Leren om comfortabel te zijn met dat ongemakkelijk

De afgelopen jaren heb ik gekregen aanzienlijk sneller als een loper, het snijden van mijn PRs door ongeveer een derde op de grote afstanden vanaf de meter tot de marathon. Ik ben nog steeds niet super snel, maar ik denk dat je zou kunnen zeggen ik ben een normaal persoon snel. Ik ben al een paar keer de vraag om te schrijven over hoe ik het heb gedaan, en de waarheid is dat ik niet echt iets speciaals. Ik volgde gewoon de standaard suggesties die u vindt in elke uitgevoerd publicatie: normale snelheid werkt en tempo loopt, uitgevoerd met een snellere mensen, kracht training, een beetje vet verlies, dus ik was het dragen van minder lichaamsgewicht als ik liep.

Maar het viel me op dat er een groot ding die ik heb gedaan die ik nog nooit heb gezien, vermeld in enige van die "hoe sneller" lijsten, en dat is het maken van een bewuste beslissing te omarmen ongemak.

In het verleden telkens als ik probeerde te duwen mezelf, ik zou merken dat ik de ademhaling moeilijker of mijn spieren branden, of dat ik het gevoel had dat ik was van plan om te gooien, en ik zou weer uit. Achteraf is het moeilijk te zeggen wat het precies was, ik was zo bang. Ik denk dat het vooral was dat instinct in de richting van pijn vermijden dat een deel van de meeste mensen de psychologische bedrading. Mijn hersenen had zoiets van: "Holy shit, dit voelt raar, er iets ergs zou kunnen gebeuren, laten we stoppen met dit onmiddellijk voordat we in vlammen op en sterven." Ik wist niet dat het verschil tussen pijn dat leidt tot letsel en gewoon de normale ongemakken van ernstige lichamelijke inspanning, en dus mijn hersenen geïnterpreteerd als DEFCON 1.

Ik vond dat bij het duwen van mezelf tegen mijn ervaren limits, een beetje op een moment, dat ik niet alleen niet in vlammen op en sterven, maar ik voelde me ook vrij goed eens die pijn ging weg. Plus, de winsten van mijn prestaties waren niet te ontkennen. In de loop van een aantal jaren, ging ik door te strijden voor het uitvoeren van een mijl in minder dan 10 minuten naar de mogelijkheid om gemakkelijk verschillende mijl op 7:30 tempo. Het enige dat er werkelijk gebeurde was dat ik de keuze gemaakt om te stoppen achteruit te wijken van het ongemak, en in plaats daarvan een manier vinden om te zitten en het werk voor mij.

Ik ben niet de enige die dit besef. Bijvoorbeeld, hier is een artikel van Charlotte Hilton Andersen dat de gesprekken over dit concept:

Echter, er is ook een andere optie, dat is even geschikt en volledig transformerende: Leer hoe je comfortabel met ongemak. Het klinkt misschien als een yogische cliché, maar het ontwikkelen van de mogelijkheid om standvastig te zijn in het gezicht van stress de macht heeft om te ontgrendelen een wereld van voordelen voor uw fysieke conditie en uw leven.

Het hele artikel gaat in op de vraag vanuit het perspectief van het nastreven van de fysieke conditie, die ik ben natuurlijk al over, maar zoals met zo veel van de psychologische vaardigheden die ik heb ontwikkeld, terwijl ik al in de fitnessruimte workin’ aan mijn conditie, deze vaardigheid is van toepassing op de rest van mijn leven.

Elk stukje van de persoonlijke groei die ik ooit heb meegemaakt in mijn leven werd voorafgegaan op een bepaalde manier door ongemak. Het leren van nieuwe vaardigheden en ideeën, steeds een meer ethische persoon, het absorberen van nieuwe ervaringen, het zien van de wereld door een ander perspectief dan mijn eigen: elke bit van het kwam met enig ongemak.

Hier is een korte, maar daarom niet limitatieve lijst:

  • Ik worstelde maanden voordat ze uiteindelijk het maken van de beslissing om te vertrekken van de Mormoonse kerk, hoewel ik wist dat het pijn zou doen mijn ouders. Het is al bijna twintig jaar sindsdien, en ik nog steeds geen spijt van die beslissing.
  • Toen ik in de achtste klas, worstelde ik met een geometrie voor de meeste van een semester, het trekken van middelmatige kwaliteiten op zijn best. Ik vond het vreselijk en wilde geven, elke dag, tot op een dag, het concept van stellingen geklikt, en ineens hield ik van de geometrie.
  • Ik werd opgepakt voor het stelen van kwartalen van mijn stiefmoeder, is dressoir toen ik op de middelbare school, dus ik zou kunnen kopen een frisdrank op school. Ze huilde toen ze geconfronteerd mij, en vertelde mij hadden ze het redden van die wijken voor een reis naar Las Vegas. Sindsdien heb ik nooit een ding, dat niet van mij was.
  • Ik wil niet eens aan de lay-out van alle domme shit ik heb gezegd dat mensen als gevolg van een clueless witte rechte meisje opgegroeid in het land van de blinden wit hetero ‘ s (aka Utah). Laten we zeggen dat a) die shit nog steeds plagen mij, zelfs als het gebeurde twintig jaar geleden en b) ik heb nooit gezegd dat die dingen weer.
  • Ik ben een ellendig spreker in het openbaar. Ik word er zo zenuwachtig als ik moet praten voor een groep mensen nummering meer dan, zeg, drie. Het is nog erger als ik vergelijk mezelf naar Brian, die is een briljante off-the-cuff luidspreker. Ik wil beter worden, dus ik heb gedaan is het volgende: gesproken op panelen, lees mijn schrijven voor een publiek, radio-interviews gegeven, was te gast bij podcasts, die op live-TV. Elke tijd heeft zijn angstaanjagend, en nog nooit een keer heb ik klaar bent met spreken en denken, "Goh, ik wou dat ik nog nooit gedaan."

Er is zoveel meer dat ik zou kunnen opnemen in deze lijst, maar ik laat het er. Al deze zijn zeer ongemakkelijk ervaringen – een aantal van hen al een stuk slechter dan de ander, maar ik denk graag dat ik heb gebruikt deze ervaringen om te worden van een beter mens. En wat ik heb gevonden als ik heb gekregen ouder is dat ik ben gekomen om het omarmen van een beetje ongemak en al haar gevoelens-neven en nichten, zoals onhandigheid, nervositeit, zelfs angst, omdat ik weet dat als ik het op de juiste manier, het zal me sterker, beter, en ja, sneller.

Ik ben zoals de meeste mensen in die ik heel graag comfortabel en zinloos lijden en martelaarschap is niet echt mijn stijl. Maar ik weet ook dat er een groei is van nature een ongemakkelijke ervaring, en omdat ik wil blijven groeien als mens, ik weet dat dat ongemakkelijk is het slechts gaat om een deel van het leven dat ik wil hebben. Dus ik denk, waarom vechten? Het gaat gebeuren of ik dat nu wil of niet, dus in plaats van het verbergen van het, ik heb ervoor gekozen om het te omarmen en maken het werk voor mij.