Mijn eerste masters zwemmen voldoen, is zondag en het geeft me gevoelens

Long-Center-pool' /2016/02/long-center-pool.jpg?w=470 470w, /2016/02/long-center-pool.jpg?w=940 940w, /2016/02/long-center-pool.jpg?w=150 150w, /2016/02/long-center-pool.jpg?w=300 300w, /2016/02/long-center-pool.jpg?w=768 768w

Ik heb de uitgaven veel tijd op deze groep, zeker nu ik aan het doen ben een duik op zondag bij elkaar komen.

Ik heb het zwemmen met de Kennedy Wet Racing masters team voor nu ongeveer een jaar en in die tijd heb ik uitgegroeid tot liefde de hele ervaring van het kijken naar de zon zoals we zwemmen ronde na ronde te horen Coach Matt scream "Aan de top!" en "Je maakt interval, ga zo door!" aan het feit dat mijn huid ruikt naar chloor voor de rest van de dag. (Oké, dat is niet waar – er zijn een aantal dingen die ik nog steeds haat, zoals beheersing van de ademhaling oefeningen. Ik zal waarschijnlijk altijd een hekel aan beheersing van de ademhaling. Beheersing van de ademhaling is het ergste! Sterven, beheersing van de ademhaling! Sterven!)

Ik in eerste instantie aangesloten bij het team in de hoop van het maken van mij beter bij het zwemmen in open water, en tot nu toe alle wedstrijden die ik heb gedaan heeft, hetzij in een triatlon of een open water zwemmen race. (By the way, ik heb me aangemeld om deel te nemen in de 2.4 km Orkaan Man Roughwater Swim in Mei, dus hoort daar later meer over.)

Masters zwemmen was zoals het houden van werk-en krachttraining, dat heb ik ze als aanvullende training om beter te worden in mijn primaire sport. Zij waren de dingen die ik deed om beter te worden in andere dingen, en ik zal zeggen dat het werk zo veel, als ik zeker ben van een veel sterker triatleet dan ik was voordat ik begon te zwemmen regelmatig met een team.

Wat ik niet had verwacht was dat ik was van plan om uiteindelijk op een liefdevolle zwemmen in een zwembad, en ik zeker nooit verwacht dat ik zou gaan om daadwerkelijk van start te denken van mezelf als een zwemmer, zeker als je bedenkt hoe bang ik was van het zwemmen voor zo ‘ n lange tijd. Ik bedoel, het was pas vier jaar geleden dat ik mijn eerste duatlon, en de reden waarom ik heb een duatlon is, want ik was bang van het water.

En nu ben ik hier, en een masters zwemmer die is twee dagen weg van de concurrentie in haar allereerste georganiseerd voldoen.

De 25-Jaarlijkse Masters SCY Valentine ‘ s Ontmoeten, gebeurt er dit weekend op de Lange Center, dat is mijn huis zwembad. Ik heb me aangemeld voor de twee races op zondag – de vrouwen van de 50 vrij en de vrouwen de 100 vrij en maakte mezelf beschikbaar voor relais als een freestyler en een backstroker.

Zodra ik dit hoorde ontmoeten, wist ik dat ik wilde om deel te nemen. Ik voelde me op deze manier, zelfs al was het een geheel nieuwe ervaring voor mij, en ook al was ik niet eens zag zwemmen voldoen voordat. Mijn algemene houding ten opzichte van nieuwe ervaringen is over het algemeen "goed, waarom niet?" en in dit geval is de enige "waarom nots" ik kon bedenken was: "ik zou komen in de laatste" en "ik kan iets doen dat ziet er belachelijk uit"…who cares. Ik bedoel, echt, als die zijn de ergste dingen die kunnen gebeuren voor mij, dan ben ik vrij verdomd goed.

Die"lang haar niet schelen" houding is van cruciaal belang geweest als ik klaar te zijn voor dit zwemmen voldoen. Je zou denken dat de meest belangrijk onderdeel van het racen als een zwemmer zouden de werkelijke zwemmen, toch? Nee! Concurrerende zwembad zwemmen vereist ook dat u in staat zijn om te duiken in het water uit de startblokken en dat u in staat zijn om te doen die zin flip zet op de muur, zodat je jezelf kunt redden van een paar tienden van een seconde.

Dit zijn de vaardigheden die ik als een triatleet, niet de moeite hebben genomen om op te werken, maar ze zijn vaardigheden die ik als een master zwemmer, nodig heeft.

De flip zet heeft me een tijdje gekost, vooral omdat ik bleef flipping te ver van de rand van het zwembad, alleen te voelen mijn voeten dorsvlegel nutteloos in het water in plaats van stevig planten zelf op de muur, dus ik kon duwen naar mijn volgende ronde. Ik ging naar het zwembad een paar keer op mijn eigen en besteed veel tijd aan hen over en weer, totdat ik was eindelijk in staat om met succes flip-draai negen van de tien keer.

Maar de duiken. Holy shit, de duiken.

Laat me voorwoord dit door te zeggen dat voorafgaand aan de afgelopen weken, ik had letterlijk nog nooit een duik in een zwembad voor. Het idee van eigenlijk springen head-first in alles ging in tegen elke instinct ik bezat, en zo heb ik het nooit gedaan. Zelfs als een kind, wanneer ik moet zijn roekeloze over mijn persoonlijke veiligheid, het meest gewaagde wat ik ooit heb gedaan was een kanonskogel. Als ik terug kon gaan in de tijd zou ik het vertellen aan mijn jongere zelf om dit shit nu, terwijl je nog steeds vier meter hoog en hoeft niet zo ver te vallen als je als je een zes meter hoge volwassene.

Ik dacht dat het maandag was, ik stond op de rand van het zwembad, kijken naar de jongere kinderen op een lokale duik team als ze beoefend duiken. Ze had dit totaal onbevreesdheid als ze spreidden zich uit de blokken in het water. Ondertussen mijn volwassen kont zwemkleding geklede zelf stond op de goot, ongeveer drie meter lager dan de blokken, en ik moest psych mezelf voor elke duik. Ik ben niet iemand die ooit wenst te worden een beetje kind weer, maar op dat moment zou ik alles naar 7 jaar weer.

Naast alle geestelijke shit er in mijn hersenen, er was de logistiek van de bril – in het bijzonder hoe om mijn bril op na het duiken. Voor een tijdje, elke keer als ik een duif, ik zou oppervlak met mijn bril rond mijn kin. Eindelijk besefte ik dat ik moest trek mijn bril zo strak dat de zuig zou me voelen als ik zou disarticulate mijn oogbol toen ik keek mijn gezicht, dat is een interessante gevoel.

Toen ik eindelijk verhuisd naar de blokken, zou ik sta met mijn tenen vast aan de rand en het negeren van het gevoel van duizeligheid die viel over me heen wanneer ik keek naar beneden in het water, en dan zou ik proberen om te duiken volgens Coach Matt ‘ s verbale signalen. Meestal zou ik land op mijn gezicht, en een paar keer dat ik whiffed het geheel en landde op mijn schenen…ik heb nog niet eens weten hoe ik dat deed. Ik moest opzij te zetten voor een gevoel van schaamte om dit te doen, vooral aan de voorzijde van tientallen van mijn teamgenoten, maar ik deed het, omdat verdomme, ik was van plan om dit uit te zoeken.

En by the way, ik kan alleen maar wijzen op wat een enorme verschuiving in het denken, dat is voor mij? In plaats van te denken van dit "ik zuigen, duiken," ik dacht dat het op als "ik weet niet hoe ik duik nu maar ik ga leren." Het denken van jezelf als zuigen als een vaardigheid heeft een definitieve kwaliteit over, net als dat is hoe je bent en je zult het nooit anders zijn, dus waarom zou je het proberen? Echter, het denken van een vaardigheid als iets wat je misschien niet weet hoe het te doen, maar nu kunt u leren uiteindelijk laat je open voor allerlei mogelijkheden.

Het was die mentale verandering die mij duiken zelfs wanneer ik face-geplant in het water, waardoor de brug van mijn neus te krijgen alle gekneusd en een beetje knippen, en dat maakt me aan het lachen in plaats van ineenkrimpen wanneer ik zie het wrak van al die fucked-up duiken. Het maakte het een no-brainer voor mij om daar te staan in de voorkant van een heleboel mensen en proberen uit te voeren onhandige duik na een onhandige duik, omdat ik wist dat ik op een bepaald moment werd het uiteindelijk gaat om het juist te krijgen, en toen was ik weten hoe het voelde om het goed te krijgen, en ik zou in staat zijn om het weer gelijk.

Dat is wat uiteindelijk gebeurde op woensdag. Ik bleef daarna aan de praktijk uit de blokken met een paar andere vrouwen, en na een paar gemiste duiken, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat als ik wankelend mijn voeten en stopte mijn kin weg naar beneden tegen mijn borst, ik kon duwen uit de blokken en het zwembad met zo ‘ n snelheid dat ik niet zou oppervlak totdat ik halverwege was over het zwembad. Ik heb het een paar keer en het voelde geweldig. Ik hoop alleen dat die zondag dat ik me kan herinneren hoe dat gebeurt wanneer het tijd is om daadwerkelijk de race.

Ik weet dat ik nog veel leren, vooral als ik kijk naar de voormalige collegiale zwemmers, hoe ze gooien zichzelf uit de blokken met dat kleine flex in hun heupen voordat af te glijden in het water als een warm mes door de boter, maar ik weet ook dat heb ik veel geleerd en ik ben enthousiast over. Ik weet dat het kan frustrerend om iets te doen en niet erg goed in, maar ik heb niet het gevoel afgestompt door dit alles. Integendeel, het voelt als een beetje avontuur, maar in plaats van het verkennen van de wereld om mij heen, ik ben het verkennen van mijn ongekende mogelijkheden.