Marathon training: laat de wedstrijd (voorbereiding) beginnen

Ik zal worden uitgevoerd over dat in April.

Oktober is net om de hoek. Voor de lopers in de meeste delen van het land, dit betekent dat ze binnenkort dop van een zomer van hard werken met een paar weken afbouwen, gevolgd door een 26.2 mijl viering van pijnlijke quads en verloren teennagels – de marathon.

Dit is niet de zaak voor ons in Florida. We zijn niet de inhoud om dingen te doen volgens de regels! Na alles, heb je gezien de shit dat gebeurt hier? Wij zijn Amerika ‘ s Wang! Wij doen het volgens onze EIGEN regels!

Als een resultaat, terwijl de rest van je gevoel fladdert in je maag over aankomende wedstrijden en uzelf eraan herinneren dat het goed is om een lange termijn van slechts acht kilometer van een week, we zijn gewoon aan de slag.

Ik heb slechts een marathon voor, en dat was het walt Disney World marathon in januari 2010. Als u niet uit de buurt, je weet dit is opmerkelijk omdat de marathon gebeurd om op te vallen op de koudste dag van dit deel van Florida heeft gezien in vele, vele jaren. Het was zo koud dat het water stopt omgezet in kleine ijsbanen van alle gemorste vloeistoffen die bevroor op de cursus. Veilig, hè? (Het was nog beter dan wat de halve marathonlopers te maken had met de vorige dag, die was natte sneeuw en ijzel.)

Het was zo koud dat het bijna onmiddellijk was ik waaaay uit mijn doel van een 4:30 finish. Door 3 km, ik had mijn doel aangepast van "finish in 4:30", om "finish", die werd later bijgesteld naar "finish zonder te snikken mezelf tot uitdroging." Maar ongelooflijk genoeg, zodra de zon opkwam, op ongeveer 13 km, ik ontdooide een beetje en eigenlijk begonnen om mezelf te verwennen. Tegen de tijd dat we op de laatste zes kilometer, ik was bijna uitzinnig van vreugde en endorfine intoxicatie.

Maar – laten we eerlijk zijn – mijn tijd? Nogal teleurstellend. Ik weet het, ik weet het, ik moet blij zijn dat ik het af, het is een prestatie, ongeacht wat bla bla bla, maar ik ben niet tevreden met het minimum. Zou ik de lul met achtentwintig stukken van flair, dat is wat ik zeg.

Dit is waar de Big Sur Internationale Marathon komt. Het is niet alleen consequent gerangschikt als een van de top marathons in de wereld – want, hallo, het loopt langs de Pacific Highway 1! Niet veel mooier dan dat! – maar het is ook mijn kans om het bereiken van mijn eerste doel van een 4:30-marathon. En dan misschien mijn lange-termijn doel van een sub-4:00 marathon? Misschien zelfs *gasp* een Boston in aanmerking komende tijd? Het lijkt zeer onwaarschijnlijk, maar toen ik vier jaar geleden droomde ik op een dag zou in staat zijn tot het uitvoeren van een 25-minuten 5K, en toch ben ik hier, constant draaien ze in 23 minuten. Vreemde shit is gebeurd.

Het ding over het lopen van een marathon is dat het niet alleen een ding dat je naar buiten en ga op een dag, gewoon omdat je er zin in hebt. Ik bedoel, u kan, maar u zult wind haten je leven en jezelf en de andere lopers en de universe voordat u zelfs breken twintig mijl. Ik ben niet zeker waarom je dat zou willen doen voor jezelf, dan domme macho braggadacio? Ik weet het niet.

Nee, om een goede marathon te lopen, moet je jezelf verbinden aan een paar maanden van toegewijde training. Je moet bereid zijn offers te brengen luie zondagochtend met de goden van de lange, langzame run. Je moet wel goed met het bekijken van je voeten langzaam veranderen in platen van verouderde huid en zwart-blauwe teennagel. Je zet je schrap voor het onvermijdelijke aanval van domme opmerkingen: "ik heb een keer liep een marathon! Het kostte me slechts dertig minuten!" "Je zal ruïneren uw knieën om dat te doen, weet je." "Niet dat guy sterven tijdens het hardlopen? Jim Wat-zijn-naam?" (Voor de goede orde, dat was Jim Fixx, en ja, hij overleed tijdens het lopen, maar dan veel mensen sterven tijdens het rijden auto ’s en je hoeft niet iemand pesten om stuurprogramma’ s over.)

De loop van de tijd leert u welke soorten brandstof gels je kunt verdragen en dat je het gevoel horking. U zult begrijpen waarom Bodyglide is de derde beste "b" wat ooit uitgevonden, achter het bier en spek cheeseburgers. Je beste vrienden geworden met pijn, en uw nieuwe bestie leert u nieuwe en inventieve manieren om te navigeren, de trap naar het appartement.

Nu, ik ben ongeveer zeven maanden van mijn marathon, en ik weet dit alles en meer wacht op mij. Het kan meer dan een beetje intimiderend overkomen op sommige momenten, vooral als ik kijk naar de cursus en het hoogteprofiel. Ik zie al die heuvels, met inbegrip van een monster een in de aanloop naar de Orkaan Punt, en ik denk na over de manier waarop ik de strijd op te voeren relatief-piddly bruggen hier in vlakke-als-een-geplet-pannenkoek Florida, en ik heb flitsen van de twijfel. Waarom doe ik dit? Wat is er zo aantrekkelijk aan? Waarom kan ik niet gewoon net als de dame die woont in mijn buurt, die gaat voor een vier kilometer joggen elke nacht volledig tevreden? Waarom wil ik de race?

De twijfel gaat weg, hoewel, als ik herinner me het gevoel van het overschrijden van de finishlijn na het strippen van meer dan twee dozijn mijlen onder de macht van niets meer dan mijn eigen twee voeten. Geen angst kunt vergelijken met de euforie die hulde mij toen ik besefte dat ik had bereikt dit geweldige staaltje van uithoudingsvermogen.

Ik kan alleen maar twijfel als ik weet dat ik iets niet kan. Ik weet dat ik dit kan doen, want ik heb het al eerder gedaan. De vraag is, zal ik doen het beter dan voorheen?

Er is maar één manier om uit te vinden.