Onderzoek geeft aan dat vrouwelijke lopers minder concurrentie dan mannelijke lopers, maar waarom?

We hebben allemaal gehoord van de gender-stereotype dat vrouwen worden verondersteld om meer coöperatieve terwijl de mannen worden verondersteld om concurrerender te worden. Ik over het algemeen de neiging hebben om te vechten tegen zo ‘ n gender-essentialist manieren van kijken naar de wereld, omdat ze geen rekening houden met de verscheidenheid van individuen, als voor de manier waarop mensen daadwerkelijk in contact te komen. Neem sporten. Sporten zijn, in hun kern, concurrerend, maar succes in de sport vereist het vermogen om samen te werken, zowel met teamgenoten en coaches. En interpersoonlijke concurrentievermogen is niet iets wat je alleen ziet bij mannen. Vraag het iedereen die ooit een run-in met een "queen bee." Over mijn drieëndertig jaar heb ik geleerd dat alle soorten van mensen in allerlei verschillende persoonlijkheden, en dat die persoonlijkheid niet vaak verhouden tot de verwachtingen op basis van iemands ras of geslacht of seksualiteit.

Dus mijn hackles hebben de neiging om omhoog te gaan wanneer zie ik iets dat lijkt te vallen in dat soort van reductionistisch denken. In feite, ik was er helemaal klaar voor ze om omhoog te gaan, toen kwam ik een artikel door Amby Burfoot bij Runners World met de titel "Waarom Zijn Vrouwen Lopers Minder Competitief Dan Mannen"? Oh man, ze waren zo klaar om de lente in actie, dus ik kon het pond van mijn toetsenbord woedend op een rechtvaardige feministische woede. Hoe durft hij, enz. enz. Immers, de onderzoeker aangehaald in het artikel, Robert Deaner, is gebruikt door jongens als John Tierney te rechtvaardigen retrograde geslacht mores met behulp van pseudo-wetenschap voor een jaar nu. Hij is vrij veel bedelen voor wat rechtvaardig feministische toetsenbord-bonzen, denk je niet?

Toen ik het artikel las.

Check this out:

[Deaner]’s zeggen dat de vrouwen die eindigen op de 5e, 10e, en de n-de plaats achter de vrouw race winnaars zijn vaak verder terug, relatief, dan de 5e, 10e, en de n-de plaats van de mannelijke spelers. Dat is, op de 10e plaats in de vrouwelijke misschien 15 procent achter de vrouwelijke winnaar, terwijl de 10e plaats in de man is waarschijnlijk maar 10 procent achter de mannelijke winnaar.

Nu heb ik al ongeveer zes jaar, en ik heb al voortdurend grijpen leeftijdsgroep awards voor de laatste vijf jaar. Ik heb niet altijd de leeftijd van de groep, maar zelfs als ik het niet, ik ben meestal in de top tien procent. Dit gebeurt ook al mijn tijden, terwijl het goed, zijn nog steeds trager dan die van een fatsoenlijke high-school veldloopster. Voor de eerste paar jaar, ik gekscherend legde mijn age-group awards als gevolg van het feit dat alle van de andere vrouwen in mijn leeftijdscategorie waren te druk bezig met baby ‘ s. Maar daarna verhuisde ik naar de 30-34-jarige leeftijd en hetzelfde gold. In mijn lokale racing community, die ik kan bedenken over drie of vier vrouwen in die leeftijdsgroep die consequent winnen van mij. Dit geldt zelfs al ben ik een zes meter lange vrouw met heupen die niet is uitgevoerd op de middelbare school en die rookt, voor bijna een decennium en een heleboel andere factoren die niet echt merk mij als de soort persoon je zou denken dat als een "natuurlijke loper."

(Ik ben niet de enige vrouwelijke loper om deze observatie. RoseRunner, die, door de manier, is een uitstekende loper die zou klop de compressie korte broek van me af als we ooit gereden elkaar, heeft in het verleden geschreven over dezelfde zaak.)

Ondertussen, mijn man, die wedstrijden in de leeftijdsgroep 50-54, is het posten van tijden die zijn zo snel als de mijne, zo niet sneller, en hij niet winnen, leeftijd-groep awards bijna net zo vaak als ik doen, want hij is ook een race tegen veel van de mannen die dingen doen, zoals lopen 20 minuten 5k ‘ s. Zijn leeftijd groep mannen van middelbare leeftijd is veel, veel meer concurrentie dan mijn leeftijd groep van jonge vrouwen.

Het interessante is dat mijn leeftijd groepen hebben de neiging om een van de grootste op een bepaald ras, dus het is niet zo als ik ben net als de 70-jarige, die leeftijdsgroepen gewoon omdat ik laten zien, weet je? De vrouwen zijn weergegeven in drommen op wedstrijden, maar ze hebben de neiging om minder concurrentie dan hun mannelijke collega ‘ s.

In de tijd dat ik heb ontwikkeld een paar theorieën over. Een ding dat ik heb gezien is dat veel van de vrouwen die gebruik hebben de neiging om te worden uitgevoerd met metgezellen – meestal hun vrienden of misschien hun zusters of iets dergelijks. Hardlopen is leuk, sociaal wat ze doen, een manier om fit en gezond, terwijl het hebben van een goede tijd en het krijgen van een koele medaille en t-shirt. Een ander ding dat ik heb gezien is dat vrouwen, vooral vrouwen met kinderen – hebben niet de tijd om naar aspecten van de opleiding die hen zal helpen sneller krijgen, als de snelheid van een training in tracks, of stapelen op de soort van het aantal kilometers om hen te helpen bouwen uithoudingsvermogen. Ik heb andere ideeën – dat sommige vrouwen voelen zich te beschaamd om fysiek oefenen zich in het openbaar, dat de idee van het concurrentievermogen als "unladylike" nog steeds in zekere mate – maar ik heb geen manier om te weten hoe waar dit is.

Alles wat ik weet is dat als de vrouwen die ik race tegen waren zo concurrerend als de mannen mijn man races tegen, het aantal leeftijdsgroep awards in mijn bezit zou gemakkelijk worden verminderd met de helft. Ik ben gewoon niet zo goed van een runner.

Burfoot het artikel wordt een tweede stuk van het onderzoek dat bevestigt wat Deaner gevonden en biedt een aantal mogelijke verklaringen:

Marquette University Sandra Jager en Alyssa Stevens concludeert dat ongeveer een derde van het verschil tussen het mannelijke en het vrouwelijke ras distributies is te wijten aan de lagere participaties tarieven van vrouwen. Wanneer meer vrouwen deelnemen, de top 10 vrouwen krijgen meer concurrentie.

Deze verklaringen omvatten niet fysieke factoren, zoals VO2-max, lactaat drempel en het uitvoeren van economie.

Hunter en Stevens ging verder met te zeggen dat als het aantal vrouwen nauwgezet de lijn heeft verhoogd, zo heeft hun concurrentievermogen:

In het vertellen van een analyse, Hunter en Stevens vond dat de man-vrouw verdeling kloof kromp over de 31 jaar, als meer vrouwen begonnen te concurreren.

Dat is geweldig nieuws, vooral voor iemand zoals ik, die is zeer concurrerend en die zeer veel gedijt off van gaan tegen anderen die brengen hun A-game. Ik train hard, ik race hard, ik doe speedwork, ik doe krachttraining, ik kijk video ‘ s, doe ik oefeningen doe ik allerlei dingen die zijn gericht op één doel: het maken van mij een beter, sneller racer.

Nu, ik denk dat het de moeite waard het uitpakken van de mogelijke sociale gevolgen van deze discrepantie. Als vrouwen zijn minder geneigd om concurrerend te zijn omwille van sociale connotaties die een concurrerende vrouw is op een of andere manier unladylike, dan is dat de moeite waard is de aanpak. Maar ik denk ook dat naarmate de tijd vordert, en meer meisjes worden geboren in een wereld die zij zien meer vrouwen concurrerende atleten en horen minder berichten over de vermeende grillige aard van die vrouwen, die meisjes gaan weer groeien tot vrouwen die meer geneigd zijn om te omarmen die de competitieve geest en niet zien als een of andere manier tegengesteld aan hun vrouwelijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat na verloop van tijd, het concurrentievermogen kloof vernauwt, en misschien zelfs op een dag verdwijnen.

Maar ik denk ook dat het de moeite waard te praten over het feit dat niet iedereen de ambitie om snel te zijn of om te leiden van de verpakking of te winnen age-group awards, en – hou u vast aan de uiteinden, want dit is de echte mind-blowing deel – dit goed is. U kan uitvoeren of doen triathlon-of concurrentiebeding of het sporten om welke redenen waarom je wilt, en het is perfect in orde.

Dit is wat lijkt te ontbreken op de gesprekken over de relatieve concurrentiepositie van de mannen v. vrouwen, en dat is dat er zijn een heleboel redenen waarom mensen uit en brengen hun weekend ‘ s ochtends op weg rassen, en dat de concurrentie is niet per se een van die redenen. De impliciete veronderstelling van veel van dit onderzoek en de artikelen en de discussie die volgt, is dat het concurrentievermogen is een soort van Heilige Graal van het lopen, dat is per definitie meer waard dan racen om sociale redenen of zelfs alleen maar om het te voltooien. Hoewel ik zelf ben zeer concurrerend, ik vraag het idee dat ik een of andere manier superieur is aan iemand die, laten we zeggen, uitgevoerd omwille van de voltooiing van de race.

Het gaat terug naar dat hele debat over de waardering van de zogenaamde "mannelijke" kwaliteiten ten koste van de "vrouwelijke" kwaliteiten. Waarom moeten we stellen alles als een hiërarchie, waarin één ding is gedevalueerd in te geven om een ander ding waarde? Wat doen we verliezen als we negeren een set van waarden in de lof van de ander? Ik zeg dat we accepteren dat er een heleboel manieren om een loper, en dat bijna* alle van hen zijn perfect in orde.

*Behalve indien u het leuk om te twitteren tijdens de wedstrijden. Zelfs mijn uitgestrekte gevoel van openheid is niet geschikt voor lopers die twitteren tijdens de wedstrijden. Zet je verdomde telefoon weg, oké?