Mijn running playlist is beschamend

Normaal gesproken heb ik er trots op dat ik met een muzikale sensibiliteit dat is…nou ja, niet precies onberispelijke, maar zeker een goede. Ik weet dat ‘shoegaze’ is niet iets dat lastige tieners op de middelbare dansen, en dat Belle en Sebastian zijn niet alleen geanimeerde prinsessen en krabben. Mijn favoriete Rolling Stones nummer nooit uitgebracht als single, en ik denk dat Jean Grae blijft strafrechtelijk worden genegeerd.

Ik zeg niet dat ik ben klaar om te gaan schrijven voor Hooivork, maar ik weet een ding of twee over muziek, zeker meer dan alleen een oppervlakkige luisteraar, weet je wel?

Dit is de reden waarom mijn afspeellijst mortifies mij. Zeker, ik heb mijn deel van de hipster-goedgekeurd tracks van Public Enemy en Perziken en Marnie Stern op die lijst, maar ik heb om eerlijk te zijn – wat klinkt geweldig in de auto laat in de avond niet helemaal knippen wanneer gepompt door middel van oordopjes tijdens de lopende band mijl na mijl. Sorry, Lepel, betekent dit dat u, en ook u, Songs: Ohia.

Ik ben in staat geweest om te onderscheiden in drie verschillende genres in verlegenheid te brengen muziek die ik op kan rekenen om me zo snel lopen als een jackrabbit op snelheid. Voor uw leesplezier, ik hen met u delen.

1. Mainstream pop muziek

Wanneer u rond een gecertificeerd Muziek Snob, ze gaan vaak uit van hun manier om hun muzikale superioriteit door het draaien van hun neus en snuffelen op iets op de radio terwijl de verheerlijking van de suprematie van wie ze houden. "Oh, Lady Gaga is dus de afgeleide. Robyn is zo veel meer interessant en innovatief. Je moet echt naar haar luisteren." Of misschien praten ze over hoe muziek gebruikt worden zo veel beter terug in de jaren ‘ 60, toen het talent en songwriting eigenlijk geteld, en meestal is er een vermelding van "Pet Sounds" ergens in.

Ik weet dat dit routine goed ook, want ik heb eigenlijk een Muziek-Snob in mijn hoofd, en ik consequent moet vechten voor haar op dit soort dingen. Het duurde bijna een maand verwarmd heen-en-weer voor mijn innerlijke Steve Albini berustte en toegestaan me te downloaden in de stijl van Katy Perry ‘ s "Vuurwerk" op mijn iPod.

Er is geen logische reden waarom ik zou moeten schamen. Ik bedoel, ik weet al de redenen waarom deze soort muziek is als problematisch beschouwd in de wereld van indie en de doe – het zakelijke, het is een strakke formule, het heeft meer gemeen met Cool Ranch Doritos dan art. Maar, net als sommige dagen is alles wat ik wil doen is de band een zak Doritos op mijn gezicht als een feedbag, soms is alles wat ik wil horen is een Autotuned stem zingen over wat springerige pop beats als ik.

2. Hip-hop met beledigende teksten

Heb je wel eens naar muziek te luisteren en mee te zingen met de teksten, en je vindt jezelf te zeggen, "Til het zweet rolt langs mijn ballen, tot al deze teven kruipen" of misschien iets dat het n-woord, dat ik kan mezelf niet toe brengen om te zeggen, zelfs als het een onderdeel is van een tekst, en dus uiteindelijk gaan "mmm-mmm" tijdens dat deel van de song? Dit gebeurt om me heen de hele tijd. DE HELE TIJD.

Maar in plaats van het trekken van mijn oordopjes in feministische walging en wierp ze naar beneden de weg, de openlijke machismo van de muziek geeft me het gevoel dat pretentieuze rond en het verpompen van mijn vuisten in de lucht, zoals Rocky, maar dan zonder zweet broek. (Kom aan het denken, Eminem ‘ s "Verlies Jezelf," dat is een van mijn go-to sporen, is als de "Rocky" thema voor witte jongens die dromen over het winnen van freestyle battles.)

Als met de mainstream pop muziek, ik ken alle argumenten tegen dit soort van hip-hop – hoe het objectifies vrouwen en spreekt ze op vernederende voorwaarden, hoe is het ook een product dat is vervaardigd verkopen glamorized "thug life" van visie naar suburbane kinderen, hoe racistisch mensen graag bij als bewijs dat alle jonge zwarte mannen uit zijn op het stelen van uw auto en uw witte vrouwen – maar I ‘ ll be damned als deze muziek maakt me niet wil schudden met mijn kont naar beneden op de grond, en dat is de beste soort van het draaien van muziek is er.

3. Trance

In de wereld van de elektronische muziek, mensen hebben de neiging om aangetrokken tot bepaalde stijlen van muziek. Heb je de drums ‘n’ bassheads en de junglists, die hebben de neiging om super hardcore (die u hebt om te zijn, te luisteren naar onregelmatige gesyncopeerde ritmes en beats te boren in de schedel voor uren op eind). Heb je in het huis en break beats en experimentele ambient noise en ongeveer zeventien honderd subgenres, de meeste zijn niet te onderscheiden van de gemiddelde persoon. In feite, ik kan me voorstellen dat veel mensen als Brian, die hoort techno komen op de stereo-installatie wanneer we rijden en vraagt of mijn iPod over te slaan.

Maar er is een hiërarchie bestaat tussen degenen die wel weten wat het verschil is, en liefhebbers van trance zijn zo laag dat de hiërarchie die ze eigenlijk de grond waarop de hiërarchie berust. Je weet wie houdt van trance? Jongens die drinken: Red Bull en wodka. De aard van het bro, voor wie regelmatige dronkenschap is niet voldoende, wie neemt het gebruik van ecstasy en ‘paddo’ s te krijgen fuuuuuuuucked up, dude. Dat soort jongens. Blech.

Toch is het zeer kwaliteiten die trance zo aantrekkelijk voor entry-level raver-wannabes – hoge-energie beats, herhaling, energieke zang – perfect voor het hardlopen. U kunt de zone uit en richten zich op het afstemmen van uw cadans op de beat en niet na te denken over veel. Immers, mensen kunnen dansen op trance voor zes of zeven uur. De meeste mensen kunnen een marathon lopen in minder tijd dan dat.

En hey, Deena Kastor graag lopen naar trance, zo duidelijk is het niet kunnen zuigen aan dat harde, kan het?

Oké, nu is het jouw beurt – wat is het meest beschamende muziek die je luistert als uit te werken?

Een Nodige Spektakel