Mijn zweedse sandwich taart!

Fitness On Toast Faya Blog Girl healthy Swedish Sandwich Recipe Hovis Chia Collaboration-7

Deze maand heb ik samen met Hovis te vieren vandaag de lancering van hun nieuwe innovatieve Hovis® Zaad Sensaties® Chia Brood, die zelf ook een partnerschap met De Chia Co, ‘ s werelds grootste producent van biologisch Chia zaad. Om dat te vieren, ik dacht ik maak een stuk van de Scandinavische gerechten kunst! De zweedse sandwich taart, of ‘Smörgåstårta’ als we unpronounceably noemen, is een van de meest traditionele nationale gerechten die ik kan bedenken, die vangt mijn erfgoed en tegelijkertijd een eerbetoon aan de grote Britse liefde voor broodjes! Met culinaire wortels die dateren van honderden jaren, het is een echt statement stuk, iets om te exposeren (en eet) als de gasten komen rond – je kunt echt laat uw creativiteit de vrije loop! Traditioneel wordt het gemaakt van een scala van heerlijke verse vis (waar ik van hou) en gesmoord in een beetje mayonaise (niet mijn voorkeur!). Mijn alternatief recept hier gebruikt yoghurt en slechts een vleugje van de Biologische Mayonaise, dat klinkt misschien saai, maar eigenlijk smaakt fantastisch! Het bevat ook lagen van de Chia Brood als bouwstenen voor de torenhoge boterham taart, want ik ben een brood fiend en actief omarmen koolhydraten als deel van mijn evenwichtige macro benadering van welzijn! Klik op MEER om de volledige recept, samen met een kleine video!

Fitness On Toast Faya Blog Girl healthy Swedish Sandwich Recipe Hovis Chia Collaboration-5

Er is echt geen ‘juiste’ of ‘verkeerde’ bij het maken van dit gerecht, en je kunt elke ingrediënten. Wordt pescatarian, ik heb alleen vis voor eiwitten in de mijne naast andere ingrediënten die ik denk te maken voor interessante texturen en smaken – krokante gehakte paprika ‘ s in de tonijn mengen, knapperige salade bladeren naast de zalm met een strooien van citroen en dille, het geknars van de chia zaden, zachte kreeften en glad avocado, net als een ei laag met een vleugje mierikswortel en mosterd om maar een paar van mijn voorgestelde ingrediënten. Om te versieren de buitenkant, ik gebruikte rucola en dille, maar je kan ook gebruik maken van knapperige salade bladeren. Het is altijd zo ‘ n mooie verrassing als je gesneden in de sandwich cake en worden begroet door het weelderige lagen van kleur!

Fitness On Toast Faya Blog Girl healthy Swedish Sandwich Recipe Hovis Chia Collaboration-22

Samen Hovis en ik heb geprobeerd om #SpreadTheChia heel wat anders zou zijn geweest een beetje een sombere februari met een aantal prijsvragen en dagelijks leuke berichten, dus als je nog niet al, check out mijn Instagram (@fitnessontoast) om betrokken te raken bij degenen die komen gaat!

Fitness On Toast Faya Blog Girl healthy Swedish Sandwich Recipe Hovis Chia Collaboration-3

NB. Ik heb mijn taart zeer hoog door het gebruik van 6 plakjes Hovis® Zaad Sensaties® Chia Brood; de hoogte brengt structurele problemen, zoals de Scheve Toren van Pisa, maar ik geniet van de uitdaging! De slimmer, percentage optie is om de taart iets korter en dikker!

Fitness On Toast Faya Blog Girl healthy Swedish Sandwich Recipe Hovis Chia Collaboration-2Fitness On Toast Faya Blog Girl healthy Swedish Sandwich Recipe Hovis Chia Collaboration