Mijn man, mijn opleiding partner in de endurance race van het leven

caitlin-brian

"Ik verklaar u," zei ik tegen mijn man als ik trok mijn kleren lopen op deze ochtend en bereid om te knijpen in een 45 minuten draaien voordat u aan het werk. Ik zeg dit het meest ‘ s ochtends wanneer ik wakker ben voor de ochtend en de voorbereiding van fietsen of ga voor een run. Of soms zeg ik: "Dit is jouw schuld, je weet wel," of "Verdomme, je geheime plan om mij in u werkt."

Zo veel als ik zou willen net doen alsof ik vloog in de wereld volledig gevormd als de badass atleet ik (wil ik) ben, de waarheid is dat wanneer mijn man en ik voor het eerst begonnen met daten een aantal jaren geleden, ik was het soort persoon die bleef tot 3 uur en op de meeste avonden, het grootste deel van die tijd in zijn commentaar obsessief op Izebel. Ik dronk een hele hoop, en ik rookte sigaretten en meer in de pot dan voel ik me comfortabel onrechte op het internet. (Veel, ik leg het graag.) Ik was niet een totale puinhoop, als ik naar de sportschool ga een paar keer per week en ik was gestopt met het eten van fast food en ik niet meer wist welke andere illegale drugs, maar ik was niet ergens in de buurt als de gezondheid-bewuste als ik nu ben.

Brian, aan de andere kant, vroeg ging slapen en werd wakker toen de dageraad. Hij wilde niet drinken, niet roken, aten salades omdat hij vond ze-en hij hield van de manier waarop ze hem voelen. Onze eerste road trip was een reis naar Cincinnati, waar ik juichte hem op als hij liep de Flying Pig Marathon. Ik had nog nooit nagedacht over het uitvoeren van eerder, dan na te denken over hoe veel ik had gehaat voor sport airconditioning toen ik op de middelbare school, maar hem te zien aan de finish met deze bijna-ijlen kijken van de transcendente vreugde op zijn gezicht…goed, het deed me denken dat misschien, heel misschien, ik zou graag willen weten hoe dat voelt.

Het duurde ongeveer drie jaar, maar ik heb eindelijk gevonden. Het was zo mooi en je leven verandert als ik had gehoopt. Meer zelfs.

De weg was moeilijk, maar, en ik weet zeker dat ik zou moeten stoppen had Brian er niet geweest om me te begeleiden. De eerste keer dat ik ooit liep, ik heb het over een blok voordat ik voelde me zoals buik-floppen op het asfalt en sterven. Een paar maanden later, bleef hij met mij door mijn eerste 5K en me aangemoedigd om te draaien de hele afstand, hoewel ik het gevoel had dat ik zou gaan kotsen de hele tijd. Hij hielp me op te halen uit mijn eerste paar echte hardloopschoenen.

Brian vertelde me dat hij hield van zijn gezonde levensstijl – alle salades en het hardlopen en het begin van de nachten en de meditatie in de vroege ochtenduren, terwijl iedereen sliep nog – omdat het hem een goed gevoel en omdat het voelde nooit aan als deprivatie naar hem. Hij vond de zorg voor zijn lichaam en zijn geest. Het was een grote bron van genot voor hem. Hoewel een deel van mij tegen in verzet gaan samen met het eerste, ik vertrouwde hem, omdat ik wist dat hij het meende.

Ziet u, hij moest stoppen met het drinken van enkele jaren voordat we elkaar ontmoetten. Zijn drinken was de vorm van het drinken van dat vernietigt, zowel van de drinker en de mensen om hen heen, en tot op deze dag is het nog steeds iets wat ik strijd op mijn hoofd wikkel rond, dat de pasvorm, rustige man I love bestaan zo lang in zulk een staat van onrust en zelf-vernietiging. Ik wist dat hij bestond in het donker en hij had zich ontpopt als "een ontwikkeld man," als mijn moeder roept hem, en ik geloofde hem toen hij vertelde me hoe het veranderen van zijn leven had gered. Dus ik volgde hem, en hier ben ik, zes jaar later, vroeg opstaan om te draaien, het eten van fruit, het heffen van gewichten, al dat soort dingen. Ik kan me niet herinneren de laatste keer dat ik rookte iets.

Maar weet je, het is niet zo dat Brian pakte mijn sedentaire husk, tilde me over zijn schouder als een stoned zak aardappelen en sleepte me door al die kilometers en sessies in de sportschool. Na een bepaald punt heb ik begrepen van de geneugten die hij nam de zorg voor zijn lichaam, en ik werd diep geïnvesteerd in mijn eigen gezondheid en welzijn, met mijn meetkundige plaats van de motivatie zich midden in mijn eigen hart. Dat alleen maar versterkt toen begon ik zie mezelf als een atleet. En al snel vond ik dat ik sterk genoeg was om het om te zetten naar Brian en bieden hem de aard van de steun en motivatie die hij me had gegeven voor zo lang.

Een paar jaar geleden, Brian werd gediagnosticeerd met artrose in zijn knie, het gevolg zijn van een blessure die hij had opgelopen in zijn jaren ‘ 30, toen hij gleed een natte gras begroeide heuvel. Op ongeveer hetzelfde moment, zei hij dat hij zich verliest zijn concurrentiepositie, waar hij zou tot aan wedstrijden en gewoon niet het gevoel dat hij het had hem echt kick some ass. In plaats van het nemen dit als een teken dat hij moest ophangen van de loopschoenen en doe mee met de rest van de mannen van middelbare leeftijd op de golfbaan, vonden we een aantal opties voor behandeling van zijn knie (die, door de manier, hebben gewerkt, prachtig). Hij had gesproken over het uitproberen van een triathlon voor een tijdje, dus ik moedigde hem aan te melden. Hij was terughoudend, vooral vanwege de kosten, maar ik was overtuigd dat ik niet de zorg over het geld en dat wilde ik gewoon hem om gelukkig te zijn. Tot slot droeg ik hem neer, zodat hij kreeg een gebruikte racefiets en kwam zijn eerste multi-sport race.

Het was liefde op het eerste tri. Hij vond het zo leuk dat ik geen problemen had met de kosten die heeft uiteindelijk volgen de race tegen de kosten van de reis, de fiets en alle daarmee samenhangende apparatuur. Wij kunnen veroorloven, en ik wil hem om gelukkig te zijn. (Trouwens, zou hij leven als een monnik als hij kon. De man verdient om te genieten van iets.) In feite is het mijn schuld dat hij is momenteel in training voor de Ironman van Florida. Ik vertelde hem dat op een dag dat ik wist dat hij zou willen doen in een Ironman op een bepaald punt, en dat ik in orde was. Hij zegt dat ik plantte het zaad in zijn hoofd door dat te zeggen, maar ik denk dat ik gewoon het identificeren van iets dat altijd al aanwezig was. Één van beide manier, de schuld voor wat hij noemt "de dwaasheid" rust recht op mijn schouders, en ik ben blij om verantwoordelijkheid te nemen voor, want hij houdt van alles over de opleiding. Op zijn beurt, hij inspireert me harder kunnen trainen voor mijn eigen races en te bereiken voor hogere doelen. We praten over de dag zullen we Boston samen, over onze plannen om de Sleutels 50-miler samen, over hoe reizen we door naar Nieuw Zeeland waar we mijn eerste Ironman samen. Geen droom is te groot voor ons, niet als we samen zijn.

We vierden onze vijfde verjaardag van vorig weekend, en sindsdien heb ik nagedacht over hoe onze twee individuele levens hebben elkaar gevlochten in die tijd een ruimte te creëren waardoor wij in staat zijn om ze meer op elkaar dan we op onze eigen. Ik bedoel, we zijn allebei geweldig, maar samen zijn we best wel geweldig. Hij leert me om het tempo van mezelf. Ik duw hem om sneller te gaan. Hij helpt me vertrouwen in mijn capaciteiten. Ik houd hem van de patiënt. We stuiteren ideeën uit elkaar. Hij leest mijn schrijven houdt, en dat doe ik deze blog. Ik geef hem een ander perspectief op zijn werk en bewonder wat doet hij fel. Wij ruilen het lezen van materialen en intense gesprekken over koffie op zondagmorgen. Wij bieden zachte kritiek wanneer het nodig is en zijn onvoorwaardelijke steun van de rest van de tijd.

In mijn relatie met hem heb ik een ruimte tot de aard van de vrouw die ik altijd al wilde worden, maar telkens als ik probeer om hem credit voor dat hij altijd zegt dat hij er niets van, dat hij het deed me een beetje zonlicht en water" en dat deed ik alles bloeien op mijn eigen.

Wat maakt het nog schrijnender voor mij is dat ik weet hoe slecht de band kan gaan, hoe er een relatie met de verkeerde persoon kan voelen als een wakende nachtmerrie of een levende dood, kies cliché u de voorkeur geeft. Ik heb geleerd dat er niet zoiets als normen die zijn te hoog voor een relatie, en dat ik liever alleen dan in een slechte relatie ooit weer. Gelukkig maar, want van Brian, ik heb niet om deze keuze te maken.

Dus dit is mijn liefdesbrief aan my man, mijn opleiding partner in de endurance race van het leven. Elke dag van mijn leven ik dank de multiverse voor het brengen van ons samen, en ik kijk uit naar de markering nog vele jaren met hem aan mijn zijde.