten lelijker als de rest van mij krijgt fitter. Mijn kuiten zien er geweldig uit; mijn voeten, niet zo veel.

Toch zou ik nooit, nooit ontdoen van mijn callouses, noch zou ik uit te gaan van mijn manier om te voorkomen dat verliezen meer teennagels. De callouses – als lelijk en ruw als ze zijn – het beschermen van mijn voeten verder blaarvorming, die essentieel is wanneer ik probeer te duwen mijn kilometers in de 25+ km per week bereik. De verloren teennagels…goed, ik draag de juiste maat schoenen en goede sokken, maar er zijn sommige dingen die je niet kunt vermijden bij het uitvoeren marathon afstanden, en verloren teennagels zijn een van die dingen.

Zou ik de handel met een marathon lopen als het betekende dat mijn teennagel? Fuck nee!

Die verloren teennagels en al mijn callouses zijn mijn badges of honor, het bewijs dat ik in de kilometers en het zweet vermogen nodig om te noem mezelf een loper. Ze zijn fysiek bewijs van psychologische weerstand. Je kijkt naar mijn voeten en je weet dat je in gesprek bent met een vrouw die bandjes op een paar loopschoenen en raakt de weg meerdere keren per week. U mag in staat zijn om te kopen van de versnelling van een loper, maar kunt u niet kopen met de voeten.

Ik voel me zo over de callouses op mijn handen, die ik heb ontwikkeld in de loop van de vijf jaren van gewicht opleiding, en ik voel me zo over de blauwe plekken die gebloeid als Impressionistische schilderijen op mijn knieën en dijen, toen ik duik-en-roll voor graaft als een high school volleybal speler.

Ik weet zeker dat de meeste atleten zich op deze manier. Basketbal spelers hof brandwonden, skateboarders hebben road rash, roller derby spelers krijgen alle gekneusd. Zelfs mijn beste vriend Brandi, die paal dansen, heeft blauwe plekken op haar dijen en voeten. Onze bereidheid om gekwetst in de uitoefening van de door ons gekozen sport logenstraft een diepere waarheid, namelijk dat we zijn hard en we spelen hard en doen we het op de kosten van onze oppervlakkige vrouwelijkheid.

Dames zijn niet verondersteld om te hebben ruwe handen en voeten, en ze zijn niet verondersteld te hebben korst aanwezig en gekneusde knieën ellebogen. We worden verondersteld om onszelf te zacht en smet vrij, om onszelf een lust voor de ogen van anderen. Maar we atletische dames zeggen, ik ben niet de enige bloem voor het decoreren van uw wereld. Wij zeggen, schroef je verlangen om te kijken naar iets moois. We gaan doen wat maakt dat we ons goed voelen en wat maakt ons het gevoel te leven.

We kunnen er niet mooi uit, maar verdomd als wij niet geweldig.