Mijn man werd onderbroken voor het uitvoeren van achter me op een race

Deed ik mee in mijn laatste wedstrijd van het triathlon seizoen in Siesta Key, dit weekend, dat is een soort van een pre-verjaardag traditie voor Brian en mij, zoals deze race is geweldig en het is altijd gehouden rond onze verjaardagen. Het was een geweldige race, met uitzondering van een kleine freakout ik ervaren voor het zwemmen toen ik zag dat het karkas van een kwal de grootte van een eetbord die aanspoelden op de overnachting. (Um, gadver.) Ondanks de freakout, ik zwom hard en redelijk goed, toen kreeg ik race op mijn nieuwe tri bike (met de klikpedalen! Meer over die op een andere post) en ik eindigde met een sterke 5K op het strand.

Crushing male egos with every mile I run. (Photo: Sarasota Herald Tribune)

Beknelling van de mannelijke ego ‘ s met elke kilometer die ik loop. Let op: dit is niet mijn man achter me. (Foto: Sarasota Herald Tribune)

Ik was in het huis van mijn 5K toen Brian, die klaar was ongeveer tien minuten eerder, kwam me op de loop te motiveren mij. Ik was op weg om een hit 24 minuten 5K, en ik voelde me behoorlijk moe door die tijd en ik probeerde het te negeren, het monster blister dat was uitgebroken op de wreef van mijn voet, want ik had dom gegaan zonder sokken. Eigenlijk was ik tieten-diep in mijn tunnel pijn, en ik was gericht op iets meer dan het krijgen van mijn kont over de finish zo snel mogelijk.

Ik was zo geconcentreerd, dat het in feite nauwelijks geregistreerd op mijn radar, ongeveer honderd meter van de finish, een mannelijke toeschouwer schreeuwde, "laat u niet dat de dame van je winnen, man!"

Een paar seconden later hoorde ik Brian roepen, ‘ Dat was een stom ding om te zeggen, man, dat was echt stom." Dat was toen ik besefte dat de man had gericht zijn reactie op Brian, die bedoeld "die dame" was van mij.

Ik was de dame Brian moest echt nodig om te verslaan! Never mind dat Brian had eigenlijk al klaar is, of dat zelfs als we actief waren samen, de leeftijd en gender-gesegregeerde golf begint zou hebben bedoeld dat een van ons zou worden enkele minuten langzamer dan de andere. Het was echt een stom ding om te zeggen.

Later, nadat ik over de finish en had de gapende wond in mijn voet in het verband (note to self: SOKKEN 4-EVA) ik bedankte Brian zei iets tegen de man, en hij vertelde me dat hij had gehoord van de man zeggen precies hetzelfde, toen hij over de finish voor de eerste keer, maar hij was ook buiten adem om iets te zeggen op dat moment.

We spraken nog wat over, vooral over hoe vervelend het is als jongens die niet race gedragen zoals het een enorme belediging voor mannelijkheid als een man die niet van race wordt doorgegeven door een vrouw, en wij geventileerd onze ergernis bij elkaar een beetje, en dan zijn we verhuisd naar het eten van een heerlijke barbecue terwijl het ontleden van de gegevens van onze individuele races.

Het grappige is dat ik wist vrij snel dat ik wilde schrijven over dit voor de blog, want het is gewoon bedelen voor een aantal gender-analyse, maar de waarheid is dat ik al heb geschreven, een post die keek serieus naar de man probeert op interrupties ons en ik koos ervoor om het te verwijderen, omdat ik steeds weer terug op het feit dat Brian al samengevat mijn gevoelens op de zaak: dat het een stom ding om te zeggen.

En dit is niet alleen voor die kerel, maar voor iedereen die iets zegt wat lijkt, of het nu Lance Armstrong schrijft in het voorwoord van Chrissie Wellington ’s boek dat elke mannelijke elite racer’ s ergste nachtmerrie wordt steeds "chicked" (niet dat ernstig letsel of de dood, denk je, maar het krijgen van voorbij door een vrouw, ik bedoel dat meen je toch niet?) of de man die begint te trappen moeilijker wanneer hij merkt een vrouwelijke fietser die zou kunnen inhalen hem, zelfs als hij pedaal buiten zijn mogelijkheden om dit te doen. (Ik heb het verloren spoor van het aantal keren dat ik heb gehoord of gelezen over dit gebeurt, door de manier waarop.)

Er is niets mis met het concurreren tegen iemand die je waarneemt als een waardige tegenstander, en in feite, dat is de helft van het plezier van de sport. Het probleem is dat voor deze jongens, wij vrouwen zijn niet waardig tegenstanders. Het verslaan van ons niet over de vreugde van de concurrentie of het plezier van de sport. Het gaat over het beschermen van hun ego ‘ s en het afweren van de schaamte die ze voelen is zeker te volgen, als ze erachter komen dat ze niet automatisch beter op een sport, alleen maar omdat ze jongens. Het maakt me meer dan een beetje verdrietig als ik denk over het, omdat het voelt als een wanhopig en angstig mentaliteit.

Ik weet voor een feit dat er een andere manier om de aanpak van de cross-gender mededinging wordt bevorderd door een geest van gelijkheid en respect. Ik hoef niet te kijken veel verder dan mijn eigen huishouden om te zien dat dit waar is.

Brian had me verteld over zijn eigen voer tijdens de race, en hoe is hij begonnen op ongeveer dezelfde tijd als een 66-jarige vrouw. Hij merkte dat ze droeg een van die USAT nationaal kampioenschap tops, zodat hij dacht dat ze goed zou zijn, maar zelfs hij was dus verbaasd toen ze vertrok en liet hem in haar stof.

Hij uiteindelijk gevangen tot haar op, en toen gaf hij haar, complimenteerde hij haar en vertelde haar dat ze op zoek was sterk. In de minuten tussen het moment dat ze hem verliet en hij ving haar op, hij hoefde niet na te denken over hoe afschuwelijk en pijnlijk het was om te worden ontlopen door een grijze vrouw die veertien jaar zijn senior. In plaats daarvan dacht hij aan wat een badass was ze. Ik stel me voor dat zijn respect voor haar als een atleet gemaakt op het moment toen hij dat deed uiteindelijk vangen ze alle zoeter.