Mijn probleem met vrouwen-alleen races is niet de ‘women-only’ deel

Nee.

De laatste keer heb ik een vrouw race was de 2011 Iron Girl halve marathon in Clearwater, en tegen de tijd dat ik over de finish, ik heb gezworen nooit meer. Ik betaald had een aanzienlijke hoeveelheid geld om te racen zoals het was, maar toen de pre-race vervoer was slecht georganiseerd, die bedoeld was ik afstappen van de trolley naar de startlijn meer dan zeven minuten na de race begon. Ik heb niet te rekken of te gaan naar de badkamer of warming-up of iets, dus ik was al in een recht staat tegen de tijd dat ik begon. Ik was al balanceert op de rand van redelijkheid maar dan van de schattige girly shit kenmerkt de Ijzeren Meisje franchise duwde me recht in het land van "fuck dit fucking shit."

Het was de derde die alleen voor vrouwen race die ik had gedaan, in twee jaar. Had ik ook gedaan, de Vrouwen lopen Halve Marathon in Sint-Petersburg, dat was een andere wedstrijd heb ik gevonden peperdure en meer dan slechts een heeeeel klein beetje vervelend, en een ander Strijkijzer Meisje race. Zelfs niet het feit dat ik kreeg om te voldoen aan Kathrine Switzer bij de Vrouwen lopen de expo kon maken voor de dingen waar ik een hekel aan de wedstrijd. Ik besloot dat vrouwen races waren gewoon niet voor mij, en dat heb ik niet gedaan, omdat daar.

Maar dan een paar maanden geleden kreeg ik een e-mail over een ras dat het ernstig zou ik me opnieuw buigen over mijn "niet alleen vrouwen races" regel was het niet zo ver weg. Op 1 juni, de Thelma en Louise Halve Marathon zal worden gehouden in Canyonlands National Park.

Oke, laat dat zitten voor een tweede. Een Thelma en Louise Halve Marathon. Een halve marathon gewijd aan een van de meest ass-kicking-films van de jaren 1990, waarin de vrouwen schieten een verkrachter en sloot een van de vrouwen shitty, dominante man en gaan scheuren uit op een cross-country crime spree en vuile hotel sex met een lekkere hete jonge Brad Pitt. Als je nog nooit gezien deze film, ik eis van u stap verwijderd van deze blog post, en niet terug te komen totdat je hebt gezien deze film en kan waarderen hoe gek het was dat een dergelijke openlijk feministische film zou kunnen hebben ooit zo mainstream (maar ik veronderstel, dat was in de jaren 1990 voor u).

Ja, alstublieft!

Als ik woonde nog in Utah…schieten, als ik woonde zelfs een tijd zone afstand van Utah, zou ik hebben aangemeld voor deze race sneller dan een ’66 Thunderbird kan vliegen door de lucht voordat crash-landing op de bodem van een canyon.

Mijn enthousiasme voor dit ras duidelijk voor mij dat het niet de "alleen voor vrouwen" aspect van de meeste vrouwen races die ik had problemen met. Ik zal toegeven dat ik een hekel aan het idee dat vrouwen nodig om te worden verwend en cajoled in het doen van iets atletische door het hebben van hun eigen super-speshul races, ver weg van de enge jongens en mannen, maar de waarheid is, wordt omringd door duizenden vrouwen was eigenlijk een van de dingen die ik gegraven meest over het doen van de vrouwen van de races.

Nee, het was alles over de wedstrijden die links van mij het gevoel dat de menselijke belichaming van de Feministische Hulk. Het was het aandringen op een verwijzing naar iedereen als "meisjes." Het was de cookies en de roze winkelen de zakken en de roze swag en de roze roze roze overal was het ROZE. (En ik zeg dit als een vrouw die wel houdt van roze, een hele hoop. Ik haat het idee dat omdat ik een vrouw ben, moet ik lurve de kleur van passie en wil alles wat ik bezit roze.) Het was het vage gevoel dat ik werd condescended aan, alsof ik een soort van delicate kleine prinses die nodig is om te worden geprezen en verteld hoe bijzonder ik was en hoe gemachtigd ik ben door alles wat ik doe.

De versie van het vrouw wordt verzorgd voor niets is zoals het vrouwzijn als ik ervaren. Waar was alle badassery? De taaiheid? De moed en de felheid? Dit deed collectie van het leven-"Cathy" stereotypen echt beschrijven de enige manier waarop de wedstrijdleiding kon voorstellen vrouwelijkheid?

En hoe meer ik zag van vrouwen, rassen, hoe meer ik voelde me net als de organisatoren waren off sommige echt beperkt definities van wat het betekende om vrouw te zijn. Neem de Nike Women ‘ s Marathon, die touts brandweerlieden het geven van Tiffany sieraden te finishers in plaats van medailles. Nu heb ik zoals de brandweer, en ik hou van sieraden (en eerlijk gezegd, als ik het zou doen dat ras, dat zou waarschijnlijk de enige manier waarop ik ooit zelf iets, dat kwam in die beroemde robins-ei blauwe doos), maar, zoals Courtney Szto er op gewezen dat de aanname dat elke vrouw leven gaat swoon voor deze nogal heteronormative. Zoals u weet, niet alle vrouwen als mannen, een feit dat ik zou hebben gedacht dat een wedstrijd in het San Francisco van alle plaatsen geweest zou zijn zich volledig bewust van.

En ik heb gezien dat vrouwen alleen-races die zijn vermeldingen van chocolade en champagne in hun marketing materialen, en dat het gebruik vaag suggestieve titels als "Dirty Girl" en dat opscheppen over het hebben van boa-en-tiara stations, of zelfs een evenement dat noemt zichzelf de "Kont Schudden" race. Winkelen functies zwaar in de marketing, zoals sieraden en prinses en diva ‘ s en hoge hakken en een hoop andere dingen die ik gewoon niet betrekking hebben op alle.

De Thelma en Louise Halve Marathon was de eerste keer dat ik tegen een vrouw alleen-race met een concept en het thema dat gaf me het gevoel, hey, er zou eigenlijk een plek voor een vrouw als ik naar een van deze dingen.

Uiteraard weet ik dat alleen maar omdat er iets niet een beroep op mij, dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat er een beroep op geen enkele vrouw overal. Integendeel, ik ben me ervan bewust dat veel vrouwen houden van deze rassen en het aanmelden voor hen, dat is waarom ze profileren zich als sparkly virussen. En ik weet ook dat er vrouwen die houden van sieraden en prinsessen en tiara ‘ s en chocolade en dat voor hen is dit niet in tegenspraak is met hun visie op zichzelf als sterk, in staat, complexe vrouwen. En ik weet ook dat er veel vrouwen die er zijn die een hekel aan dit soort dingen, maar ze doen de races toch voor een verscheidenheid van redenen: het past bij hun trainingsschema, ze willen uitvoeren met hun vrienden en familie, het is lokaal, wat dan ook.

Maar voor mij, het komt allemaal neer op een eenvoudige zaak, dat is, dat ik een hekel aan het feit dat de vrouwen alleen-racing gemeenschap lijkt te hebben en masse besloten om een beeld te creëren van de vrouw met de breedste sitcom-stijl stereotypen van frivoliteit en consumentisme, dan is uitsluitend te voldoen aan dat beeld zonder lijkt te houden met de mogelijkheid dat een heleboel vrouwen, uh, me – vind de roze prinses-shopping-champagne-diva dingen nogal vervreemdend.

Ik wil dat meer vrouwen zich comfortabel genoeg voelen om uit te komen en de race, maar is dit echt de manier om het te doen? (Uiteraard road-racen is niet de enige sport waarvan de gender-specifieke marketing heeft links een aantal, in de woorden van Sam, een beetje "misselijk." Check out haar post over Cupcake Races en Hakken op Wielen in het wielrennen, waar ze brengt een aantal van dezelfde problemen die ik hier over hebben, tenzij ze doet dat in haar wetenschappelijke, smarty pants manier. Oh, en lees Tracy ‘ s post over waarom ze niet denken dat alleen vrouwen rassen zijn van nature seksistische, ook. Goed spul zoals gewoonlijk van deze twee.) Er moet toch zeker een manier te organiseren die alleen voor vrouwen races die niet is gebaseerd op de laagste gemeenschappelijke noemer stereotypen geript van de pagina ‘ s van Cosmo.

Wat denk je over de vrouwen alleen-wedstrijden? Ik weet dat y ‘ all een mening hebben, omdat een paar van jullie hebben me gevraagd om een stukje te schrijven in het verleden. Spill ‘em in de comments hieronder.