Navigeren voetbal fandom als een feministische: een q&a met jen van ‘roethlisberger castratie samenleving’ zine

Ik heb ingewikkelde gevoelens in de richting van het voetbal. Ik heb vaak dat ik dus uitgeschakeld door de uber-macho, hyper-agressieve cultuur rondom voetbal dat wanneer ik ga zitten en kijk naar ben, ben ik vaak verbaasd hoe veel genieten van het spel zelf. Ontdaan van alle bombast en schadelijke houdingen en heldenverering, de sport zelf is bijna elegant in de manier waarop het maakt gebruik van een handvol elementen in een oneindig aantal combinaties. Ik weet dat ik zou meer geneigd zijn om een voetbal fan als ik voelde me niet zo veel over de cultuur rondom de sport was beledigend voor mij als een feministe.

Het is een conflict dat van "voetbal fan" en "feministische" – dat aanleiding gaf tot een van mijn favoriete zines van het vorige jaar. Mijn vriend Jen Twigg een zine genoemd "Roethlisberger Castratie Samenleving’, waarin ze onderzocht de spanning tussen haar liefde voor de kluif varkens en haar geloof in geslacht en seksuele vermogen voor alle. Ik moet toegeven dat toen ik voor het eerst pakte de zine, had ik een goed lachen om de titel, maar zoals ik het las, werd ik getroffen door hoe oprecht Jen was in haar liefde voor het voetbal en haar wens om tot een meer egalitaire cultuur met ruimte voor fans van alle soorten. Ze was zo vriendelijk om enkele vragen te beantwoorden over haar zine voor de lezers van deze blog, dus lees verder voor haar gedachten over het navigeren op de vaak conflicterende grondgebied tussen een feministe en een voetbal fan:

1. U de naam van uw zine "Roethlisberger Castratie van de Samenleving." Hoe kom je met die titel? Ooit krijg je een pushback van fans?

Ik kwam eigenlijk met "Roethlisberger Castratie Samenleving" toen ik probeerde te denken van een goede naam voor mijn team in de Feministische Fantasy Football League. Het is gebruikelijk in fantasy leagues naar de naam van uw team met behulp van een slim spelen-op woorden met een team of speler ‘ s naam in, bijvoorbeeld, andere teams van mij zijn naam Unitas Door het Lot en Perfecte Strahangers. Ik wilde iets een beetje meer politiek voor de feministische league, hoewel, en de mensen waren nog steeds ziedend over Roethlisberger worden blootgelegd als een assaulter die kreeg slechts een tik op de vingers, zodat het net naar me toe kwam.

Het is moeilijk om te meten wat voor soort pushback ik daadwerkelijk ontvangen van de zine naam, want niemand heeft ooit contact met me op om te zeggen dat ze een probleem had met het! Het is een manier van polariserende perusers bij zine feesten; veel mensen komen, pick-up, en/of om het te kopen alleen maar omdat ze werden getrokken om de bizarre naam, maar ik heb ook gemerkt dat mensen het oppikken, absorberen wat de titel zegt, en plaats deze weer snel naar beneden. Het aanroepen van het concept van de castratie in een vergelding voor de aanslag is zeker iets wat ik deed op die doel om mensen (met name cis dudes) ongemakkelijk.

2. Wat heeft je geïnspireerd tot het schrijven van het zine in de eerste plaats?

Ik heb niet alleen een voetbal fan, maar een fan van en deelnemer in verschillende andere sporten, voor het grootste deel van mijn leven. Zo kwam ik in de feministische/politieke bewustzijn in mijn late tieners en vroege jaren twintig, vond ik dat ik vaak had een harde tijd verzoenen dat het bewustzijn van blijft genieten van de door mannen gedomineerde professionele sport die leek te vieren en excuus shitty macho gedrag zolang een bepaalde atleet bleef presteren. Het was hetzelfde met de meeste media (iets merkte ik vooral als een media-wetenschapper); zodra ik opende het deel van mijn hersenen dat onderzoekt en bekritiseert populaire tv-shows, films, en dergelijke, ik heb nog nooit in staat geweest om het uit te zetten. Begrijp me niet verkeerd, ik nog steeds kijken naar dingen zoals My Super Sweet Sixteen en ik voel me niet schuldig over, maar ik ben ook altijd na te denken over de manieren waarop vrouwelijke en POC karakters worden afgebeeld, hoe het publiek zou kunnen worden beïnvloed, en zo voort. En in het kijken naar sport, ik geniet ze enorm van, terwijl nog steeds te merken alle fucked up dingen over sport en ventilator cultuur. Dus begon ik te schrijven.

Met dank aan vreemden Distro

3. Het voelt alsof we altijd te horen over een aantal kruising tussen aanranding en voetbal, of het nu Roethlisberger of Steubenville of nu het meisje die, naar verluidt, pleegde zelfmoord nadat ze werd lastiggevallen door de Notre Dame spelers. Is dit alles gebeurt binnen de cultuur die is opgegroeid in de buurt van een sport die je leuk vindt. Hoe verzoent u uw fandom met het feit dat de sport-cultuur is het bevorderen van een paar stevige klappen stammen van vrouwenhaat? (Of eerder dan het bevorderen van het, misschien is het versterken van wat al aanwezig is in onze cultuur?)

Het is walgelijk en triest, en het maakt me verdrietig elke keer als ik hoor over iets nieuws. Voetbal in het bijzonder bevordert een omgeving die geeft gratis/zeer de verlichting gaat aan, en zelfs privileges, sporters’ slecht gedrag, zolang zij voor het uitvoeren van hun rol als radertje in de kapitalistische machine, dat maakt het grote entiteit van de NFL (of de NCAA) tuffen verder. Maar je bent ook het recht te zeggen dat deze gedragingen worden alleen versterkt van een onderliggende dominante vrouwvijandige cultuur. Ze kunnen worden verhoogd en meer bekend in de professionele sport, maar je kunt ze vinden in alle facetten van onze samenleving (niet te grim!).

Bijvoorbeeld, punk is ook vol van de macho klootzakken die aanval vrouwen en weg met alle soorten van dingen, maar ik ben nog steeds in bands en ik toch nog naar de shows, want er zijn een hoop onderdelen van punk die NIET macho klootzakken, en het is echt een waardevolle community voor mij. Er zijn ook een heleboel goede dingen over voetbal, dingen die ik waardeer, en dat ik liever over praten in de hoop om een verandering te maken dan om te stoppen met een fan helemaal. Dat kan een beetje uit eigenbelang, want ik wil blijven genieten van het voetbal, maar dit is iets er is geen eenvoudig antwoord, dus ik probeer gewoon om eerlijk te zijn over mijn intenties.

4. Wat denkt u over de "good guys" van de sport – jongens als de Vikingen’ Chris Kluwe en de Raven’ Brendon Ayanbadejo?

Fatsoenlijke mensen in de pro sport geeft me echt hoop voor verandering! Ik ben vooral over mensen in posities van macht binnen het systeem van pro voetbal die in staat zijn om dat standpunt uit te spreken of een standpunt innemen over de echt belangrijke dingen, zelfs als het betekent gevaar voor slechte pers en controverse. Chris Kluwe en Brendon Ayanbadejo zijn perfecte voorbeelden van, maar ik ook schreef in mijn zine over Deangelo Williams, die heeft geholpen bij het kickstart de NFL van de fundraising campagne voor borstkanker onderzoek ieder jaar in oktober in het geheugen van zijn vier tantes, evenals voormalige NFL-commissaris Paul Tagliabue is $1 miljoen domation aan de Universiteit van Georgetown voor het openen van een LGBTQ center op de campus, de eerste van zijn soort op een Katholieke universiteit. Als we praten over kleine verschuivingen die kunnen wijzigen in de loop van een behemoth in de tijd, dit is wat we bedoelen — op zoek naar een meer inclusief NFL waar spelers openlijk homo zijn vrij van stigmatisering, de NFL met behulp van de massale media-aanwezigheid een vorm van goed, enz.

5. Ik ook, ik heb gehoord dat een beetje over feministische voetbal van sommige van de andere dames in Chicago. Bent u in die competitie? Vertel mij een beetje over als je zijn!

Ik ben helemaal gek van feministische voetbal! Ik heb nog nooit zoiets voor. Dit is een ruimte waar de politieke vrouwen die ook graag voetbal kan vormen van een gemeenschap samen. We hebben al samen een paar keer als een groep te hangen en te kijken naar games, maar onze belangrijkste interacties worden in kleinere vriend groepen, en online in de shit-talk dozen van onze wekelijkse fantasy games. Het is verfrissend om te praten over iets wat je liefde met andere mensen die "get it", en hebben een verbinding met zoveel andere rad vrouwen. En in onze competitie, NIEMAND concepten Roethlisberger.

Roethlisberger Castratie Society #1 is beschikbaar voor $2 bij vreemden Distro. Een tweede probleem is in de maak en zal ook een paar schriftelijk door yours truly! U kunt ook meer informatie vinden over Jen ’s band, de Ambulars, op de band’ s tumblr.