Mijn koninkrijk voor het uitvoeren van korte broek met zakken

Een paar dagen geleden bestelde ik een aantal korte sportbroek van Oiselle, als ik moest een aantal nieuwe sportbroek en hebben allemaal, maar op de meeste merken van de sportbroek deze dagen. Ik heb geen bijzonder hoge standaarden voor mijn atletische gear – eigenlijk wil ik het voelen, enigszins aantrekkelijk en functioneel. Maar er is één ding op, en dat zal ik niet toegeven, dat is, dat ik niet meer kopen sportbroek die niet zakken.

(En nee, dat is een schamele flap van de stof verscholen in de tailleband telt NIET als een zak. Ik heb er alleen maar een stapel van uitbundig gebruik van uitroeptekens voor iedereen die probeert om mij te overtuigen anders.)

Ik vraag niet om cargo shorts voor lopers hier. Alles wat ik wil is een zak die kunnen passen bij een energie gel of twee, mijn huissleutel, mijn iPod Nano, mayyyybe een Chapstick. Dat is alles. Ik vraag niet om de maan op een diamanten plaat hier ben ik dan?

Nou, ik ben blijkbaar, want het is ongeveer net zo moeilijk te vinden een paar van de women ‘ s running shorts met zakken als het is om betekenis te vinden in een Pauly Shore film. Als ik ze vind, ik gulzig grijpen ze op en sprint naar de kassa voordat iemand kan rippen ze uit mijn smerige kleine poten. Toen ik hoorde dat Oiselle maakt sportbroek die hebben niet één, maar twee zakken met ritsen, zelfs! – Ik bijna viel op mijn knieën en huilde.

Vergeet al de opvallende patronen en laser-cut ontwerpen en fluorescerende accenten – geef mij een aantal verdomd zakken!

Hier is een gemeenschappelijk gesprek dat ik heb met andere vrouwelijke duursporters: iemand zegt een paar korte broek ziet er schattig en comfortabel, en iemand anders zegt, "Hier is het beste deel…ze hebben zakken," en onze ogen al erg groot en we toevoegen dat merk aan onze lijst van must-proberen. In feite, net afgelopen weekend vertelde een vriend me over een aantal tri shorts ze hield omdat ze zakken, niet alleen langs de achterkant tailleband, maar ook langs de zijkanten van de benen.

We willen zakken, maar kleding makers niet ze te geven aan ons. Ze doen dit om ons de hele tijd. Als die stomme decoratieve zakken die zijn gewoon stukjes stof genaaid aan de voorzijde van onze broeken en rokken. ALS WE HET NIET ZOUDEN MERKEN. (En by the way? Ik ben het niet kopen van een meer kleding met die faux-zakken.) Maar ten minste met die kleren kunnen we nog altijd onze rotzooi rond in de tassen en rugzakken; probeer het dragen van een cross-body wanneer je het lopen van een marathon.

Er is een heleboel geslachtelijk onzin gaan met dit. Mijn super-smart vriend Josey heeft een grote post over dit heet Het Geslachtelijk Aard van Onbezwaarde dat is waarschijnlijk mijn favoriete nemen op wat ik ben gaan noemen "de zak plafond" van nu af aan. Ze maakt het punt dat mannen kleding zijn ontworpen om functioneel te zijn, eerst en vooral, en dat vrouwen de kleding meestal een meer decoratieve doeleinden:

"Aan de basis, het komt neer op het feit dat mannen worden toegekend volledige subjecthood. Zij worden geacht te zijn doeners, en kleren nodig die een afspiegeling zijn van en steun die. Terwijl de vrouwen is toegekend (of gedwongen) objecthood. Zij worden geacht te worden gezien en kleding die reflecteren en steun die."

Dat dezelfde soort mentaliteit sijpelt in sportieve kleding voor vrouwen, waar veel fabrikanten zetten samen kleren die er cool uitziet en je leuke patronen, maar blijkbaar vergeten te wijden aan een veel te denken over de werkelijke manier waarop de kleding wordt de functie voor ons. We krijgen van de wilde patronen en felle kleuren dus kijken we vliegen als de hel als we lopen, maar geen enkele fucking zak om de dingen die we eigenlijk nodig hebben als we actief zijn.

Deze dagen zijn de meeste van mijn favoriete sportkleding fabrikanten zijn kleinere bedrijven die worden gerund door vrouwelijke atleten, waarvan ik denk niet dat is een soort van schokkende toeval. Ze weet uit eerste hand hoe belangrijk het is om kleding die echt werken voor u: tailleband die niet schuren, gemzen die niet wrijf je ruwe, ZAKKEN. Ja, de stijl is ook belangrijk, maar niet met uitsluiting van de functionaliteit. (En eerlijk gezegd, waarom kunnen we niet beide? Hoewel de laatste tijd met veel van de kleding die ik heb gezien voor de verkoop, ik ben afvragen of veel kleding ontwerpers eens weten wat "de stijl" is niet meer.)

De rest van de bedrijven die te maken running gear? Je krijgt niet mijn geld niet meer. Pas als je me een aantal verdomd zakken in mijn sportbroek.