Mijn planned parenthood verhaal

Planned Parenthood is onder vuur de laatste tijd. Meest recent, New Hampshire heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van staten willen defund de non-profit organisatie. Blijkbaar is het einddoel van de anti-abortus-activisten is om een einde te maken aan Planned Parenthood geheel.

Ik probeer een wereld voorstellen zonder een abortuskliniek, en het is een akelig ding. Zie, net als veel Amerikanen, ik had geen ziektekostenverzekering voor het grootste deel van mijn volwassen jaren. Ik heb gewerkt voor bedrijven die niet bieden, of-de verzekering dekking deden ze bieden was de catastrofale soort, waar ik zou worden behandeld in het geval dat ik een beroerte gehad, maar als ik wilde krijgen uitgecheckt voor een sinus-infectie, moest ik betalen uit eigen zak.

Zonder Gepland Ouderschap, zou ik hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Geen uitstrijkjes, geen anticonceptie, geen jaarlijkse check-ups. Er is geen medisch personeel te vragen over de rare pijn in mijn buik of om mij te helpen erachter te komen welke vorm van anticonceptie het beste voor mij. Niets.

Ik heb nog nooit zwanger zijn geweest in mijn leven, maar ik vermoed dat zou niet het geval zijn, ware het niet voor een abortuskliniek.

Ik ben al naar een abortuskliniek in de drie landen, in Oklahoma, in Massachusetts en in Florida. Verrassend genoeg, was de een in Massachusetts in Boston, niet minder – besefte ik hoe ernstig de abortus wars was geworden.

De kliniek is gelegen aan de Commonwealth Avenue, en ik neem aan de T er om de paar maanden om vullingen te krijgen op mijn pil. De eerste keer dat ik ging, opende ik een zware deur, liep door een metaal detector en stond in een afgesloten ruimte. Een bewaker kwam uit achter de booth ingekapseld in kogelvrij glas en keek door mijn portemonnee. Zodra de bewaker was tevreden, hij opende een tweede zware deur om mij te laten gaan naar binnen.

De wachtruimte was gedaan in gedempte tinten, zoals beige en dusty rose, die zou zijn geweest van een rustgevende palet, ware het niet voor de onaangename koppel ik voelde me bij het verlaten van het kleine doosje van kogelvrij glas en metaal detectoren.

Later heb ik geleerd dat, minder dan vijf jaar vóór mijn eerste bezoek, een 23-jarige man had gelopen in de kliniek en opende het vuur, het doden van twee receptionisten en verwonden van vijf medewerkers.

Dat dit gebeurd in Boston, die ik had gezien als een plek vol van de liberaal-minded mensen, verbaasde me. Ik had begrepen dat het gebeurt weer in Oklahoma, waar ik voor het eerst bezocht, Planned Parenthood, maar de kliniek in Norman was gewoon een kantoor in een onopvallende strip mall waar iedereen kon lopen. Als er één plaats was rijp voor een gewelddadige aanval door een anti-abortus maniac, het was de kliniek in Oklahoma.

En toch, de dodelijke schietpartij gebeurde in Boston, net op de T van de Boston University en over de rivier van Cambridge.

Het was mijn eerste idee dat mijn reproductieve vrijheden had een body count. Ik veronderstel dat je zou kunnen noemen het een radicaliseren ogenblik, dat besef dat sommige mensen waren zo bedreigd door mijn vermogen tot het verkrijgen van betaalbare reproductieve gezondheid, zorg dat ze bereid waren om te schieten complete vreemden om me uit te doen.

En in het einde, die lijdt het meest? Zeker niet die van ons die het voorrecht genoeg om werk te hebben met een goede gezondheid verzekering en geld. Als er iets te leren over de geschiedenis van de abortus oorlogen in dit land, het is dat vrouwen met middelen zal krijgen van de aard van de zorg die ze nodig hebben, en dat geldt ook voor abortus.

Nee, de vrouwen die achterblijven zijn degenen die altijd achter de vrouwen zonder geld, toegang, privilege.

Er was een tijd dat ik was een van die vrouwen, en Planned Parenthood kwam door voor mij, keer op keer. Ik zal nooit vergeten de vriendelijkheid van de medewerkers die ik tegenkwam, van de zachtheid waarmee ze uitgevoerd eng procedures, het respect en fatsoen die ze me lieten zien. Dit is wat elke vrouw – nee, iedere persoon het recht heeft om in onze samenleving, en we moeten bereid zijn om te vechten om ervoor te zorgen dat niet van u weggenomen.