Mijn relatie tot sport kijkerspubliek is ingewikkeld


Het was de kop die gestart is met een miljoen headdesks.

Het artikel in kwestie – "Vrouwen kijken naar een sport voor mannen’ sake, onderzoeksrapporten" – hit in de serie van buizen, en alleen te worden begroet door het geluid van een duizend feministische bloggers zetten hun handen op hun heupen en snuiven verontwaardigd. Nu zijn we in de derde fase van de levenscyclus van dit verhaal, in welke bloggers vragen hoe het onderzoek zou kunnen zijn zo slecht, verkeerd geïnterpreteerd. (Voor wat het waard is, deel ik niet Amanda Marcotte ’s rage in Hamilton Nolan’ s nemen op deze hele zaak.)

Ik was geïntrigeerd door het debat en dus deed ik wat de journalisten die begon dit hele kerfluffle in de eerste plaats moet hebben gedaan en het daadwerkelijk lezen van de studie. (Stel je voor dat.) De feministische verontwaardiging over deze zou worden teruggebracht vrijwel nihil was a) de journalisten voerden hun taken en b) had de bloggers daadwerkelijk lezen van de studie van het zelf. Was ik soort verrast om te lezen van de studie zelf en dan zie je mensen (die nog niet lezen de studie!) opmerkingen als de studie werd Verzet II: Electric Boogaloo, als het echt de auteurs hebben het toepassen van een zeer doordacht en overwogen feministische analyse op een vraag die is bezet veel denken bij vrouwen die de zorg over sport en atletiek in dit land. Serieus, opinionators van de wereld – bronmateriaal is uw vriend.

Hoe dan ook, zo lees ik de studie en wat ik vond was zo interessant en leerrijk en ook dus in lijn met mijn eigen persoonlijke ervaringen die ik was bijna trillend met angstige afwachting van de mogelijkheid tot het schrijven van dit bericht. Het blijkt dat ik veel van gedachten en gevoelens over sport fandom! (Stel je voor dat x 2.) Dus neem me niet kwalijk voor een beetje terwijl ik spuwen die gedachten en gevoelens in een semi-coherente manier op uw monitor.

Nu, ik beschouw mezelf als een casual fan van de belangrijkste sport in dit land. De sport die ik besteed de meeste aandacht aan is honkbal, maar in het verleden heb ik ook aandacht besteed aan hockey en basketbal. Ik geniet van het kijken naar wedstrijden in de persoon als een soort van een eenmalige gebeurtenis, maar ik weet niet echt volg alle van de pieken en dalen van specifieke teams. Ik probeer op de hoogte te blijven van de verschillende verhalen rondom teams en spelers, maar dat is meer vanuit een sociologisch oogpunt dan vanuit een persoonlijke emotionele investering in het team. En ja, er zijn momenten geweest in mijn leven dat ik eigenlijk wel erg enthousiast over het succes van teams: de Red Sox in 2004, de Tampa Bay Lightning winnen van de Stanley Cup, de Tampa Bay Rays, waardoor het voor de World Series.

Dat is het voor mij. De waarheid is, als ik links naar mijn eigen apparaten – aka niet getrouwd met een kerel – ik zou zeer zelden kijken mannen in de professionele sport. Ik realiseer me dat ik afwijken van wat de norm is geworden "bevrijde vrouw" line-in dit opzicht, als het lijkt alsof een veel jongere vrouwen vandaag de dag trots hun liefde voor bier, voetbal (of een pro sport) en steak. Ik krijg soms de indruk dat het toelaten ik echt geen zorg te besteden enorme bedragen van mijn vrije tijd aan het kijken naar wat neerkomt op volwassen mannen gooien van ballen rond rechthoekige pleinen van het land betekent dat ik een of andere manier regressieve in mijn vrouwelijkheid.

Voordat ik weer verder ga, wil ik heel duidelijk maken dat ik heb geen probleem met mensen die houden van de Grote Vier sporten. We hebben allemaal verschillende dingen die drijven onze boten, toch? Ik kan niet eens mijn zaterdag kijken college bal, maar dat betekent niet dat de tijd besteed ik aan het lezen junky misdaad romans of andere manier superieur is. We hebben allemaal onze passies en onze vrije tijd, en ik respecteer dat.

Hoe dan ook, je kunt niet echt kijkje in mijn persoonlijke geschiedenis van de sport bekijken zonder ontklitten van het ingewikkelde web van emotionele bijlagen heb ik de mannen in mijn leven. Toen ik jonger was, mijn familie gebruikt om te kijken naar de Utah Jazz samen spelen. We namen familie-uitjes om te zien minor league honkbal en hockey games. Ik heb genoten van plan om live sport kijken, want het was spannend en ook omdat ze vertegenwoordigd één van de weinige keren dat mijn hele familie bij elkaar zitten en betrokken zijn in hetzelfde uit.

(Ik dacht dat dit was problematisch over het nieuws framing van de studie, is het idee dat sport kijkerspubliek als emotionele en sociale verbinding is iets dat alleen vrouwen doen. Misschien it ‘ s just me, maar ik voel me net als onze cultuur is gevuld met verhalen waarin mensen vertellen hoe zij de band met hun vaders en grootvaders over het kijken naar sport, en hoe fans van bepaalde teams kunnen ze herbeleef deze obligaties op een zeer reële manier. Ik weet ook dat veel mensen – mannen en vrouwen – zeggen ze opgeleid zichzelf over sport, omdat ze wilden in staat zijn om relaties op te bouwen met andere mannen. Brian vertelde me eens dat hij eigenlijk begonnen aandacht te besteden aan het voetbal voor deze reden, en dat is het sindsdien uitgegroeid tot een werkelijke liefde van de sport. Dus het idee dat vrouwen de enigen zijn die dat kijken naar sport als middel om relaties op te bouwen is gewoon dwaasheid, en in het geheel niet bevestigd door de realiteit.)

Maar de goede gevoelens die ik voelde over deze momenten van de familiale eenheid kon niet echt verbergen het feit dat de sport werden beschouwd als grote hobby van mannen. Ik heb talloze herinneringen, waarin de vrouwen van mijn familie bijeen in de keuken om te koken en praten terwijl de mannen keken voetbal in de kelder van mijn grootouders thuis, of in die van mijn vader doorgegeven enkele uren op een moment uit het comfort van zijn luie stoel terwijl hij keek naar basketbal games. Ik kreeg nooit het gevoel dat de vrouwen in mijn familie waren degenen die het besturen van de sport kijkerspubliek.

Deze dynamische werd nog erger toen ik trouwde voor de eerste keer. Mijn ex-man nam sport fandom naar een ander niveau. Bij het voetbal seizoen begon, hij bracht negen uur per dag, per weekend, dag, kijken naar voetbal. Hockey seizoen was een andere vraag op zijn tijd, en dan honkbal bezette veel van zijn aandacht gedurende de zomer en de herfst. Er was nooit een tijd van het jaar wanneer de plannen van zijn gekozen sport teams niet domineren de weg die hij koos om te besteden hun vrije tijd.

Idealiter zou dit goed met mij, zoals het hoort betekende dat had ik de vrijheid om mijn eigen ding doen, maar in plaats daarvan wat er in feite gebeurde was dat hij verwacht dat ik bij hem zitten voor elk van deze games zo kunnen we "ons leven delen." Als ik niet te letten in welke sport we stonden te kijken, hij kastijdde mij om niet te willen om dingen te delen die belangrijk waren voor hem. Die andere dingen kunnen belangrijk zijn voor mij niet lijken aan de oppervlakte, niet totdat ik vertelde hem dat ik wegging. Ik kan me nog herinneren het kopen van tickets voor Liz Phair, die is een van mijn favoriete muzikanten sinds ik een kind was, en dat alleen te gaan, want de show was in strijd met een college hockey spel. Het idee van "het delen van ons leven" eigenlijk "het delen van zijn leven." Sommige van de vrouwen in de studie eigenlijk merkte een vergelijkbare dynamiek in hun eigen huwelijk.

Na negen jaar van deze eventuele had ik voor sport fandom werd misbruikt en verdraaid tot het punt dat het was volkomen verslagen. Toen ik hem verliet, bleef ik ver, ver weg van alle professionele sport, bijna alsof ik allergisch was voor hen. Ik besteed dus veel tijd gedwongen om naar te kijken dat ik hen niet kon associëren ze met plezier en vermaak, en in plaats daarvan, was een andere herinnering van de manieren waarop ik vrij veel gaf mijn autonomie als mens in die jaren.

Ik kom terug rond te kunnen kijken ze soms, als Brian doet genieten van sport, maar overblijfselen van die dagen blijven. Bijvoorbeeld, ik heb een heel moeilijke tijd in bezit van de afstandsbediening als zowel van ons bent TV-kijken. De auteurs van de studie eigenlijk de hypothese dat het voor veel vrouwen, ze niet associëren het kijken naar sport met ontspanning, maar met emotionele werk. Dit is absoluut het geval is geweest in mijn leven. Sport kijken is iets wat ik deed voor het versterken van mijn relaties, niet meteen iets wat ik deed, uit een gevoel van plezier.

Dit alles gezegd hebbende, er zijn veel momenten dat ik eigenlijk genieten van het kijken naar sport, vooral wanneer zie ik de games in persoon en ook als ik kan kijken naar een sport die domineren onze cultuur. Bijvoorbeeld, ik ben dol op de Olympische spelen. Ik nagenoeg verliezen mijn geest voor drie weken per twee jaar. De vrouwen in het onderzoek zeiden dat ze het leuk vond, omdat de gebeurtenissen werden in de tijd gecomprimeerde op een manier die hen toegestaan om hun huishoudelijke taken – dat was een groot probleem voor veel van de vrouwen, hoe ze niet de mogelijkheid hebben om de drie-plus uur gericht op de televisie in het weekend want ze hadden andere verantwoordelijkheden voor de kinderopvang en klusjes – maar ook ik vind het leuk omdat ze zich richten op de sport die krijgt niet veel aandacht. Ik hou echt van om te kijken naar een sport als volleybal en atletiek, en ik kijk deze sporten wanneer ze worden weergegeven op de televisie. Het probleem is, ze komen niet zo vaak voor. Ik zal altijd kijken naar de CrossFit Games, en ik heb het eigenlijk wel gezien de in 2011 Ironman World Championship speciale drie keer. Ik keek naar de Women ‘ s World Cup! Ik keek naar de NCAA women ‘ s championship! Ik zal helemaal naar sport kijken als ze mij interesseren, en het feit is dat de meeste van wat wordt aangeboden is voor ons als sport, entertainment niet.

Dat brengt mij op het feit dat de meeste van deze gesprekken komen, want er lijkt deze overtuiging uit dat als er meer vrouwen bekeken sport, meer vrouwen sport competities succesvol zou zijn. Ik ben het oneens met deze op twee punten. Een, zelfs voor een vrouw zoals ik, die is geneigd om te genieten van vrouwen sport, er zijn vrijwel geen kansen die er zijn voor mij om ze te bekijken. Er is een pro-vrouwen sport team in mijn omgeving, en het is een Lingerie Football League team! Ik zou liever disembowel mezelf met een twijgje dan kijken naar een OOG spel. Ik ben niet over te reizen naar Washington DC om te zien women ‘ s soccer, en ik weet zelfs niet waar de dichtstbijzijnde WNBA-team.

Het is een Catch-22, media bedrijven willen niet investeren in de dekking van sport die niet betalen uit financieel, en omdat fandom van de vrouwen sport is historisch zo bloedarmoede, ze zijn veel minder kans om daadwerkelijk committeren aan de dekking, die verder vermindert de kansen voor mensen om de fans geworden, en zo verder en zo voort. De feedback-loop is alleen maar meer uitgesproken met de opkomst van het Internet en de digitale kabel, als het mogelijk is te volgen exact wat grijpt de aandacht van het publiek op een wijze die ooit werd overgelaten aan de zelf-gerapporteerde onderzoeken, zoals de Nielsen ratings.

Twee is, dat zien we keer op keer dat vrouwen over het algemeen kijken wat mannen kijken, als men ‘ s bekijken gewoonten hebben de neiging om te domineren. Denk na over de film-industrie, hoe ze het besteden van een triljoen dollars om films te maken die aantrekkelijk zijn voor mannen, omdat zij weten dat vrouwen zal gaan zie ze ook, terwijl er in al deze terughoudendheid om films te maken die een beroep strikt aan vrouwen, omdat veel mensen weigeren om ze te zien. Hoe zou de sport anders zijn? Als u wilt dat vrouwen sport om succesvol te zijn, je hebt om mannen te krijgen om ze te bekijken, te. Dat is een groot deel van de reden waarom de Women ‘ s World Cup was zo een succes omdat veel van de jongens wilde de wedstrijden. Ik herinner me nog zitten en kijken naar de wedstrijden in kamers vol jongens, terwijl twee of drie meisjes lachten ons allemaal voor de zorg. In de veronderstelling dat er meer vrouwelijke sport fans zullen meer gelijk kijkerspubliek van de vrouwen sport is een vergissing. Voor vrouwen sport om te slagen, moeten ze een beroep op alle geslachten. Helaas hebben we een manieren om te gaan in dit verband, maar ik denk dat de vooruitgang gebeurt. Het is gewoon dat deze vooruitgang is waanzinnig traag vergeleken met de explosie die is gezien bij vrouwen sport deelname.

Dus ik ben me ervan bewust dat dit bericht was een allegaartje dat was behoorlijk veel geschreven in een golf van opwinding en dat het wellicht niet de meest logische wat ik ooit heb gedaan. Plus, er blijft het feit dat ik nog steeds de vorming van een veel van mijn ideeën over. Ik hoor graag van je nemen, ook. Kijk je sport? Waarom? Waarom niet? Kijk je vrouwen sport? Vertel me in de comments! Ik ben echt benieuwd om te weten.

Ik ga het doen van een andere post op dit vlak waarin ik kritiek op het idee van sport kijkerspubliek als de Heilige Graal van sportieve, culturele betrokkenheid, dus stay tuned.