Leren lief te hebben – of op zijn minst zoals mijn wedstrijd foto ‘ s

Door nu het is vrij veel een deel van mijn race-routine. Een paar dagen na het uitvoeren van een wedstrijd, krijg ik de e-mail die me aan mijn wedstrijd foto ‘s, die ik volg (hoewel ik weet wat wacht op mij, want ik ben een masochist), en dan zal ik op door mijn wedstrijd foto’ s met een groeiend gevoel van ontzetting en schrik, dat supplants de gevoelens van trots en badassery die ooit bezet het deel van mijn hersenen gewijd aan gevoelens over die bepaalde race.

Hier, luister in mijn hersenen als mijn interne Anna Wintour begint met de onvermijdelijke litanie van kritiek. Wat doe ik met je gezicht? Waarom is je gezicht eruit als een grote, glanzende aubergine? Dat de top maakt je eruit als een rechthoek – draag nooit weer. Uw dijen zien als een waterbed. Je buik is bol boven je broek. Waarom zijn uw armen zo onhandig? Waarom bent u het ook zo lastig? Jezus, vrouw, naar je kijken. Hoe doe je zelfs in het openbaar te zien?

Ik herinner me nog, bijvoorbeeld, de tijd die ik liep de baai naar Baai 12K een paar jaar geleden. Het was een big deal voor mij, als ik had eigenlijk van het ene eind van de provincie naar de andere, met slechts een paar korte wandeling stopt bij water-stations. Het was een ondraaglijk warm en benauwd dag, dus ik zou genomen uit mijn shirt en gedumpt water over mijn hoofd en deed vrijwel alles wat ik moest doen om te zorgen dat ik over die finish. Ik voelde me heerlijk vrij na de race voor een paar dagen, totdat ik zag mijn wedstrijd foto ‘ s die werden genomen in de buurt van de finish. Mijn haar was bepleisterd tegen mijn gezicht, die had de geschatte kleur rood wel bekend als "Verbrand Toeristische," mijn buik hing iets over mijn tailleband en ik had dit licht gestoorde kijk op mijn gezicht.

Ik nam een kijkje op de foto en direct leeggelopen. Tot op de dag van mijn dwingende emotionele geheugen is niet van trots of opwinding bij het uitvoeren van de baai naar Baai, maar de verlegenheid die ik deed tijdens het kijken als een sloeber. Die verlegenheid was zo sterk dat het duurde een paar jaar voordat ik voelde me comfortabel lopen zonder shirt weer aan.

Dit is niet een ongewone ervaring, door de manier waarop. Er is een reden waarom deze foto doet de ronde onder de lopers elke zo vaak:

What-I-look-like-when-I-run

Wedstrijd foto ‘ s lijken te zijn zo universeel beschimpt dat ik een tijdje dacht eigenlijk race bestuur moet gewoon weg te doen met ze alle samen. Waarom kwellen ons? Is het niet genoeg dat we betaald geld om rond te rennen in cirkels, in het ochtendgloren uur? Is dit niet mark ons een beetje idioot als het is? Moeten we het fotografische bewijs van die idiotie bewaard voor het nageslacht wil? En echt, als velen van ons iets anders nodig om ons te laten voelen meer zelf-bewust dan wij al doen.

Ik was in de race voor over een jaar of vijf, voordat mijn mening eindelijk begon te veranderen. Wat deed het was een foto van mij terwijl ik liep uit het water tijdens het Ontsnappen uit het Fort DeSoto triathlon eerder dit jaar. Hier, check out de foto:

triathlon

De foto is een soort van goofy, ja? Ik bedoel, onder het watermerk, mijn mond is half open, met mijn kaak slap en mijn wangen floppen losjes. De hot pink op mijn wetsuit botsingen met de fluorescerende geel en aqua van mijn tri top, die botst met de bouw-teken oranje van mijn badmuts. En ik weet niet eens wat te zeggen over de badmuts situatie op mijn hoofd. Het maakt me kijken als een freaking Conehead. (Ik kom uit Frankrijk.) Door de traditionele esthetische normen, het is een beetje een puinhoop, en zelfs niet in de Monet zin.

Dat houdt me niet van de liefde van de shit uit van deze foto. Ik kijk naar deze foto en ik zie niet alle van de dingen die een criticus zou kunnen vinden aan de hand is. In plaats daarvan kijk ik naar deze foto en ik herinner me hoe ik me voelde toen het werd genomen. Ik had zojuist een duik been waarop ik nooit een keer omgedraaid voor een samengestelde rugslag. Ik voelde me sterk en krachtig door het hele zwemmen been, en toen ik klaar was met mijn zwemmen en opladen door de branding, ik herinner me het gevoel een beetje als een Bond-girl. (Ik moest gewoon een dolk vastgebonden aan mijn heup, en ook decollete.) En de blik op mijn gezicht, terwijl het nauwelijks model perfect, het is nog steeds mooi voor mij, want van de intensiteit en focus ik exposeren op dit moment. Ik normaal gesproken niet te zien krijgt mezelf te kijken op deze manier. Als ik mezelf zie, het is te controleren om ervoor te zorgen dat ik geen peper in mijn tanden te zetten op een aantal mascara alvorens te gaan werken. Het is niet in het midden van het doen van iets hard en fysiek.

Het feit dat ik hou van deze foto, als goofy als het is, zo veel als ik me veroorzaakt te pauzeren en rekening houden met alle van de andere race foto ‘ s die ik heb genomen, in het bijzonder degenen die ik een hekel aan. En ik realiseerde me dat ik niet graag die foto ‘ s om een heel eenvoudige reden: ze waren niet vrij. Ik was niet vrij in. In feite, heb ik een soort van blik in enge veel van hen. Ik ben niet één van die mensen die meestal onthoudt om te zwaaien naar de camera en lach vaak, want ik ben te zeer gericht op het racen te betalen de fotograaf die veel verstand. Als een resultaat, mijn foto ’s meestal te zien dat ik naar echt intens, zoals geconcentreerde Bitchy Rust Gezicht, en al helemaal niet sierlijk of klaar of een van de andere kwaliteiten die we doorgaans associëren met goede foto’ s van vrouwen.

Als ik in het midden van een wedstrijd, ik ben een beest. Ik ben eng. Ik ben alles behalve mooi.

Ik was geschokt toen ik me realiseerde hoe grondig ik had geïnternaliseerd het idee dat ik moet er wel ten alle tijden, zelfs bij de concurrentie in de atletiek. Het idee was zo diep de grond in mijn psyche die toen werd ik geconfronteerd met fotografisch bewijs van mijn niet-schoonheid, mijn reactie was schaamte en verlegenheid, als ik iets verkeerd had gedaan, door het tonen van niet-mooie kanten van mezelf in het openbaar, zoals ik had gebroken het sociaal pact dat zegt, krijg ik te bestaan in de openbare ruimte, op voorwaarde dat ik niet iemand beledigen esthetische gevoeligheden in het proces.

Wat dit nog meer verontrustend is, is dat ik beschouw mezelf als een vrouw die niet bijzonder gevoelig zijn voor de culturele schoonheid normen. Ik bedoel, ik draag niet veel make-up, ik ga vaak naar het werk met mijn haar in een natte paardenstaart, ik schlub rond in flip-flops en tank tops, en mijn nagellak is meestal gechipt. Ik ben een beetje lui over dit soort dingen en ik heb geen slecht gevoel over, omdat ik denk dat het onzin dat vrouwen wordt verwacht dat zij dit allemaal extra dingen worden beschouwd als representatief terwijl jongens kunnen lekker wat water op hun hoofd en zijn prima.

En toch ben ik, kruiperige, over het feit dat foto ‘ s genomen van mij als ik het twaalfde km van een 13.1-mijl lange race niet vrij.

Wanneer ik hem op dat de hele zaak lijkt dom. Ik bedoel, no shit ik ben niet van plan om te kijken mooi als ik het racen. Ik heb andere dingen aan mijn hoofd op het moment dan hoe ik eruit zou kunnen zien in vergelijking met de denkbeeldige Perfecte Vrouw die schuilt omnipresently in de hoofden van veel vrouwen. Ik ben schatje, ik ben spugen en schieten snot raketten, ik ben visserij mijn broek van mijn kont spleet, ik ben waarschijnlijk van de pijn, ik ben gericht op het verkrijgen van mijn kont over die finish zo snel als ik kan. Ik heb het te druk wordt en het doen van de zorg hoe ik kijk naar anderen. Het is alleen als ik zie dat de foto ‘ s – wanneer ik de kans zie mezelf als anderen mij zien – dat ben ik van mezelf als onderwerp van mijn leven en beginnen met het zien van mijzelf als een object om naar te kijken.

Ik denk dat ik wist dat op een bepaald niveau, dat is de reden waarom ik bezwaar tegen het bestaan zelf van de wedstrijd foto ‘ s voor de langste tijd. Maar wat ben ik nu te begrijpen, is dat het probleem niet met de foto ‘ s van zichzelf, maar met de manier waarop ik ben te interpreteren. De foto ’s vormden een probleem voor mij, want ik wilde naar hen te kijken en zie dat de foto’ s overgebracht aantrekkelijkheid, evenwicht, symmetrie en elegantie, maar in plaats daarvan zag ik rommeligheid, angstaanjagend, onhandigheid en niet-schoonheid. (Ik ben niet gebruik van het woord "lelijk" omdat ik niet het gevoel van de foto ‘ s zijn lelijk. Ze zijn gewoon niet mooi.)

Dat is een psychologische strijd ik ben nooit van plan om te winnen, omdat, zoals Sam bij Passen, Feministische en (Bijna Vijftig) het stelt, de waarden van de conventionele vrouwelijkheid direct tegengesproken door de fysieke eisen van de sportieve prestaties. Ik ben niet bereid om te offeren op mijn prestaties als sporter voor het belang van het kijken vrij, en dus eerder dan het haten van mijn wedstrijd foto ’s voor het niet voldoen aan die norm van schoonheid ingesteld door de denkbeeldige criticus in mijn hoofd, ik heb besloten dat ik veel beter af zijn als ik start met het evalueren van mijn foto’ s door verschillende normen, misschien volgens de ervaring was ik eigenlijk met op het moment van de foto. (Plus, het is de moeite waard te herinneren dat we het niet verschuldigd zijn van de schoonheid voor iedereen. Schoonheid is niet de prijs die we moeten betalen om het recht te bestaan in het openbaar, oke?)

Je weet, ik mag niet zeggen: dit is dom. Het is eigenlijk heel begrijpelijk. Ik bedoel, we leven in een wereld waar vrouwelijke atleten en vrouwen in het algemeen – worden voortdurend geëvalueerd in termen van hun uiterlijk. We hoeven niet verder te kijken dan dit afgelopen weekend te zien. Marion Bartoli wint Wimbledon en een van de eerste dingen die een commentator toelichting op hoe ze is niet "een mooie vrouw." Het gebeurt zo vaak dat het een cliché geworden op dit punt. Dit gesprek meestal cycli om de professionele vrouwelijke atleten, maar het viel me op tijdens het lezen over Marion Bartoli en stoven op dit bericht dat er geen reden is waarom amateur-vrouwelijke atleten zoals ik, moet worden aangenomen dat het immuunsysteem van deze doordringende verwachting.

In feite, ik denk dat het feit dat zo velen van ons kijken naar onze wedstrijd foto ‘ s en krimpen omdat we niet mooi of mooi in hen is slechts één van de vele negatieve gevolgen van de bredere maatschappelijke obsessie met de optredens van vrouwelijke atleten. Misschien zijn we niet bewust met het maken van die verbinding, maar ik denk dat veel van ons horen wat er wordt gezegd over professionele vrouwelijke sporters – met name degenen die niet conventioneel aantrekkelijk – en misschien wel diep in ons hart denken we dat als dit is wat er wordt gezegd over een professionele topsporter, wat op aarde zijn andere mensen denken over ons?

Ik wil niet te laat die mentaliteit winnen, dus ik doe wat ik kan om het te weerstaan. Het leren zoals mijn wedstrijd foto ‘ s kan niet houden van Twitter bros van keening wanneer ze worden gedwongen om te kijken naar een vrouw die niet geven hen een stiffy, maar het is zeker een begin.