#Likeagirl: wat jonge meisjes me leren over de vrouw die ik wil zijn

pink-bike-triathlon

Afgelopen zondag, ik heb gedaan zoals ik vaak doe, is in een obsceen vroege uur en rijden naar de site van een race. Behalve deze keer was ik niet concurreren; ik was vrijwilligerswerk. Maar zelfs als ik had willen strijden, ik zou het niet kunnen, als we waren het vrijwilligerswerk in de jeugd triatlon.

De mogelijkheid voor vrijwilligerswerk kwam omdat Brian en ik hebben onlangs betrokken raken met een lokale werking en triathlon team, en een deel van onze verantwoordelijkheid als leden van het team is om vrijwilligerswerk te doen voor ten minste twee evenementen die worden gesponsord door het team. De jeugd triathlon werd gehouden over vijf minuten weg van huis, en echt, die kan weerstaan aan de verleiding van het bekijken van honderden kleine kinderen lopen rond een voetbalveld en een pedaal woedend op de fiets uitgerust met zijwieltjes? Vrijwilligerswerk bij een jeugd triathlon leek een totale no-brainer.

De leden van het team waren toegewezen om te dienen als marshals in de wisselzone, die bedoeld worden bij de hand om te helpen met van alles uit de rekken fietsen voordat de wedstrijd begon om ervoor te zorgen dat ze niet van overgang zonder hun fiets helmen op. De triatleten varieerden in leeftijd van 5 (serieus, hoe schattig!) tot en met 15, en voor veel van hen, je zou kunnen zeggen het was niet hun eerste trip naar de rodeo. Sommige kinderen hadden hun spullen in grote Speedo tri tassen, mooier dan het slordige roze sporttas ik tote mijn spullen rond. Sommige van hen droegen kleine Zoot tops, en in een paar gevallen, droeg de tri-kits van hun elite-jeugd teams. Een kind had een prachtige houtskool zwart fiets die waarschijnlijk de kosten over een jaar is de moeite waard van het lesgeld en de kosten bij een grote state university. Wij volwassenen gehouden met het oprapen en verwonderde zich over hoe licht het ook was.

Niet alle van hen werden toekomst ITU pro triatleten, dat wel. Er waren de kinderen, die opgerold in leende mountainbikes of Huffy fietsen met zijwieltjes op, gekleed in zwemkleding en met helmen in de vorm van roze dolfijnen of versierd met mohawks van rubberen spikes, al hun apparatuur in boodschappentassen. Je kon zien dat deze kinderen hadden nog nooit iets gedaan. Ik denk dat iedereen die betrokken is bij de triathlon kan zich dit tot op zekere hoogte, vooral degenen van ons die ingevuld onze eerste over hybride fietsen van de berg, terwijl het dragen van een badpak onder een paar korte sportbroek.

Ik hielp waar ik kon, maar voor de oudere kinderen was er niet veel te doen. (Het meeste werk kwam later, toen we allemaal zaten we overspoeld met 5-, 6 – en 7-jarige kinderen die hulp nodig had met het nemen van hun schoenen en knikken hun helmen.) Gevolg was dat ik veel tijd besteed aan het net te observeren wat er gaande is om ons heen. Ik sprak een beetje met de andere vrijwilligers, proberen te krijgen om te weten dat mijn nieuwe teamgenoten een beetje beter. Ik probeerde er niet aan om mijn ogen te rollen te hard op de zeer concurrerende ouders schreeuwen tegen hun kinderen van buiten de wisselzone…oke, ik heb gelogen. Ik ben het helemaal rolde met mijn ogen op hen en zelfs mompelde "Give it a rest al" onder mijn adem een paar keer.

Meestal, hoewel, ik keek naar de kinderen. Ik hield van het kijken naar alle van hen, de kinderen, de kinderen die net uit de peuterleeftijd, en alle van de verschillende niveaus en vaardigheden – maar ik vond mezelf in het bijzonder ingenomen met de meisjes in de 9 – en 10-jarige leeftijd. Ze brandde door de overgang, hun gezichten set met een intensiteit die blies me weg. Ze waren schattig, ja, maar ze waren ook geweldig.

Ik draaide me naar een van de andere vrijwilligers, een dame met de naam Constance, en zei: "Heb je ze zien? Dat was geweldig!" Wat zei ze in reactie geplakt met mij. Ze zei: "Dat komt omdat geen van hen de zorg over wat ze lijken te zijn. Het is niet zoals volwassenen, waar we altijd bezorgd over hoe we er uitzien, zelfs als we voor de race."

Later die dag, ik kwam steeds terug naar die kleine meisjes, hoe voor die paar minuten zijn ze leek volkomen zonder zelf-bewustzijn en hoe volledig is het mooi was om te zien, hoe ik het streven om zo veel momenten mogelijk als dat in mijn eigen leven. Ik dacht na over de paradox van het zelf-bewustzijn, in het bijzonder in de context van sportieve en artistieke prestaties, hoe op het moment dat je een stap buiten jezelf om na te denken over hoe je zou kunnen kijken naar anderen is het moment dat u de meeste kans om te missen een stap, om de bal vallen, struikelen, verliezen de beat. Hoe dit ook invloed op mij als schrijver, hoe de tweede ik denk over alle mogelijke mensen die kunnen lezen in mijn werk is de tweede de woorden niet meer naar mij.

Ik dacht na over het concept van zelf-objectivering, zoals verwoord door de heer Drs. Wouw op Schoonheid opnieuw Gedefinieerd, en hoe kunnen beperken ons:

Onderzoek toont ons dat wanneer we live ‘bekeken worden’ in een permanente staat van zelf-bewustzijn over ons uiterlijk, zijn we vertrokken met minder mentale en fysieke middelen om dat te doen wat echt geluk te brengen. We slechter presteren op wiskunde tests, logisch redeneren tests, atletische prestaties, we hebben een lagere seksuele weerbaarheid (het vermogen om te zeggen "nee" als dat nodig is), en we zijn vertrokken angstig en ongelukkig.

Ik dacht Altijd #LikeAGirl ad geregisseerd door Lauren Greenfield, die ging viral vorige week. Als je het nog niet hebt gezien, kun je het hier. (En als je hebt gezien het al, nou ja, waarom niet nog een keer kijken?)

De ad ‘ s belangrijkste doel is om de te ondervragen, het gebruik van "als een meisje" als een belediging, en het heeft een prachtige baan van dat door te laten zien hoe oudere tieners, mannen en jongens definiëren "als een meisje:" als dom, vruchteloos, ongeconcentreerd, simpering. De meisjes moesten zelf nog niet zo goed ontvangen deze berichten, maar, en ze gooide, liep, gestompt en sprong met alles wat hun lichamen en harten waren in staat ondertussen.

De gezichten van de jonge meisjes in deze advertentie? Deze zijn ook dezelfde gezichten van de jonge meisjes zag ik op zondag de triatlon.

Als je ooit gelezen hebt Heropleving van Ophelia, dan weet je dat de centrale these is dat veel jonge meisjes zijn vertrouwen en zelfverzekerd totdat ze in de puberteit, dat is wanneer ze beginnen terug te trekken in zichzelf, in een poging om zichzelf voor te bereiden op bezetten de kleinere, minder expansief rol van "vrouw."

De meisjes in deze advertentie, de meisjes die ik zag in het triathlon – ze zijn niet in de behoefte van de heropleving van, niet eens in de buurt. Ik hoop dat ze dat ook nooit zijn.

Dit alles leidde me wat tijd te besteden aan het denken over mezelf als een meisje, hoe ik zou graag hebben al een van die zelfbewuste en zelfverzekerde jonge meisjes. Helaas, hoewel, ik heb niet veel van een herinnering aan een tijd voordat de sluier van het zelf-bewustzijn daalde op mij neer, als mijn jeugd in de leeftijd tussen vier en acht was het een nogal moeilijk, doorspekt met trauma ‘ s waarvan de ernst ik alleen kwam om volledig te waarderen als een volwassene. (En by the way, dit is de reden waarom ik weiger om u te abonneren op de culturele idioom dat "als een meisje" betekent automatisch zwak en dom. Ik was een veerkrachtige overlevende als een klein meisje, dat op zijn beurt mij de stoere, meelevende vrouw die ik nu ben.) Ik dacht na over hoe ik ben één van de miljoenen mensen die nog nooit krijgen die zogenaamd idyllische tijd voordat de adolescentie komt en gooit alles in de war.

Ik dacht over mezelf als een tiener en een jonge vrouw, hoe zelf-bewustzijn belemmerd me als atleet en als student en als mens. Hoe ik gekleed in een manier dat ik hoopte dat daardoor de aandacht die ik wilde het niet, de gevaarlijke aandacht van volwassen mannen, zelfs als een deel van mij hunkerde naar aandacht in de hoop dat het zou het valideren van mij. Hoe kwam ik uiteindelijk om te begrijpen dat ik aan het maken was veel te veel voorraad in wat ik gezien als de mening van mensen die, in alle waarschijnlijkheid, niet de zorg over mij bijna net zo veel als ik bang dat ze dat deed. En ik dacht na over hoe blij ik ben om eindelijk teruggewonnen van de kleinste beetje van wat ik zie op die meisjes.

Ik maakte een opmerking van een paar weken terug op iemand anders blog, over hoe bijzonder groot heeft mij gedwongen om te wennen aan het gevoel gezien te worden en om uiteindelijk te begrijpen dat gezien hoeft niet per se te betekenen helemaal niets. Het hoeft niet te betekenen dat ik ben veroordeeld te worden en te licht bevonden in de ogen van anderen, en als dat zo is, nou ja, who cares? Alleen maar omdat iemand denkt dat iets niet per se geldig zijn of niet waar.

Ik denk niet dat dit noodzakelijk is om een geval van het verloren paradijs, om nooit meer te worden teruggevonden. Ik denk niet dat we moeten leven in een permanente staat van zelf-objectivering, noch denk ik dat we moeten toestaan dat de blik van de anderen, in de woorden van Chimamanda Ngozi Adichie, krimpt ons en maken ons kleiner. Ik denk dat het mogelijk is te heroveren die vonk zag ik in die meisjes, en om het te cultiveren en te voeden en te onderhouden, door de rest van ons leven.

Ik geloof dat we kunnen en moeten op zijn minst proberen te streven naar een leven waarin we leven met uitbundigheid en vreugde, dat we vreugde in onszelf en ons lichaam en onze geest. Als er iets, we zijn het aan de meisjes die we ooit waren en de meisjes die opgroeien vandaag en de meisjes die nog moeten worden geboren. Als we het niet voor onszelf, laten we op zijn minst te doen voor hen.