Ogen op uw eigen yoga mat

yogamat

Volgde ik mijn eerste yogales in maanden afgelopen nacht. Ik heb geprobeerd uit te leggen meer de nadruk op het stretchen en flexibiliteit, deels omdat ik het gevoel dat deze tekortkomingen zijn in mijn algehele conditie en gedeeltelijk om te helpen met het voorkomen van letsel. Als een resultaat, ik dacht dat ik zou proberen terug te krijgen in de gewoonte van het doen van yoga. (Plus, ik kan niet ontkennen, ik hou van het totaal blissed out gevoel krijg ik na een goede sessie van yoga.)

Voorspelbaar, ik had wat moeite met sommige van de houdingen, vooral iets dat vereist flexibiliteit door middel van de heupen. Blijkbaar uren besteed aan het doen van herhaalde bewegingen, zoals lopen en fietsen zal dat doen met een persoon? Who ‘ da thunk.

Hoe dan ook, in het verleden, zou ik hebben net geprobeerd om de macht door middel van mijn lichaam beperkingen toch. Ik zou al deze andere mensen rustig vouwen zich in de menselijke origami, en ik zou denken, Geen manier ben ik van plan te zijn de ergste bij yoga in deze kamer. (Omdat yoga gaat over de beste, amirite?) Dus ik duw mezelf een beetje verder dan mijn lichaam in staat was om te gaan, je voelt de onvermijdelijke ping van een gespannen spier, en ik zou besteden de komende twee weken babying het lichaam deel ik had pijn in mijn haasten om iedereen te laten zien dat ik net zo veel van een serene onderdeel van de menselijke origami als iemand anders in de kamer.

Vreemd genoeg, echter, tijdens de laatste nacht van de klasse, merkte ik dat ik zou hebben wat moeite met sommige van de houdingen, en in plaats van dwingen mij doen ze het toch, ik snijd mezelf een beetje speling. Wanneer de instructeur aangetoond aanpassingen om de vormen meer moeilijk, ik probeer ze uit, en als ik niet kon houden, zou ik laten gaan en terug te keren naar de makkelijker wijziging. Ik keek alleen maar naar de andere mensen in de klas een paar keer, om zeker te zijn dat ik het doen van de juiste dingen. In plaats mezelf te vergelijken alle van de meer ervaren mensen om me heen, heb ik me gericht op mijn eigen lichaam en wat was ik te voelen en te ervaren op dat moment.

Je weet hoe je yoga docenten praten over het eren van je lichaam? Nou, dat is wat ik deed, en ik moet zeggen, het was uitstekend. Zeker, ik was niet de meest flexibele persoon in de kamer. In feite was ik waarschijnlijk een van de minst flexibele mensen. Ik viel een paar keer. Ik kon niet mijn hielen de grond raken tijdens de neerwaartse hond en moest ik de rest van mijn voet op mijn kuit tijdens de boom, maar ik heb nooit een keer voelde het als een mislukking. In plaats daarvan heb ik begrepen dat ik was nieuw voor dit alles en dat als gevolg daarvan het ging om een beetje meer uitdagend. Het enige wat telde was dat ik er was en ik probeerde het wel.

Ik realiseerde me later dat mijn ogen waren opgeleid stevig op mijn eigen yoga mat, letterlijk en figuurlijk.

Ik leen het concept van ‘ogen op je eigen mat" uit het Eten van het Voedsel van de groep op Facebook, dat is een gesloten groep en ik ben een deel van die helpt mensen die herstellende zijn van beperkende manieren van eten. Ik heb niet echt een geschiedenis van beperking of verstoord eetgedrag, maar ik vind veel van wat de deelnemers bespreken om zeer nuttig zijn in mijn eigen leven, en een van die concepten is "ogen op uw eigen plaat." Het idee is simpel: focus alleen op wat je eet en niet alle gevangen in wat andere mensen eten. Weet je, je moet je concentreren op uw eigen reis, etc. enz.

Voor iemand als ik, die heeft een concurrerende strepen net zo breed als de Grand Canyon, kan het handig zijn om te onthouden dat niet alles een wedstrijd. In feite, zijn er een heleboel dingen waar de concurrentie daadwerkelijk kan schadelijk zijn. Yoga is een voor de hand liggende, zoals blijkbaar ben ik niet de enige waarvan de competitieve geest heeft geleid tot letsel. (Dit artikel identificeert triatleten en marathonlopers, als mensen die bijzonder gevoelig, als één instructeur zegt dat we "echt goed in het verbergen van hun concurrentievermogen. Ze zijn gewend om onder druk en die rust." Een waar ding, moet ik zeggen.)

Mensen die een eetstoornis lijken te hebben een element van "hypercompetitiveness," als een onderzoeker in te zetten, die verklaart waarom "ogen op uw eigen plaat’ is zo handig voor de leden van het Eten van het Voedsel van de groep. Ik heb het lezen van een ton over vrouwelijke atleten en eetstoornissen en ik moet zeggen, het is absoluut niet verbaast mij dat er zo veel vrouwelijke atleten hebben van eetstoornissen, omdat de stoornis wordt nog een andere weg voor de competitieve drive drijft hen om te slagen in hun sport.

Maar dit gaat verder dan de wereld van fitness en voeding. In het verleden, toen was ik veel minder veilig in mezelf, heb ik het gevoel heel concurrerend met andere meisjes en vrouwen, vooral als een manier van houtsnijwerk uit een gevoel van eigenwaarde. Ik dacht dat als ik zou kunnen wijzen op alle andere manieren waarop andere vrouwen en meisjes gezogen, ik kon mezelf lijken een betere vergelijking.

Het ironische is dat als ik de werken nodig voor het bouwen van eigenwaarde, dat gebaseerd was op iets meer beton dan gemeenplaatsen en wishful thinking, werd het dus veel gemakkelijker om te zien alle van de prachtige kwaliteiten van andere mensen. Een keer liet ik ga er van uit dat nodig is om te bouwen van mezelf door het verscheuren van andere vrouwen af, ik werd beloond met een diepe vriendschappen die hebben mijn leven veranderd voor het beter.

Een andere wereld waarin ik heb ontdekt dat mijn concurrentievermogen doet mij geen gunsten is in de wereld van het schrijven. Collega-schrijvers, begrijp je dit, hoe kan het zo eenvoudig om ongelooflijk jaloers op iedereen met zelfs een hint van succes. Dit is iets wat ik nog steeds worstelen met dat pijnlijke mengeling van ontzag en bewondering en afgunst, dat ontstaat wanneer ik zie dat een andere schrijver het bereiken van iets wat ik wil voor mezelf.

Maar dat is allemaal verspilde energie, energie die beter besteed kan worden, weet je, eigenlijk schrijven en te proberen om mijn werk naar buiten en het maken van verbindingen met andere schrijvers die het doen van het soort werk ik bewonder. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is zeker de ideale waarin ik streven.

Ik zeg niet dat het concurrentievermogen niet van waarde is, en inderdaad, als het goed wordt ingezet kan het een vrij krachtige werking. Maar de sleutel zin is "als het goed wordt benut." Als ik gebruik het voorzichtig, het kan druk op mij uitoefenen mijn ambities waar te maken en hard te werken en misschien zelfs een aantal van mijn doelen. Maar als ik het heb laten lopen ongebreideld, alles kan vernietigen het in contact komt met.

Hoe is het met u? Beschouw je jezelf als een concurrerende persoon? Heb je ooit het gevoel dat je overboord te gaan met het? Als dat zo is, hoe het je lukt om jezelf in te checken, zodat je niet schroef alles?