Lieve frank korter: dank u

Het is niet elke dag dat ik de kans heb om te horen van een legendarische atleet spreken in persoon. Noch is het precies normaal om te beseffen dat ik dingen gemeen met de sporter. Maar toen ik hoorde u spreken afgelopen zaterdag op een expo in St. Petersburg, realiseerde ik me dat was precies het geval.

Zeker, ik zal nooit een Olympische atleet, laat staan een gouden medaille, laat staan een gouden medaille in een gebeurtenis die werd gedomineerd door Oost-Afrikanen, maar ik precies begreep wat je bedoelde toen je zei dat je omdat je ervan houdt. Ik hou ook van om te draaien, en ik ben niet alleen in deze. Ik gok dat volledig driekwart van het publiek was er met u en Steve Jones en John Bingham, wanneer alle drie van u gesproken over hoe je liep gewoon omdat je vond het geweldig.

Maar als je sprak, besefte ik dat ik meer moest weten over u, iets meer persoonlijke, iets dat we gemeen hadden. Ik zeg niets voor u, want ik ben nogal verlegen en gemakkelijk zenuwachtig, maar ik wilde echt.

In plaats daarvan ging ik naar huis en keek op het artikel dat ik aan het denken was. Het liep in de "Runners World" van vorig jaar, geschreven door de briljante John Brant, en ik ging zitten met mijn laptop en ik lees het gehele artikel, van begin tot eind, ook al doet het pijn aan mijn hart om dit te doen. Ik lees vervolgens door tientallen reacties en brieven in antwoord op uw dappere verhaal.

Toen wist ik dat mijn voorgevoel was juist, dat we in feite meer gemeen hebben dan alleen de liefde voor het hardlopen. We weten allebei wat het is om misbruikt worden door iemand die we geacht worden te houden.

Ik zal niet doen alsof wat ik heb meegemaakt, is iets wat u en uw gezin leed. Wat je meegemaakt is een horror show – geen twijfel over bestaan. Maar ik moet zeggen dat veel dingen ging voor mij bekend – de niet-aflatende waakzaamheid voor het tekenen van de op handen zijnde uitbarsting, herinneringen, dat moet mooi zijn, maar in plaats daarvan worden gekenmerkt door pijn en angst, worden overgeleverd aan de genade van iemand die aarzelt niet om de aanval van je kwetsbaarheden, is het gevoel dat je nooit echt veilig in uw eigen huis.

En toen je zei dat je rust gevonden door lopen, begreep ik dat ook. Eindelijk hadden we iets waar we goed in waren! Iets dat niet kan weggenomen worden! Iets dat gaf ons kracht en moed! Als we lopen, de beulen in onze hoofden geef ons vrede. Zoals je zei over het winnen van die gouden medaille in München in 1972, waarop werd uw "uiterste iets dat misschien kon hij het niet raak en kon het niet winnen van mij."

Als ik meer lezen van uw verhaal, realiseerde ik me iets over mezelf, dat misschien de reden die ik heb genomen zo goed te lopen is omdat ik, in de woorden van de Heer Brant, geleerd "rit van de pijn." Wanneer u gewend om onvoorspelbare pijn toegebracht door anderen, maar goed, het eindige, zelf toegebrachte pijn van het hardlopen lijkt beheersbaar. Ik weet dat de pijn is beperkt tot de ruimte tussen de startlijn en de finishlijn, en dat ik kan weerstaan. Wat maakt het nog beter is, is dat als ik klaar ben, ik voel me levend en in contact met de meest elementaire deel van mezelf, niet overspoeld met schaamte en verwarring en angst.

Tijdens uw sportieve prestaties zijn zeker een zeer bewonderenswaardige deel van wie je bent – en door de manier, kunt u uw idee van "naar buiten" is niets minder dan een openbaring voor mij en mijn man, wat vind ik het meest inspirerend is uw wens om uw verhaal te vertellen in de hoop van het helpen van anderen. Onlangs besefte ik dat ik een soortgelijk gevoel van wat ik noem het ‘ radicale eerlijkheid," waar voel ik goed praten over mijn ervaringen als ik weet dat het gaat om een ander te helpen persoon niet voel me zo alleen, of misschien juist wat anderen gaan door.

Ik heb vaak gedacht dat als er meer van ons kan worden geopend over de uitdagingen en de problemen die we hebben te maken in ons leven, het zou ons helpen om te voelen een beetje minder vervreemd van elkaar. Immers, stel ik me voor dat de tieners u heb gesproken, zijn degenen die zei dat je hun verhalen te vertellen, voelde me een beetje beter, een beetje sterker, als ze wisten dat je een persoon die eenmaal bereikt, iets wat de meeste van ons alleen maar van konden dromen, had gegaan door dezelfde hel en toch een manier gevonden had om te heersen.

En prevaleren je deed. Je niet laten wat je vader deed je sleur je in het stof. U niet bitter en boos op de wereld. In plaats daarvan koos om uw kinderen te beschermen. U hebt gekozen om te spreken. U hebt gekozen om te proberen om anderen te helpen. U koos ervoor om het soort persoon die de gesprekken naar de middelbare school cross-country lopers voor enkele minuten bij de eerste race expo ‘ s (en ja, dat vond ik heel erg cool).

Dus ik wilde je bedanken. Ik ging zitten om u te horen spreken, denken ik was van plan om een once-in-a-lifetime kans om te horen Frank Shorter, Olympisch Gouden Medaillewinnaar, spreken. In plaats daarvan kwam ik weg met meer zelfbewustzijn, meer respect en een groter verlangen om goed te doen in mijn eigen leven. Dat is meer waard dan elke verhaal over hardlopen in de hele wereld bij elkaar.

Met vriendelijke groet,
Caitlin