Op het hebben van tatoeages en een vrouwelijke atleet

I suck at selfies. Sorry.' /2014/06/selfie.jpg 450w, /2014/06/selfie.jpg?w=140 140w, /2014/06/selfie.jpg?w=280 280w

Ik zuig op selfies. Sorry.

Dit afgelopen weekend, mijn tattoo kunstenaar Derek en ik begon te werken aan wat uiteindelijk een half-sleeve, bedoeld om te herdenken mijn ervaring op de Toetsen ultra. De eerste fase is gedaan, een boeket van tropische bloemen en palmblad op mijn schouder dat is momenteel jeuk en schilfering onder mijn vest. Wanneer alles is voltooid, mijn bovenarm in een tropische jungle van felgekleurde bloemen en vogels.

Als mensen erachter komen dat ik een aantal tatoeages, ze zijn vaak verrast. "Je bent niet zoals de aard van de vrouw is een veel inkt’, zeggen ze. Ik krijg het. Ik heb dat soort van midden-klasse, gezonde, blonde-paardenstaart, witte-tanden aura specifiek voor die van ons opgevoed als Mormonen van Utah. Mijn mensen doen kledingstukken, geen tattoos.

Eerlijk gezegd heb ik niet van de markers die aangeven waartoe ik behoor, een tattoo-vriendelijke subcultuur. Ik niet de rockabilly-pinup ding, of een soort van muzikale subcultuur, echt. Ik haat motorfietsen. Wanneer ga ik naar punk-achtige dingen, ik ben meestal de minste punk persoon in het gebouw.

Maar het ding is, ik ben deel van een tattoo-vriendelijke subcultuur. Het is gewoon dat ik niet denk dat veel mensen zich bewust zijn van.

Als je je ooit voering aan een wedstrijd of frezen rond op een strand voor een triathlon zwemmen, heb je waarschijnlijk al gemerkt hetzelfde ding, en dat is dat veel van de mensen die deel nemen aan de wedstrijden hebben tatoeages. Groten, degenen die betrekking hebben op de dijen en rug en bovenarmen en schouders. Tatoeages die meestal verborgen door business casual kleding of race t-shirts of khaki broek.

Veel van de atleten die hebben hen zijn vrouwen, met name vrouwen zoals ik, die bezetten die uitgebreide chronologische terrein bekend als "de middelbare leeftijd." Een vrouwelijke triatleet met een mouw van rozen en klimop rankende rond haar arm concurreert in de 60-64-jarigen. Een loper die wedstrijden in de leeftijdsgroep 40-44 heeft een groot stuk op haar dijbeen dat de toppen uit haar sportbroek. En de achterkant uit elkaar! Zo veel terug stuks!

Dit zie ik zo vaak dat ik begon me af of er een verband is tussen de twee. Ik vind dat er is, maar elke keer dat ik heb geprobeerd te pinnen naar beneden, ik voel me alsof ik iets mis, zoals misschien probeer ik de sprong te maken naar een conclusie die is er niet. Dat gezegd hebbende, ik weet dat er een verbinding voor mij, dus hier is mijn poging om te verwoorden dat de verbinding. Ik hoop dat ieder van jullie die zijn sporters met veel tatoeages zal wegen op.

Ik heb ook graag de esthetiek van tatoeages voor zo lang als ik me kon herinneren, als mijn stiefvader had een aantal van zijn tijd als een inriep van de Marine. Ik zag ze zelden anders, als ik woonde in Utah, maar als ik ze zie ik altijd verwonderde zich over hoe mooi ik dacht dat ze waren. Dus toen ik achttien, één van de eerste dingen die ik deed was het krijgen van een tattoo op mijn onderrug. Nu zijn die tatoeages zijn hatefully aangeduid als "tramp stamps" maar op het moment dat ik vond de stage omdat dat is waar Drew Barrymore had. (Zo jaren ‘ 90, omg.)

Ik zou hebben gekregen meer, maar toen ontmoette ik mijn toekomstige ex-man. Mijn toekomstige ex-man haatte tatoeages op vrouwen. Elke keer als ik bracht het idee van het krijgen van een ander, hij geplet. "Ik ben degene die het heeft om te kijken, en ik zeg nee," zou hij zeggen. Dus voor een aantal jaren, mijn huid bleef de naald-vrije, tot twee maanden nadat ik weg, en een vrouw genaamd Jill geëtst een phoenix in effen zwarte strepen op mijn bovenrug. Het was een van de eerste van een aantal "fuck you"s aangeboden om mijn oude bestaan, een manier van het terugwinnen van mijn lichaam voor mezelf.

Zeggen "fuck you" naar authoriteit is fijn als je jonger – of, in mijn geval, een nieuw-gratis gescheiden vrouw – maar op een gegeven moment wordt het verstandig om principes opzij van gut-gedreven strijd om te begeleiden uw leven, dat is wat ik deed. In de komende paar jaar, ik geëtst mijn lichaam met de symbolen van mijn liefde voor het schrijven, mijn loyaliteit aan mijn beste vriend Brandi, mijn trots in de vrouw die ik was geworden.

Op hetzelfde moment werd ik langzaam transformeert me in een atleet, eerst een loper en dan een triatleet. Ik gewichten en begon te eten voor kracht, en grijnsde naar mijn reflectie in de spiegel als ik gesteld en gebogen, alle van mijn baby spieren. De vrouw in de spiegel zag er sterk en in staat, en uiteindelijk begon ik te begrijpen dat ze – dat ik – was sterk en in staat is, en dat het niet alleen de spieren of pezen, maar dat het is wie ik echt was geworden.

Op een manier, ik voel me als de tatoeages in zijn zichtbare weerspiegeling van die taaiheid en sterkte. Er is een deel van mij dat rolls mijn ogen een beetje aan het gelijkstellen van tatoeages met hardheid, maar laten we realistisch zijn – iedereen die kan stil zitten terwijl wordt gestoken met een naald een miljard keer op een rij is waarschijnlijk vrij moeilijk. (In feite, van een collega betaald het beste compliment voor mij de andere dag na het zien van mijn nieuwe tattoo. Hij zei: "heb Je dit gedaan…en je liep vijftig mijl? Je ziet eruit als een koor meisje, maar je bent zo sterk als drie mannen!")

Tatoeages en atletiek zijn ook twee manieren die ik heb genomen terug eigendom van mijn lichaam, na jaar, na jaar het gevoel alsof mijn lichaam behoorde toe aan iedereen, behalve ik. De recente Isla Vista schietpartijen bracht een puinhoop van knoestige gevoelens voor mij, niet in het minst is dit knagende bal van wrok die oppervlakken als ik geconfronteerd met iemand die gelooft dat vrouwen trofeeën, zoals we opgezette dieren die gewonnen kan worden door te scoren genoeg mannelijkheid punten bij de graafschap geslacht eerlijke en vervolgens mee naar huis genomen om te zitten op een plank naast de BMW en de flat in South Beach.

Ik heb met mannen die me zagen als bewijs dat ze had "gewonnen" bij mensen te zijn, en was het een van de meest mensonterende ervaringen die ik ooit heb gehad. In deze relaties, mijn gedachten, mijn meningen en mijn gevoelens niet uit. Het is niet dat ze ondergeschikt zijn aan mijn partner. Het is dat ze niet eens bestaan.

Een mens, ik moest leren hoe te te zeggen "ik wil…" en "ik hou van…" en "ik moet…" en "ik voel…" ik moest leren hoe zelfs erachter te komen wat het was, ik wilde en wat ik leuk vond en wat ik moest en wat ik voelde. Ik moest leren hoe geef de voorkeur aan mijn eigen smaak en wensen boven die van anderen, en om comfortabel te zijn met het feit dat dit ervoor dat sommige mensen mij niet zo veel, of net als ik, werkelijk.

Deze gebogen in de richting van zelfbeschikking merken mij – en anderen zoals ik – een beetje als een rebel geslacht. Wij hebben een paar decennia van de bevrijding bewegingen in onze maatschappij, en hoewel er veel veranderd, sommige gewoonten nog steeds die hard, en onder hen is het geloof dat een goede vrouw richt zich in de eerste plaats om de mooiste weinig ornament ze kunnen zijn.

We vrouwelijke sporters weten wat de beperkingen die komen met het zijn van een objet d ‘ art in iemand anders zijn collectie. We weten hoe het belemmert je en maakt je klein en maakt het moeilijk om te ademen. We kennen de geneugten die komen met shin schaafwonden van de lange halter, haar gebakken van zon en chloor, tan lijnen niet gemakkelijk verborgen onder de kleding, teennagels die pedicurists griezelen iets, vallen en quads dat kan nauwelijks worden beperkt door onze kleren. We weten hoe groot en krachtig, dat maakt ons voelen, hoe het de wereld lijkt het nauwelijks kan bevatten onze immenseness. Het idee van het geven van al die net zo enkele willekeurige kerel vindt ons aantrekkelijk voor een minuut…goed, het nauwelijks lijkt een fair trade.

Zodat ik niet boos als ik hoor mensen praten over hoe onaantrekkelijk ze vinden tatoeages op vrouwen, denk ik: "Goed, het is niet voor je toch." Als ik hoor spot over vrouwen met spieren of vrouwelijke atleten, denk ik "Dat is pech voor jou."

Ik geloof niet dat ik dat te danken schoonheid aan een persoon die loopt langs, dat ben ik verplicht te worden als seksueel aantrekkelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Ik geloof niet dat ieder van ons doen.

Wat ik doe met mijn lichaam, ik houd van mezelf, of het werken aan het ontwikkelen van de kracht van een pull-up of het oefenen van een goede toepassing van vloeibare eyeliner of zitten voor vier uur, terwijl een tattoo-artiest spuit inkt in de huid op mijn armen of het uitvoeren van tien uur door de Florida Keys in de hitte van de zomer.

Je hoeft het niet leuk te vinden of er iets van begrijpen, want nogmaals, het is niet voor jou.