Q&a met kat whitfield, personal trainer en debunker van fitness mythen

kat-whitfield

Ik voor het eerst bewust werd van een Kat Whitfield het werk van enkele maanden geleden, toen haar collectie van aangepast fitspo begon met het maken van de rondes. Sindsdien heb ik – en bollenstreek! – haar blog, die meestal beschikt over een zorgvuldige, leuke takedowns van veel van de onzin die gaat voor de moderne fitness media. Een verontrustende hoeveelheid desinformatie wordt doorgegeven aan de gezondheid-en-fitness goeroes – running krijgt u vette kalveren! suiker zal u doden, doden! deze bewegingen kunnen maken je benen langer! probeer dit een rare truc om te smelten buik vet! DIABEETUS!!!!!!1 – en dus waardeer ik het als professionals net als Kat gebruik van bewijs en onderzoek wijzen uit waarom en hoe deze zogenaamde feiten zijn iets, maar feitelijk zijn.

Kat onlangs een digitale gids genaamd "Laten we Scherpen Onze Bullshit Detectoren" en het is gericht op de inrichting van de gemiddelde persoon met de tools die nodig zijn om te waden door de bombastische vorderingen, de verkeerde informatie, de marketing ploys en de nauwelijks verhulde klik grijpen. Ik kreeg een kans om naar te kijken en ik vond het heel informatief en nuttig, dus ik wilde om het te promoten op mijn blog, in de hoop het in de handen van meer mensen. Immers, hoe meer we het beënten van onszelf met scepsis en kritisch denken, is het minder gevoelig worden we naar het magische denken, de vrijen en de bro wetenschap dat kenmerkend is voor veel van de populaire fitness-media deze dagen.

Kat heeft een snelle Q&A met mij over haar gids. Lees verder om te horen haar gedachten over krachttraining, fitness mythen en die high-profile fitness goeroe denkt ze is de dingen juist te doen.

F&F: Waarom heb je besloten om uit deze handleiding?

Kat: Het is allemaal begonnen met mijn vallen in liefde met gewichtheffen. Ik ervoer zo ‘ n geweldige positieve voordelen uit, niet alleen fysiek maar mentaal. Ik wilde dat delen met vrienden en was vaak begroet met reacties van "ben je niet bang om omvangrijke?" of "dat klinkt gevaarlijk."

Ik was zo verbijsterd dat mijn vrienden waren, keerden zich van het vertrouwen en de kracht die gewichtheffen kon geven, alles, omdat ze verkeerd geïnformeerd door de populaire fitness-media.

Vanaf daar alles heeft een soort van escaleerde – ik werd een kruisvaarder voor vrouwen kracht-training, die op zijn beurt inspireerde mij om te combat fitness-en wellness-bullshit waar ik het zag. Ik dacht dat een handleiding zou een grote, heldere manier voor detail tactiek marketeers gebruiken om te proberen en zwaaien meningen van mensen, en waarom desinformatie is zo winstgevend.

F&F: heb je een specifieke ervaringen tijdens uw werk als personal trainer die u heeft geïnspireerd om dit samen te brengen?

Kat: Absoluut! Met de meeste iedere nieuwe klant die ik krijg heb ik te werk om een angst om te verdikken, het idee dat ze nodig hebben om volledig te veranderen en hun hele dieet nu om resultaten te zien, of waarom ze niet nodig om te gaan op een detox of reiniging. Soms betekent dat ik vertraging effectieve training methoden totdat we kunnen krijgen over de angst van de gewichten. Soms betekent dat ik moet wachten voor hen om niet te zien gewichtsverlies resultaten op welk dieet ze op.

Als er niet deze valse ideeën die er in de eerste plaats – dat vrouwen mogen niet te zwaar is, of dat het alleen maar een goed dieet is een ‘perfecte’ dieet en iets anders is het een verspilling van de tijd – het zou zeker mijn werk een stuk gemakkelijker, en zou waarschijnlijk de ervaring meer ontspannen en aangenaam te maken voor klanten.

Hoewel ik het boek schreef om meer redenen dan dat, het was zeker een voortdurende bron van motivatie voor mij.

F&F: Hoe hebben je klanten reageerden als je met hen om weg te komen uit de mythen rond vrouwen en krachttraining?

Kat: Het is meestal vrij makkelijk om mijn klanten gedraaid op krachttraining. Zodra we proberen een paar keer, ik denk gewoon het vertrouwen, de kracht en de algehele slechte-assery voelen ze zich uit schuift alle reeds bestaande angsten. Dat maakt me echt heel optimistisch – nadat ze hun lichaam een kans te geweldig en ze echt voelen hoe de spieren werken en hoe sterk zij kan worden, de gedachten van hun uiterlijk hebben de neiging om te worden geminimaliseerd. Het is echt een lonende ervaring.

F&F: Waarom denk je dat deze mythen blijven volharden in de manier waarop ze? Zoals, waarom lijkt het alsof ze zo vaak herhaald als evangelie de waarheid door de trainers en fitness media professionals, die echt beter zouden moeten weten?

Kat: Nou, op dit punt, ik denk dat het gewoon proberen om een beroep op wat de mensen die al geloven dat het waar is. Uitdagende mensen diepgewortelde overtuigingen over iets, zoals dieet of hoe ze moeten trainen kunt uitschakelen, is een veel potentiële klanten. Ik denk dat het idee van vrouwen nodig hebben om te trainen anders dan mannen waarschijnlijk net begonnen als "geslacht scheiding" marketing tactiek, een van de zeven tactieken die ik schets in het boek. Als vrouwen moeten kopen kleine gewichten en mannen moeten kopen grote gewichten, dat is twee keer zoveel gewichten die je net gekocht hebt.

En ik weet dat je zou denken dat een heel populaire trainer die bevordert kleine gewichten voor vrouwen of andere fitness mythe moet "weten wel beter," maar je zou het je verbazen dat er veel trainers zijn die hun informatie uit dezelfde plekken als leken voor hen.

F&F: denk je dat er geen high-profile trainers die hebben hun loopbaan gebouwd op het verspreiden van goede informatie? Op uw blog, waar ik van hou by the way, je regelmatig afbreken van de training plannen en dieet boeken gepromoot door een aantal echt grote namen, zoals Tracy Anderson en Bob Harper. Is er iemand op dat niveau van de blootstelling die werkt vanuit een meer evidence-based benadering van fitness?

Kat: ik ben een GROTE fan van Richard Simmons. Hij doet veel goed werk, altijd is en blijft doen, zelfs na de piek van zijn populariteit afgesloten is dit de reden waarom hij blijft een legende, terwijl iemand als Anderson zal waarschijnlijk naar de achtergrond verdwijnen na hun tijd is gedaan. Helaas, afgezien van Richard Simmons, ik kan niet denken van te veel landelijk erkende cijfers die aan deze beschrijving voldoen.

F&F: Als ik een potentiële klant en ik was op zoek naar een trainer, wat zijn sommige dingen moet ik houd mijn ogen open voor? Ik weet dat je over praten in je boek, maar ik hoopte dat we kunnen aanraken op het in de Q&A ook.

Kat: Dit is een vraag die ik veel en het is geweldig! Een goede trainer is van onschatbare waarde. Certificeringen echt bedoel niet heel veel, en zelfs van een diploma geen garantie voor een goed begrip van de menselijke beweging. (Ik zeg dit met beide.) Meestal vertel ik mensen te veel vragen stellen, zoals:

  • Als ik niet een squat met de juiste vorm, hoe zou je het achteruitgaan van de oefening, dus ik kon het wel goed doen?
  • Ik wel . Wat voor soort dingen zullen we doen om ofwel de pijn te verlichten of te omzeilen?
  • Wat is uw opleiding in de filosofie?
  • Hoe train je jezelf?
  • Hoe houd je up-to-date met fitness informatie?
  • Heb je huidige of vorige klanten kan ik praten?

Een goede trainer zal de liefde het beantwoorden van vragen, en waarschijnlijk onder de indruk zijn dat je je huiswerk vooraf! Zodra u het huren van de trainer, een aantal dingen om op te letten zijn bijvoorbeeld:

  • Doen ze echt te luisteren naar feedback of vragen die je hebt?
  • Als u niet een bepaalde oefening voor welke reden dan ook, hebben ze een back-up plan?
  • Doen zij een register bijhouden van uw workouts, met sets, herhalingen en gewichten gedaan?
  • Heb je hun aandacht?

Als je kunt krijgen door dat alles, heb je waarschijnlijk een mooie swell trainer.

F&F: ik was het lezen van de krant gisteren, toen ik merkte dat een artikel dat moedigde vrouwen op te pikken zwaardere gewichten. Hoewel het nog niet erg gebruikelijk om te zien dit soort dingen, ik heb nog steeds het gevoel dat ik ze vaker te zien dan dat ik deed toen ik in gewicht opleiding van enkele jaren geleden. Heb je gemerkt dat dit ook? Als je hebt, heb je gezien de effecten van het zien in uw klantenbestand?

Kat: ik ben absoluut merken deze trend! De vooruitgang is het meest zeker in dat kader. Er zijn een aantal artikelen in de Gezondheid van Vrouwen alleen pleiten voor het stapelen van een aantal platen, laat staan Zuurstof, dat is altijd al een voorstander van dat. Er is nog een weg te gaan, maar. Voor mensen zoals u en ik, die zijn redelijk up-to-date met de trends in de fitness-industrie, is het gemakkelijk om te vergeten dat dit nog NIET is de belangrijkste boodschap die wordt verzonden. Ik heb gevonden dat de Pinterest health & fitness board is een goede plek om te gaan als u wilt krijgen een gevoel voor wat de grootste fitness trends in het publiek.

Ik heb gemerkt dat de effecten vooral in mijn jongere klanten, die over hun late jaren twintig. Iedereen ouder dan dat, ik persoonlijk heb het niet gezien hebben invloed op hun mening veel, wat logisch is, als ze niet de demografie van het bericht is bereikt.

F&F: heb je iets anders dat je zou willen zeggen over dit onderwerp?

Kat: ik ben voorzichtig optimistisch over de trends in deze branche. Hoewel ik denk dat het een onvolmaakte messenger, Crossfit is het verspreiden van het evangelie van sterke, badass vrouwen van heinde en verre. Mensen lijken te nemen van een meer interesse in de wetenschap en het bewijs, zelfs als elke leek kan niet nog horen het goede studies van slechte. Ik denk dat dat kan evolueren met de tijd.

U had dit vermeld in een artikel dat je uit recent – het gebruik van zwaar gefotoshopte modellen in de marketing veranderen is omdat we zijn veeleisende doen dus. Als we bewust worden van de tactieken die gebruikt worden, kunnen we eisen dat die ook veranderen. Dat is mijn hoop.

Kat blogs over op het Maken van het Gevoel van de Moderne Fitness. U kunt downloaden haar gids hier.