Race verslag: ga voor sub-4:00 in de buurt van clearwater marathon

In de loop van de vier maanden van de opleiding in de aanloop naar de Clearwater Marathon, oefende ik veel van visualisatie-oefeningen als onderdeel van mijn poging tot het uitvoeren van amateur sport psychologie op mezelf, en elke keer zag ik de finish, ik zie "3:53" in de grote digitale uitlezing over de finish. Voor sommige reden, mijn hersenen had vergrendeld op dat nummer, en later, toen Brian en ik legde uit onze strategie voor de race, ik besefte 3:53 zou zo ongeveer wat ik wilde.

Ons plan was om te raken van negen minuten mijl voor de eerste helft, dan om het te schoppen tot een beetje en de laatste 13 km rond 8:50 per. Mijn opleiding had gedaan met deze stappen in de geest, dus het leek goed te doen. In feite, het leek meer dan goed te doen. Hier is mijn Facebook status update van de dag voor:

Minder dan 24 uur blijven bestaan totdat ik run mijn vierde marathon, en ik ben al aan het opmerken van iets anders over. Voor voorafgaande marathons, heb ik het meestal heb de dagen in de aanloop naar het in een staat van angst onderbroken door momenten van extreme terreur. Deze keer, hoewel? Ik ben vooral gevoel – durf ik het zeggen? – enthousiast. En wacht, wat is dit? Is het…zou het…vertrouwen?

Het is net alsof ik weet niet eens wie ik ben meer.

Zelfs wakker race ochtend aan de altijd onwelkome gevoel van menstruele krampen (en door de manier, mooie timing, baarmoeder, dankzij een miljard) was niet genoeg om een domper op mijn enthousiasme. Ik wist dat 26.2 km ging om een hel van een lange weg af te voeren en dat er veel kan gebeuren in die tijd, maar toch, ik heb nooit gedacht in termen van "ik hoop dat ik je breek vier uur" of "ik ga het proberen in te breken vier uur." Het was altijd, "ik ben van plan om te breken vier uur vandaag."

Deze race was bijzonder koel voor mij, want het was de eerste keer dat ik had gekregen van een marathon te lopen, na het slapen in mijn bed, de avond ervoor. Uit 2010 tot 2012, er waren geen volledige marathons in de Tampa Bay area, wat betekende dat iedereen die hier woonden en die wilde men moest reizen om dit te doen. Chris Lauber, die een werkelijk uitstekende lokale race directeur (en ook een vriend van mij, en van zowat elke lokale runner in deze delen, echt) in een hoop werk om dat te veranderen, en dus afgelopen januari, hij bracht de Clearwater Marathon.

De cursus voor de Clearwater Marathon heeft betrekking op een aantal van mijn favoriete lokale werking grondgebied, met inbegrip van de bruggen en van Clearwater Beach en Gulf Boulevard, de belangrijkste verkeersslagader die loopt naar het noorden en het zuiden door de barrière-eilanden langs de kust van Pinellas County. Op ongeveer de halve marathon mark, de cursus gaat over de Intracoastal Waterway en terug op het vasteland, op de Pinellas Route bij km 17. Dit was een extra bonus voor mij, want het betekende km 17 tot en met 24 van plan waren om te worden uitgevoerd op mijn opleiding grondgebied, met inbegrip van het deel van de trail die loopt recht in de buurt van mijn huis. De laatste twee kilometers gaan door Clearwater voordat ze uiteindelijk eindigend bij Coachman Park, dat uitkijkt over de Intracoastal Waterway. De cursus heeft veel water, veel palmbomen, en zelfs een kort stuk dat loopt langs de Golf van Mexico. Gewoon prachtig, en een goede herinnering aan waarom ik kan heel goed zijn nooit verder weg van dit deel van het land.

Dus het parcours was vlak en vertrouwd, mijn training ging goed, en het laatste stuk van de puzzel – het weer was perfect. Vanaf het begin, ik wist het doel was de mijne voor het oprapen. De vraag was, heb ik het lef hebben om het te grijpen en op te hangen?

Het startschot ging en Brian en ik begonnen met hardlopen, samen met iedereen die deel uitmaakte van de vijf-miler en de halve marathon. We werkten houden elkaar in bedwang, want het is gemakkelijk te raken in de opwinding van het begin en op te vallen in naast de lopers die actief waren op de kortere afstanden. Zo ook onze eerste paar kilometers waren snel, dus trokken we weer flink aan het beschermen van onze benen.

In de loop van mijn opleiding heb ik ontdekt dat ik het leuk vond het uitvoeren van de beste toen ik benaderd vanuit een plaats van mindfulness en focus, en dus bracht ik die mentaliteit naar deze wedstrijd. Ik heb een regelmatige check-ins met mezelf – hoe was mijn houding, hoe was mijn voet omzet, was mijn ademhaling redelijke en ik controleerde met Brian te zorgen dat hij niet in orde was. (Hij hersteld was, aanzienlijk van de Ironman van Florida, dus we waren voorzichtig optimistisch dat we konden het samen.)

Ik heb ook geprobeerd om in de omgeving om mij heen, om let op de manier waarop de dingen keek en rook, te glimlachen en te zwaaien naar de toeschouwers, met dank aan de ambtenaren het doen van traffic control en de vrijwilligers overhandigen me water, om te genieten van de liedjes kwamen ze op mijn iPod. Niet alleen was het leuker op die manier, maar het is ook paradoxaal genoeg maakte de kilometers vliegen voorbij en voordat ik het wist de vijf-milers had afgepeld, dan is de halve-marathonlopers, en toen was het tijd voor ons om over de brug naar het vasteland, en om ook te halen het tempo een beetje.

Door dit tijd – km 14-15 – mijn benen begint te voelen een beetje moe, maar ik was nog steeds actief sterke en op tempo. Ik dacht dat ik de eerste keer zou een 16-miler op sommige moe-ass benen de dag na het uitvoeren van een 10-miler, en ik wist dat ik het ging goed zolang ik bleef gericht. Ik had het goed gedaan met mijn voeding, het nemen slokjes van Gatorade bij elke stop en het eten van een energie gel elke 45 minuten, plus elke twintig minuten of zo, ik voelde me als iemand geraakt had me met een shot van een soort opiaat – de ongrijpbare runner ‘ s high! Ik moest gewoon blijven doen wat ik aan het doen was en alles ging prima.

We hebben 16 km voordat ik besefte dat ik kon horen dat Brian ‘ s ademhaling over mijn muziek. Toen zag ik dat hij was vertragen. Ik remde ook, toen hij probeerde om het te halen nog een keer, maar hij kon het niet. Hij zei dat zijn benen gewoon niet meer verder kon, en hij vertelde me dat hij wilde dat ik bij hem weg en ga je die sub-4:00 en je niet laten al mijn harde werk gaan. Mijn ogen teared – schieten, ze scheuren je nu net te denken over het – want ik wilde om het te delen met hem zo slecht, en ik zei: "Nee, ik ga niet weg." Maar hij bleef aandringen, en hoewel mijn borst aangescherpt en ik wist dat ik op het punt van huilen, ik heb eindelijk overeengekomen.

Ik nam actief is terwijl hij struikelde op een lopen, de hele tijd het gevoel alsof ik hem verraden. Ik heb het verloren spoor van het aantal wedstrijden dat hij maar bleef bij me, hoewel het bedoeld is trager dan hij in staat was, en ik heb niet het gevoel dat ik in staat geweest terug te betalen dat nog niet. Dus ik heb de eerste helft van de 17 km terug vechten tranen en het gevoel als een slechte vrouw, maar toen realiseerde ik me dat ik nodig had om te zuigen en door te gaan. Ik heb ook besloten dat ik niet zou gaan om te laten Brian naar beneden, en dat was ik van plan om mijn doel te bereiken, zelfs als ik moest draaien op bloedige stronken om het te laten gebeuren. Dus ben ik begonnen met het oppakken van mijn tempo, en al snel kwam op een comfortabele 8:50, net zoals we hadden gepland.

Afgezien van dat kortstondige emotionele hik, alles was perfect tot ongeveer 20 km. Ik was nog steeds actief sterke, het passeren van een veel racers die liepen op het spoor. Ik had het niet liep nog, wat betekende dat ik was goed op weg om op zijn minst het maken van een nieuw persoonlijk record voor het langste stuk van de ononderbroken uitgevoerd (22 km in Big Sur), en mijn benen waren zo moe, maar nog steeds sterk. Ik weet niet precies wat er gebeurd is op 20 km, maar mijn strategie zich te richten op de mijl, als dat gebeurde, was niet meer voldoende. Ik had ingevoerd, het deel van de marathon die ik ooit beschreven als "volslagen emotionele verwoesting." Je hebt het zo ver en toch moet u zes mijl naar links te gaan, en het kan overweldigend voelen.

Maar in plaats van op te geven, veranderde ik mijn psychologische tactieken, en ik begon met een steeds onsamenhangend en soms gestoorde monoloog in mijn hoofd die duurde tot aan km 24. Ik wou dat ik kon repliceren het hele ding in de Dada-achtige heerlijkheid, maar in plaats daarvan zal ik het aandeel van de hoogtepunten:

  • "Geniet van de pijn, laat jezelf gaan in de pijn." Ik was diep in de pijn-ook op dit punt, waar de hele wereld begon te smal om me heen, maar in plaats van het verspillen van energie te vechten, heb ik ervoor gekozen om het te omarmen. Zelfs hoewel dit betekende dat alles wat ik kon doen was rasp "water! water!" toen ik bij elk water te stoppen.
  • "De pijn is de prijs! De pijn is de prijs van gaan sub-4:00 uur!" Ik heb eigenlijk zegt dit hardop op een bepaald punt, en ik ben zo dankbaar dat ik was meestal alleen, want ik ben er zeker van dat ik zou zijn niet bang voor andere mensen. Dit leidde tot een mentale verschuiving in wat ik dacht over het Spel van Tronen en "de ijzeren prijs" en wat de runner ‘ s equivalent zou worden. Het zweet prijs? De blister prijs? Het melkzuur prijs?
  • Voor sommige reden de lijn van Vonnegut ‘ s "Slachthuis Vijf" begon te rammelen rond in mijn hersenen: "er is Niets wat pijn en alles was mooi." Goed, alles fucking pijn als de hel, dus ik aangepast aan mijn behoeften, en dus voor ongeveer een mijl, mijn mantra geworden, "Alles doet pijn en alles is mooi."
  • Mijn vriend Lindsay had gegeven mij een blauwe rubberen armband met de tekst "Boston Sterk" en "4/15/2013" en ik keek naar beneden en zei tegen mezelf dat ik nodig had om waardig van die armband, dat als ik stopte was ik niet geschikt om te dragen.
  • "Doe het voor Brian." Spreekt voor zich.

Wonderen van alle wonderen, het werkte eigenlijk. Dit eigenlijk allemaal werkte. Mijn tempo bleef snel, met mijn snelste kilometer – 8:47 – komen op km 23. Ik weet niet hoe het te brengen van de surrealistische ervaring van pijn zo slecht, en toch nog steeds het gevoel zo sterk en snel, omdat die twee gevoelens zo zelden samengaan in mijn lichaam op dezelfde tijd, en toch stond ik daar, loopt hard, awash in een zee van pijn en toch op een of andere manier, tegen alle logica op aarde, het gevoel enorm krachtig. Ik was tegelijkertijd mijn meest menselijke, terwijl ook het gevoel in mijn minste mens, alle pretentie en kunstgrepen en rationalisatie en onzin verwijderd te onthullen van de spieren en botten en bloed en adem en raw zal dat beschikt over wie ik ben in mijn kern.

Dit is, door de manier, is wat ik het meest van hou over het hardlopen. Zeker, het houdt me in goede gezondheid en heeft mij een uitstekende paar kalveren en het kan net zo leuk zijn als de hel, maar als je begint te duwen in de dubbele cijfers afstanden die meerdere uren in beslag, het wordt een spirituele verrekening van allerlei soort, waar je de kans hebt om te zien of je echt zo hard als je hoopt dat je zou kunnen worden. Het mooie is dat zelfs als je niet voordat je een run als deze, de daad van het invullen van die draaien, zal het dus. Zeer weinig mensen komen uit de buurt van een uit te voeren als dit zonder het gevoel te hebben getransformeerd op een moleculair niveau in iets een beetje harder, een beetje meer veerkracht.

Terug naar de race. In het verleden heb ik gevonden dat 24 km is het punt waarop dingen gemakkelijker. Brian zegt dat het dicht genoeg dat de finish kunt u trek in. Dit was niet het geval voor mij deze keer. Km 24 was, langs een drukke stuk van Fort Harrison Weg, met racers draait met een lijn van auto ‘ s op de juiste en een lijn van lege etalages aan de linkerkant. Op dit punt werd het een kwestie van pure lef en doorzettingsvermogen.

Ik deed de wiskunde en besefte dat ik had twintig minuten tot dekking van een mijl en een half, dus ik wist dat dat van korte geraakt door een auto of het breken van mijn been, ik was van plan om mijn doel te bereiken. De vraag is dan werd, was ik van plan om 3:53? Ik zei tegen mezelf dat ik zou kunnen geven me een beetje een pauze om bij te komen, maar mijn benen had andere ideeën. We zette de weg en op een lommerrijke buitenwijk straat met een zacht glooiende dalen, dus maakte ik gebruik van de iets meer gunstige voorwaarden op te halen mijn tempo weer. Op dit punt was ik klaar met de soul-searching, gedaan met de meditatie, gedaan met het al. Ik wilde alleen maar worden gedaan.

Ik had ongeveer een halve meter naar links wanneer mijn vriendin Lara ‘ s zoon, Christian, ontmoet mij kort voor de top van de spiraalvormige helling waarvan de afdaling gemarkeerd de laatste echte moment van de race. Hij begon te rennen met mij als een pacer, vertellen me dat ik aan het doen was groot, dat was ik van plan om mijn doel te bereiken. Ik zei: "Ja, maar de vraag is, ga ik om te sterven, voordat ik er ben?" Hij zei: "ik betwijfel het, het is te dichtbij." Ik gebombardeerd mijn weg langs de spiraalvormige helling, waarbij alles zwaartekracht te bieden had, en toen ik de grond raakte en keek in de verte, zag ik de finish.

Christian afscheid van me te nemen, en ik begon te rennen zo hard als ik kon opbrengen. Als ik dichterbij kwam, zag ik de digitale uitlezing, en het zei: "3:53." Ik wist dat ik was niet van plan om het te maken voordat het omgeslagen naar "3:54" maar het kon me niet schelen, want wat was eigenlijk het belangrijkste was dat het eerste nummer nog steeds lezen "3." Ik bedekte mijn mond met mijn hand om mijn snikken terwijl de tranen gelekt uit mijn ogen stroomden over mijn wangen. Ik sprintte naar beneden de finisher goot en als ik druk op de finish, ik gooide mijn armen in de lucht, in triomf en sprintte over met alles wat ik had achtergelaten.

Lara betrapt op het moment op de camera:

finishingAantal neukt gegeven: nul. Of misschien alle van hen. Wie weet?

Niet alleen heb ik breek vier uur, maar ik liep een negatieve split en ik liep ook de hele weg. Ik heb nooit gestopt om te lopen, zelfs niet op het water stopt. Zelfs wanneer shit kreeg lastig op het einde van mijn training met de Hansons programma was meer dan genoeg om me door. Brian stuurde me een citaat van Sara Hall een paar dagen eerder, waarin ze zei dat je te vertrouwen op je opleiding, en ik had, van ganser harte. Wat kan ik zeggen? Ik ben officieel een gelovige.

Nadat ik knuffels van mijn vrienden en mijn medailles en een Cola light van Christian, we stonden op en spraken uitgevoerd terwijl we wachtten voor Brian. Ik had al van deze gemengde gevoelens, zowel van trots en opwinding en ook van zorg en verdriet over het verlaten van Brian, dus ik was een beetje afgeleid, en na een tijdje was ik verontschuldigde mijzelf, zodat ik kon lopen uit de krampen in mijn benen. Zodra ik alleen was, ik barstte in tranen uit. Ik begon te lopen terug langs het parcours als een troosteloze puppy, kijken angstig voor Brian, in de hoop dat hij in orde was. En toen zag ik hem, met een grote glimlach op zijn gezicht als hij rende de finisher chute, en ik begon te huilen.

We omhelsde bij de finish en hij vertelde mij dat hij was zo trots op me. Ik was trots op me. Mijn quads voelde als de hel en mijn voeten hadden blaren op hen en hield ik barst in tranen uit op willekeurige momenten en ik had het gedaan. Ik geloofde in mezelf en ik had niet laat me naar beneden.

Alles deed pijn en alles was mooi.