Mijn eerste ultra: het was zwaar maar ik was moeilijker

Me with my LP finisher's award.  (Kim Carnes, in case you were wondering who that was.)

Mij met mijn LP ‘finisher’ s award. (Kim Carnes, in het geval u zich afvraagt wie dat was.)

Hebt u ooit een van die ervaringen waar je iets voor de eerste keer en bijna onmiddellijk het voelt gewoon goed? Dat maakt mij niet gebeuren vaak, maar het gebeurde van afgelopen weekend, toen liep ik mijn eerste ultra trail.

Zoals ik schreef in mijn vorige post, wordt mijn volgende grote doel is het aanpakken van de Toetsen 50 in Mei, maar wat heb alleen maar een tussen haakjes vermelden was het feit dat mijn training plan vraagt om een 31-mile run, dat ik besloot om op te nemen in de vorm van wat technisch gezien gaat mijn eerste ultramarathon. Tot dan had ik het stapelen van lange runs op zaterdag en zondag, met inbegrip van een vier-race-serie op de Gasparilla Afstand Klassieke twee weekends geleden. De Long Play passen in mijn training plan, hoewel de race afstand geklokt op iets meer dan de opgevraagde voor 31 miles en op de wedstrijd zelf vond plaats op single-track paden in plaats van wegen.

(Voor degenen die nieuwsgierig zijn, ik ben het volgen van een aangepast plan, gebaseerd op een die ik vond in Bryon Powell ‘ s voortdurende Vooruitgang: Een Gids voor het Uitvoeren van Ultramarathons. Ik vond dit boek onmisbaar. Het is een van de drie ultra-geconcentreerd boeken die ik heb gelezen als deel van mijn psychologische training. De anderen zijn Scott Jurek is Eten en Uitvoeren: Mijn Onwaarschijnlijke Reis naar Ultramarathon Grootheid en Vanessa Lopen is De Top Zoeker. Spreken van die, De Top Asielzoeker is beschikbaar in e-book formaat voor maar liefst $1.25 tot het einde van deze week, maar ik hield van dit boek zo leuk dat ik graag zou hebben betaald, twee keer de volle prijs. Ik moedig iedereen die dit leest blog en wie de eigenaar van een e-reader te krijgen van dit boek, en ook volg haar blog. Ik bedoel het. Doen!)

In plaats van te proberen om in te kapselen alles over in een post, ik ga om het te splitsen in twee. De eerste post – degene die je aan het lezen bent – zal de race zelf, terwijl de tweede post zal dekken, logistiek, apparatuur, voeding, van die dingen. Anders wordt deze post zou zijn zo lang en ik ben al gezegend/vervloekt met logorrhea zoals het is.

Ik zal niet liegen: ik was doodsbang in de aanloop naar deze wedstrijd. Over twee dagen, het raakte me dat ik was van plan om het draaien van 33 1/3 mijl in de Withlacoochee State Forest, en bovendien, ik zou doen, solo, als Brian werd geslagen met een knoestige geval van fasciitis plantaris. Ik viel meteen in een beetje een paniek die niet kunnen worden weggenomen, ongeacht hoe vaak Brian zei tegen mij, "Je hebt dit, ik weet dat je doet." De nacht voor de race, mijn angst werd zo intens dat ik zat rustig door diner en door de schijven in de scope buiten het park waar de race begon en eindigde. De ochtend van de race, als we doorgereden naar het park, zei ik tegen Brian, "Mijn hersenen me te vertellen dat het niet te laat is om te stoppen, dat we het kunnen omdraaien en naar huis gaan." Brian zei: "Eigenlijk is het te laat. We zijn er bijna. U bent dit te doen."

Ik puttered ongeveer een half uur, een vergeefse poging om te stikken met één van de laatste hard gekookt ei en flinching elke keer hoorde ik de in het wild levende vogels in het bos krijsen, en toen was het tijd om te gaan. Ik rij met de andere paar dozijn renners – die allemaal leken te kennen elkaar, en de meeste van hen waren dudes dragen Hokas – en om 6:35 uur waren we op weg.

Mijn strategie voor al deze lange runs en voor de ultra-wedstrijden te lopen-lopen ze, met een drie minuten hardlopen en een minuut wandelen, en deze race was het niet anders. Ik begon in een rustig tempo en viel snel naar de achterkant van de verpakking. Ik probeerde niet om de zorg voor twee redenen. Ten eerste, omdat mijn doel was te eindigen, en ten tweede, omdat de ervaring heeft mij geleerd dat ik vaak het passeren van een heleboel van die lopers later in de race. Het is zeker vereist de mogelijkheid om te spiegelen van de override schakelaar op het eigen ego, hoewel, vooral als u weet dat u zijn in staat om veel sneller.

Het parcours bracht ons uit het verharde fietspad en de weg na ongeveer een mijl en een half en stuurde ons naar de singletrack die slangen kilometers door de Croom-Darmkanaal, dat is een van de meest populaire plaatsen voor lokale trail lopers. Nu, ik heb niet een stuk van de trail wedstrijden, maar elke keer als ik vind ik mezelf volkomen geslagen met de singletrack. Er is iets dat maakt me afwisselend als een kind en een dier in het wild. Ik had gelukkig km van het om op te spelen tijdens deze race.

The only photo I took during the race.  This was mile eight.

De enige foto die ik nam tijdens de race. Dit was mijl acht.

Al vroeg in de race de onderste kap van de cypress bos was gevuld met mist, waardoor de hele ervaring een nogal griezelig en oorspronkelijke sfeer. Echter, ik kon niet echt in, want ik had om zich te concentreren op wat ik aan het doen was met mijn voeten. Elke keer als ik keek omhoog om te genieten van mijn omgeving, ik zou slecht land op mijn voet of bijna reis op een wortel. Ik leerde al snel om de smalle mijn aandacht tot het omvatte slechts de korte tijd van het parcours voor mij en niets anders. Dit klinkt als het de potentie heeft saai te zijn, maar was het niet. Integendeel, ik vond het eigenlijk wel eerder meditatieve, bijna Zen-achtig. Ik kon het niet volhouden voor lange, maar toen ik dat deed krijgen in plaats van stroom, het was bijna ronduit euforisch.

Het was tijdens deze momenten dat een zin kwam in mijn hoofd. Ik had gelezen dat het een paar keer tijdens mijn psychologische training: "Als je om je goed te voelen tijdens een ultra, maak je geen zorgen, je komt er wel overheen." Ik besloot om te genieten van de goede gevoelens, terwijl ze duurde en te wachten om te gaan met de shit tot het daadwerkelijk gebeurd is.

Hier is nog een ding over rennen in het bos – mijn gebruikelijke lopende muziek gewoon niet knippen. Ik meestal luister naar dance, pop en elektronische muziek als ik lopen, maar elke keer een snelle song meestal gemaakt met computers kwam op mijn iPod, ik voelde jarred en ongemakkelijk. De beste muziek, vond ik, was al van de jaren ‘ 90 alternative/indie rock geniet ik van: Lepel, My Bloody Valentine, Beth Orton, Wilco, dat soort dingen. Ik vond vooral uitgevoerd tijdens het luisteren naar Elliott Smith, Nick Drake en Jeff Buckley. Ik denk dat er iets over triest, dode jonge mannen met gitaren die goed werkt in die omgeving. Ga cijfer.

Voor het grootste deel ik liep alleen, maar ik besteedde een mijl in het gezelschap van een dame met de naam Susan, die hadden deelgenomen in Ultraman Florida van het vorige weekend. Susan was een giller, erg gezellig en uitgaande, grapjes in haar zuidelijke accent. Uiteindelijk belandde ik langs haar, evenals een oudere heer die we later vernomen had geracet zowel Florida Ironman EN Ironman Arizona vorig jaar. Eigenlijk was ik omringd door bovenmenselijke atleten van alle leeftijden en geslachten.

Voor de eerste twintig kilometer, ik voelde me heerlijk. Brian had gebracht, een fiets en werd hij met behulp van het rijden op elk van de hulpposten. Hij haalde me op en zorgde ervoor dat ik had genoeg van water, voeding, droge sokken, zonnebrandcrème. Als ik een Clif bar, kreeg hij een voor mij. Als mijn Camelbak nodig een refill, hij nam de zorg van het. Dan zou hij me vertellen dat ik was een rock ster stuur me een enorme kus. Elke keer dat ik hem zag, ik stond op een beetje meer. Hij was fantastisch als mijn bemanning, en wetende dat ik hem heb bemanning voor mij tijdens de Toetsen 50 heeft veel gedaan voor het versterken van mijn vertrouwen in de race.

Het ging swimmingly tot de cursus geleid tot een gebied waar de singletrack werd vervangen met gras begroeide paden rijden en waar er werden enkele bomen. Ik begon te smelten. Tegen de tijd dat ik kwam bij km 26, voelde ik mij aanzienlijk minder heerlijk. Ik had alleen nog zeven kilometer te gaan, dus bleef ik best doen, hoewel mijn benen begonnen te branden en ik zou denken dat het verhogen van blaren op beide voeten.

De cursus heeft ons op een weg voor een korte afstand, en het was gedurende deze tijd dat ving ik een vrouw die de was voor me. Ze had al een tijdje lopen, als haar benen, kramp op haar, en dus liep ik met haar een beetje. Dan is de cursus nam ons mee naar het bos terug, en het was hier dat ik een totaal bonehead verplaatsen. Later besefte ik was er met een vork in het pad, en dat de ene kant is gemarkeerd met oranje vlaggen, terwijl de andere was breed met geulen gegraven door jaren van pick-up trucks. Ik was uitgeput en niet te denken in het bijzonder duidelijk op dit punt, zoals ik had al op mijn voeten een uur of vijf door nu, dus ik ging naar beneden het hobbelige pad. De dame achter mij volgde. Ongeveer drie vierde van een mijl later, de weg gedumpt mij op een weg, met geen oranje markeringen of tekenen in zicht. Ik wachtte voor de vrouw die achter mij te komen, en we waren allebei helemaal verward over wat te doen.

Ik was ongeveer om te beginnen met hardlopen op de weg wanneer, door wat ik alleen maar kan beschrijven als de meest toevallige gebeurtenissen, de race director trok in zijn busje. Hij vertelde ons dat we verloren waren, bood aan om ons terug naar de vork, zodat er op de juiste manier. We klommen in zijn busje en hij reed ons terug drie vierde van een mijl, dus we konden weer op pad. Ik voelde me zo dom. Als ik die nodig is om zelfs nog langer! En bovendien, de kant uitstapje in de war mijn GPS, dus toen ik terug ging in de Croom-Darmkanaal, ik had geen idee hoe ver ik moest gaan, voordat ik kon verwachten van een hulppost.

Wat dan ook, ik kon er niets aan doen, zo kwam ik terug op het pad en draaiende gehouden.

Het was ongeveer twee mijl verderop, in de negenentwintig kilometer van de race, dat ik revisited die zin – "Als je om je goed te voelen tijdens een ultra, maak je geen zorgen, je komt er wel overheen." – dit keer van de andere kant. De zon had verbrand de mist en de bomen waren het bieden weinig schaduw. Ik zei tegen mezelf dat dit is wat de Sleutels 50 was gaat worden, maal duizend, dat hielp een beetje, maar niet veel om eerlijk te zijn. Ik betrapte me lijst aan de linkerkant een paar keer, en had het opzettelijk trek mezelf rechtop, dus ik kon in ieder geval de loop rechtdoor. En mijn quads…lieve god. Het was alsof iemand had sloeg hen met een vlees tenderizer, vervolgens met een brander aan de restanten. Dit is mijn geschenk van de heuvels op het parcours. Ik vrijelijk erkennen dat de cursus de heuvels van zou maken, westerlingen, lachen hysterisch, maar vergeet niet dat ik een flatlander die heeft haar haar te doen heuvel herhaalt op viaducten, en neem uw barmhartigheid mij, alsjeblieft.

En door de manier, die heuvels? Niet in de verleden tijd. Km 29 tot en met 31 bracht mij terug over die heuvels. Op dit moment heb ik afgezien, het hele idee van een run te lopen en liep tot alle van hen. Ik bereikte het hoogste punt van één van die heuvels en draaide zich om om te kijken achter me op de stoffige scrub en longleaf dennen ik was net gepasseerd. Er was niemand in de buurt. Ik was helemaal alleen. Het was surrealistisch. Het hielp ook om mij een schop onder mijn kont in de versnelling, omdat ik besefte dat DNFing was geen optie op dit moment. Wat moest ik doen, zitten op het spoor en wacht voor mensen om te merken was ik nog steeds vermist?

Ik bleef in beweging. Hoewel mijn gedachten speelde mij parten en ik denk dat de schaduwen van takken waren eigenlijk slangen, ik bleef bewegen. Ik zei tegen mezelf dat als ik zou kunnen maken aan het eind, kon ik noem mezelf een ultramarathoner, maar ik had om het te maken tot het einde. Ik bleef in beweging.

Tot slot, ik maakte een bocht en zag de laatste hulppost. En dan een beetje verder in de verte, zag ik het rode shirt Brian had gedragen die dag. Hij ontmoette mij op de weg met een enorme knuffel en vertelde mij dat hij was zo onder de indruk van mij, dat ik zo sterk en was zo goed loopt. Alles wat ik kon croak in antwoord was: "ik heb nog nooit zoveel pijn in mijn hele leven."

De verharde weg eigenlijk voelde mij goed, dat zijn woorden die ik nooit dacht dat ik het zou zeggen in mijn leven, en ik genoten van een aantal energie, zowel van mens op terra firma en van het hebben van Brian trappen naast me. De laatste twee kilometer waren een slog maar ik bleef mijn tempo en ik eindelijk over de finish. Iedereen die al klaar stond er nog, en ze zijn allemaal toegejuicht. Ik besefte dat ze dit zouden doen, voor iedereen, dat elke laatste loper die over de finish kreeg een applaus. Het was uitstekend.

Mijn laatste keer was 6:49, gedurende welke tijd ik onder 34 mijl, dat is iets langer dan het 33.3 km van de race. Hier is het wilde deel: ik ben er vrij zeker van dat ik was vierde vrouw in het algemeen. (De resultaten niet, omdat nog niet, weet je, trail lopers.) En zelfs al had ik die wordt geleden door die laatste kilometers, ik wist dat de tweede ik over de finish, dat wilde ik het opnieuw doen. Ik viel in liefde met trail lopen. Het enige dat het beter was dat Brian met me.

Brian had opgezet camping stoelen voor ons, en nadat hij me geholpen mijn schoenen uit en kreeg van mij een kopje Coca-Cola, ging ik op mijn stoel en luxuriated in alle gevoelens die ik voelde. Yep, ik deed niets wat ik ooit had meegemaakt, maar ik voelde me ook zo rustig en zo trots op mezelf.

Het is al over drie dagen nu en ik ben eindelijk terug te kunnen lopen als een mens weer. Ik heb tegen een aantal mensen wat ik heb gedaan dit weekend, en de reacties – de grote ogen, het uitroepen van "je bent gek!" en "meisje, je bent niet goed" – zowel in verlegenheid te brengen en te verrukken mij. Maar het beste van alles is hoe ik me voel over wat ik deed. I feel pretty damn goed over. Het was zwaar, maar ik was moeilijker. Ik kan niet wachten tot ik het opnieuw doen.