Race verslag: tri siesta key olympische triathlon

tri-siesta-key' /2016/07/tri-siesta-key.jpg?w=470 470w, /2016/07/tri-siesta-key.jpg?w=940 940w, /2016/07/tri-siesta-key.jpg?w=150 150w, /2016/07/tri-siesta-key.jpg?w=300 300w, /2016/07/tri-siesta-key.jpg?w=768 768w

Algemene podiumplaats, yay!

Deze wedstrijd gebeurde er meer dan een week geleden – afgelopen zaterdag, om precies te zijn – en als je mij volgen op Instagram, je weet al wat er gebeurd is. Het was een mooie ervaring voor mij – en niet alleen omdat het mijn eerste keer racen in een open triathlon – en het heeft me wat tijd om het te verwerken.

Toen ik voor het eerst begon te krijgen in het atletiek, ik deed het deels omdat ik wilde fit te krijgen, deels omdat ik die nodig is om je sterk te voelen, zodat ik kon gaan met oude trauma ‘ s, en deels omdat ik gewoon niet kon geloven dat ik in staat was om van een van deze. Ik bedoel, ik herinner me nog de eerste keer dat ik liep een volle kilometer zonder te stoppen. Ik was fucking extatisch.

Ergens langs de weg ik dacht dat ik had een aantal natuurlijke vermogen, en ik denk dat ik besloot dat ik wilde gewoon gaan en zien wat er zou gebeuren.

Er is geen duidelijk punt waarop dat gebeurde, door de manier waarop. Het was gewoon een serie van kleine beslissingen die gehouden stapelen op de top van elkaar tot op een dag ik keek in de spiegel en wist dat ik moest een atleet. Dan bedoel ik niet alleen dat ik het vroeg opstaan om te trainen en eten voor prestaties en dat alles, maar dat ik nu had deze intensiteit die ik denk niet dat ik ooit er voor. (Of als het was, het had gesluimerd tot nu toe.)

De eerste keer ontmoette ik mijn vriend Beth, die blogt op Discombobulated Lopen, we liepen samen en ze vertelde me dat iedere keer dat ze zag me op de loop, ik was als "Oog van de Tijger." Ik ben normaal gesproken erg smiley en vriendelijk buiten het seizoen om, maar tijdens een race? Het is op, yo.

(Dat doet me denken – ga het lezen van deze post door Lea Gilbert over de reden waarom ze gestopt met glimlachen tijdens de races. Ik zal hier bij u terug komen.)

Het is waar – ik krijg zeer intens als ik hardloop. Die intensiteit helpt me negeren mijn angsten griezelig-kriebels als ik zwemmen in open water en geeft mij een hard-nodig schot van moed wanneer ik race op de fiets – twee dingen die ik heb moeite met zoals ik overgestapt naar triatlon.

Die intensiteit ook dwingt me af te sluiten van het deel van mijn hersenen dat overthinks dingen – want heer ik heb de neiging om overthink dingen – en het laat me gewoon…worden. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik een zen van allerlei door te racen.

Dit is, in een notendop, de reden waarom ik hou van om te racen. Maar dat heeft zijn nadelen ook, en dat is dat ik erg amped up rubriek in een race, want ik wil het goed doen, en ik weet dat "goed" betekent meestal ga ik lijden voor een beetje. Soms is mijn interne signalen krijgen alles door elkaar gegooid, en mijn hersenen ervoor kiest om te interpreteer, opwinding, angst en angst, en dat is precies hoe ik mij voelde die ochtend vertrokken we richting de triatlon in Siesta Key.

Ik had niet veel geslapen de nacht ervoor, en ik kon zelfs niet het einde van mijn pre-race ontbijt bagel met pindakaas en Red Bull. Ik probeerde om te gaan met mijn zenuwen door de introductie van mijzelf tot de enige andere vrouw open racer – haar naam was Maria, en had ik al verteld dat ze was een sterke fietser en een goede runner – maar het was niet totdat alle vijf van ons die een race-open opgesteld en het starten van hoorn, dat ik eindelijk het gevoel dat het normaal is.

ZWEMMEN

In elke andere triatlon die ik ooit heb genomen, mijn zwemmen golf heeft er altijd in bestaan van minstens een dozijn andere mensen, wat betekent meestal dat de start van het zwemmen gaat om een clobberfest.

Deze tijd, het was alleen ik en nog vier andere mensen, en die vier andere mensen waren snel. Ik hing op Maria ‘ s hakken voor een korte periode van tijd, maar na ongeveer vijf minuten was ik helemaal alleen. Op dat moment begreep ik dat mijn race was niet van plan te zijn over het vangen van Maria – die ik later geleerd kan hebben gereden als pro op een punt – maar over de voorsprong van de leeftijd van de groep vrouwen, die vanaf zes minuten achter ons. De leeftijdsgroep mannen werden drie minuten achter ons.

Dus ik zwom zo hard ik kon. Ik heb er een hoop werk in het zwembad – zowel in het ontwikkelen van meer macht in mijn trek en het verhogen van de snelheid waarmee ik weer in mijn armen en ik beide elementen aan het werk tijdens het zwemmen. Ik bereikte de helft van turnaround punt op dezelfde tijd als de eerste leeftijdsgroep man, die – ik zal eerlijk zijn – blies mijn verdomde geest. Ik verwacht te krijgen gevangen manier voor dat.

We draaiden rond en ineens voelde ik me als ik bewoog niet. Het water had leek het heel vlak en rustig toen we begonnen, maar Park, de manager van het team, zei later dat een actuele had geschopt tot tijd waren we daar, en niet dankzij de triathlon goden, dat de huidige weg was recht op ons op de terugweg in.

Na de vierde of vijfde keer dat ik keek en me realiseerde de boeien waren niet krijgen van een dichter, en ik begon te irriteren, en ik gekanaliseerd al die ergernis in schoppen. Dat was blijkbaar allen het nam – wat geïrriteerd schoppen en ik begon eindelijk te verplaatsen.

Ik kwam uit het water en stak de mat in 30:55, dat was mijn verreweg de snelste ooit de Olympische afstand zwemmen been, door, net als enkele minuten. Ik was helemaal weggeblazen.

Ik bedoel, laten we realistisch zijn, gezien het feit waar ik begon als een zwemmer – bang om te gaan in het verleden mijn middel, niet in staat om te zwemmen één ronde zonder te stoppen – dat kan ik zelfs deze afstanden is het toch een schok. Dat ik kan zwemmen ze in een relatief goede tijd…O_O. En ik ben echt net begonnen als een zwemmer is *hersenen ontploft*

OVERGANGEN

Ik heb bijna nooit schrijven over mijn overgangen omdat meh, overgangen zijn een beetje saai, maar ik wilde tussenbeide en zeggen dat ik eigenlijk werkte heel hard om mijn overgang keer naar beneden. Ik heb de races waar ik heb eigenlijk verloren de eerste plaats in mijn age-group als gevolg van trage overgang keer, dus ik heb echt trad het tot hier. Toch zul je mij niet zien doen van een vliegende ontkoppelt of te beginnen met mijn schoenen op mijn fiets, maar ik ben zeker het krijgen van een veel sneller.

FIETS

Ik was echt enthousiast over de mogelijkheid om dit te doen race, omdat ik hou van het mtb-parcours voor Siesta Key. Rassen daar beneden gaan langs 12,5 mijl loop van het eiland dat is meestal plat en gevuld met straightaways waar u kunt smullen van aero en gewoon gaan. (Die van ons doen het Oly race zouden gaan doen in twee lussen.) Plus Siesta Key is gewoon een coole strand gemeenschap met veel palmbomen en mangroven en grachten en bougainvillea – veel van de dingen die ik aanbid over het leven in Florida.

Hier is de andere reden was ik blij, want ik werk al een verdomd hard op mijn fiets, en ik wilde zien wat ik kon doen. Dit is hoe veel ik heb het rijden: ik heb een scherpe bike-shorts tan lijn; wanneer ik de was te doen was ik elke paar fiets-en tri shorts eigen ik; ik kan mijn race wiel uit voor mijn trainer wiel in minder dan drie minuten, en ik kan doen het zelf.

Zoals ik al zei, heb ik gewerkt aan mijn kont af op de fiets.

Het heeft mijn benen een paar mijl om los te komen, maar zodra ze dat deed, heb ik uiteindelijk ergens tussen 20-21 mph. Mijn volgende taak was het uitzoeken waar ik was in het klassement. Ik ging op zoek naar de gele hesjes, die werden toegewezen aan mensen die de Olympische triathlon. (We waren ook delen van de cursus met sprint duatleten en triatleten.)

Op mijn weg naar de eerste turnaround, ik zag de top drie van de mannen, en dan zag ik Maria, en zij was op zoek sterk als de hel. Ik juichte haar op toen ik langs haar. Ik zag een paar leeftijdsgroep mannen, maar geen andere vrouwen met gele hesjes, zodat ik afgeleid dat ik moet zijn in de tweede plaats. Ik deed de wiskunde en besefte dat, als ik kon ten minste een zes-minuten kloof tussen mij en de eerste vrouwelijke age-grouper, ik kon eigenlijk pak een algemene podiumplaats!

Ik raakte de ommekeer en op zoek gegaan naar de dichtstbijzijnde vrouw achter me. Eindelijk zag ik de derde plaats vrouw, een paar mijl achter me. Goed. Ik wilde dat zo houden.

Op dit punt begon ik tegen mezelf, Race zoals je hier thuis. Ik moest om mezelf te bewijzen dat ik de juiste keuze had gemaakt in de autosport open en ik was nog niet helemaal in de waan te denken dat ik dat kon doen. In het einde, ik ben de persoon wiens mening me het meest telt, dus besloot ik te doen wat ik moest doen om mezelf te bewijzen rechts.

Ik aangescherpt mijn focus en bleef rijden zo hard als ik kon, en dat was lastig, want er was een stuk van interferentie van stuurprogramma ‘ s die werden blijkbaar in de war door de massa van fietsers met hesjes op de weg. Niet minder dan drie bestuurders vertraagd en rechts bochten in de voorkant van me. Op een gegeven moment een man in een vrachtwagen getrokken uit voor mij, zijn aanhanger het blokkeren van de hele lane. Riep ik, "wat de fuck, man?" en hij haalde zijn schouders op schaapachtig als ik reed hem voorbij in de tegemoetkomende rijbaan. Oy.

Anyways, ik raakte halverwege mark op 36 minuten, en ik deed de wiskunde in mijn hoofd en besefte ik dat ik was op de rails te rijden dan 25 km in ongeveer een uur en 12 minuten, dat zou nog een enorme PR voor mij.

Ik bleef op zoek naar de derde plaats van de vrouw, maar tegen die tijd was ik ook op zoek naar Brian, die is een echt sterke fietser. Ik dacht dat hij had in te halen om mij op een bepaald punt, maar de kilometers die tikte door en ik zag hem nooit. Ik heb eigenlijk begon zenuwachtig te worden, zoals misschien was er iets gebeurd met hem, omdat hij altijd vangt me op de fiets.

(Het bleek dat ik uit het water kwam zes minuten voor Brian, en hij maakte al die tijd op de fiets. Dat plus een iets snellere betekende dat hij klaar was met ongeveer 15 seconden voor mij. Dat is ongeveer net zo dicht achter hem, zoals ik ooit heb afgewerkt in een triathlon. Kijk uit, baby, I ‘ m coming for ya!)

En dan op ongeveer 20 km, ik likte mijn eerste vrouwelijke age-grouper, dat voelde raar. Ik weet wat het is om te worden gestreeld, maar ik heb nooit ervaren het leven aan de andere kant van de vergelijking. Het was surrealistisch. Ik bood een aantal zwakke aanmoediging, maar ik zal eerlijk zijn, ik voelde me dom voor te doen.

Tot slot de fiets been kwam een einde, en ik sprong van mijn fiets af en liep in de overgang. Ik finishte in 1:11:40 uur, met een gemiddelde snelheid van net geen 21 km / u. Ik probeerde niet al te enthousiast, maar ik wist dat als ik zou kunnen houden, mijn shit samen op de vlucht, ik zou breken in mijn vorige Olympische afstand PR.

UITVOEREN

Ugh, waar moet ik beginnen? Misschien kan ik beginnen met het beschrijven van de run voor u. Voor een, het is allemaal op het strand, dus helemaal in het zand. Voor de andere, het was erg warm – bijna 90 – zonder schaduw. En tot slot, de kwart-mijl in aanloop naar en van overgang was, zacht, diep in het zand. UGH.

(Ik weet dat mensen als "oh, strand lopen, dus tropische en ontspannen en prachtige en is dit niet gewoon als een commerciële en zijn we niet zo luxe" maar ik haat het. Ik voel me alsof ik ren dubbel zo hard naar half zo ver als ik in het zand. HAAT HET.)

Meteen wist ik, ik was niet van plan om het draaien van overal in de buurt van mijn potentieel, dus liet ik mijn target tempo naar beneden om 8:40, denken dat ik zou kunnen verwachten om te klop een solide minuten per mijl uit mijn tempo dankzij het zand en hitte. Zodra ik door het diepe zand de eerste keer, vond ik sommige verpakt zand en begon te rennen, en ik ben erin geslaagd om op te hangen aan mijn doel tempo voor over, oh, een mijl en een half.

Na dat ik langzaam ontrafeld. Mijn tempo zakte. Ik nam een wandeling breken, en dan nog een wandeling te breken. Ik heb geprobeerd om ze te houden het kort, want ik had geen idee waar de derde plaats werd de vrouw, en als ze me gevangen, omdat ik liep te veel op de vlucht, was ik erg boos op mezelf.

Maar ik was er ook van bewust dat ik niet de enige was die was helemaal platgeslagen door het zand en hitte. Er was zo veel bloedbad op het uitvoeren van been. Veel mensen lopen. Ik deed mijn best het bij elkaar te houden, totdat ik op weg naar de ommekeer.

Hier is waar ik mijn enige klacht over dit ras. Het parcours in eerste instantie had ons in het noorden een beetje op de vol zand voor zich om te draaien en het doen van een tweede lus. Wat uiteindelijk gebeurt was die we moesten een kwart-mijl door het zachte zand tot aan de overgang, en DAN zijn we draaide zich om en liep door het mulle zand terug naar het strand. Ik bleef maar vragen "waar is de omkering waar is de doorlooptijd?" en ik denk dat ik eigenlijk besproken hardop toen besefte ik dat het de hele weg door de overgang.

Tegen de tijd dat ik op het strand voor de tweede lus, de strijd was verdwenen uit mijn benen. En toen realiseerde ik me de derde plaats werd de vrouw op zijn minst een paar mijl achter me…nou ja, ik begon te lopen. Een heleboel. Achteraf heb ik waarschijnlijk zou kunnen hebben ten minste begon te schudden, maar ik kon niet zelf doen. Ik was niet van plan om de vangst van de eerste, de derde was niet van plan me te vangen – ik in principe heb lui.

Eindelijk bereikte ik het einde van de run het uiteindelijk gewoon verlegen van 6,5 km! – en na het schreeuwen tegen een paar van tieners te krijgen van mijn manier (sorry, jongens, maar ik was moe en ZO GEDAAN) bereikte ik de stoep en rende zo hard als ik kon over de finish. Ik ben klaar met mijn run in 1:00:14, die van oordeel was positief somber in vergelijking met wat ik weet dat ik ben in staat om het te doen.

In mijn verdediging, de enige vrouw die liep sneller dan mij was Maria. Maar toch, het zoog. Er is geen weg omheen. Ik viel uit elkaar mentaal voor op de vlucht. Het enige positieve is dat ik zag een foto van mij op het einde en mijn vorm was eigenlijk behoorlijk. Maar anders dan dat, een grote, dikke MEH.

Ik ben klaar met mijn algemene wedstrijd in 2:47, dat is ongeveer acht minuten langzamer dan mijn PR, die ik in Napels in januari. Maar! Het loopparcours was langer en het was in zand en het was warm als ballen, dus ik denk niet dat het echt vergelijkbaar.

Ik pakte mijn medaille en mijn water, en ging over om mijn instant resultaten. (Een van de dingen die ik graag over Multirace races is dat ze resultaten voor u bijna meteen, en de resultaten zijn nooit verkeerd.) Ik heb mijn papiertje om mijn splitst, en was zo blij om te zien dat ik klaar was met de tweede plaats vrouwelijk algehele! Ik was 13 minuten achter Maria en 7 minuten voorsprong op de derde plaats vrouw. Zelfs als ik was begonnen met de age groupers ik nog steeds geweest zou zijn tweede vrouw in het algemeen. WAT.

Het was mijn eerste keer, staande op een algemene podium op een triatlon, en ik voelde me zo ongelooflijk trots op te zijn. Ook al had ik al een klote draaien, ik was trots op mezelf voor zwemmen en fietsen zo hard als dat ik ooit had gedaan.

Ik ben niet zeker dat ik zou hebben gedaan, dat had ik niet begonnen met het open/elite, en had dus ook geen druk op mezelf om mezelf te bewijzen waardig daar te zijn. Ik bedoel, het is heel goed mogelijk dat ik nog zou kunnen hebben geplaatst, de tweede snelste vrouwen de tijd van de dag had ik begonnen met de age groupers, maar zonder dat stemmetje in mijn hoofd zeggen: Race zoals je hoort hier, zou ik eigenlijk gedaan? Ik weet niet echt, maar mijn vermoeden is dat ik misschien niet.

Ik heb een andere wedstrijd dit weekend, en ik beschouwde de race als open, maar ik denk niet dat ik dat wil, omdat ik het gevoel een beetje versleten van Ironman training. Maar ik ben zeker van plan om er binnenkort weer aan. Het was een geweldige ervaring, en ik ben echt blij dat ik het heb gedaan.