Rant alert genoeg elitarisme in de fitness!

Gisteravond was ik hangend op mijn bank, het drinken van een glas wijn en klikken rond op het internet, toen kwam ik een random blog post die echt onder mijn huid. Ik ben niet van plan te koppelen aan de werkelijke post, want het was niet zo dat bepaald bericht dat stoorde me zo veel als het was het feit dat het was gewoon de meest recente keer dat ik had blootgesteld aan wat ik beschouw als een van de lelijkste aspecten van de geschiktheid van de gemeenschap: elitarisme.

Als u hebt besteed enige tijd in het online fitness gemeenschappen, weet je wat ik het over heb. Het is overal! Een bepaald soort persoon krijgt super in wat fitness filosofie die ze hebben gekozen om te omhelzen, die is geweldig, maar voor sommige mensen, dat is niet genoeg. Het is niet genoeg voor hen om te zeggen "Crossfit/triathlon/running/powerlifting echt pompen mijn ‘nads" en het daarbij laten. Nee, ze hebben om te draaien en te praten over waarom hun gekozen fitness praktijk is beter dan alle andere fitness-praktijken, en dat iedereen die wel iets anders is, is een zielige verliezer die moet maar doen de wereld een plezier en start zichzelf gezicht eerst in een vulkaan.

Ik heb gehoord lopers shit praten over triatlon, triatleten shit praten over lopers, collegiale zwemmers shit praten over triatleten, wielrenners shit praten over triatleten, powerlifters shit praten over bodybuilders, gewichtheffers shit praten over cardio queens, cardio-queens shit praten over gewichtheffers, en CrossFitters shit praten over iedereen. Dan al die mensen de krachten bundelen om te praten shit over mensen die niet alles op alles.

En dan plaatsen zoals Planet Fitness shit praten over iedereen die echt in de fitness en atletiek. Weet je, om er zeker van de ouroboros van shit-praten gaat om een volledige cirkel.

Dat is een hoop stront-aan het praten, en ik ben een beetje moe van. Ik zou graag een pauze.

Ik heb het niet over goedmoedig plagen, hoor. Ik ben helemaal naar beneden met dat. Brian en ik zag een van die XtraNormal video ‘ s op de andere dag, één waarin een Ironman triatleet sprak met een ultrarunner, en we hadden een goed lachen, omdat het grappig was en kunnen we lachen om onszelf. Maar de dingen die ik zie en hoor niet in aanmerking komen als goedmoedig plagen. Ze zijn wreed en mean-spirited en dus, zo veroordelend. Ik ben vaak geschokt door het gif waarmee de leden van een gemeenschap beschouwen de leden van de andere. (Dit is de reden waarom ik alleen LetsRun.com eenmaal per zes maanden of zo. Niet alleen deze jongens, haat iedereen die niet een loper, ze haat iedereen die niet draait precies dezelfde manier waarop ze worden uitgevoerd.)

Fitness en sport gemeenschappen kan al intimiderend plaatsen, met alle apparatuur en onuitgesproken gedragscodes en speciale taal die vaak geen zin om iemand van buiten naar binnen te kijken. Dit soort houdingen gewoon toe te voegen aan die sfeer van intimidatie en ze lijken zelfs meer exclusief.

Never mind dat de meeste van de mensen die ik heb ontmoet in al deze gemeenschappen zijn geweldig, open, vriendelijk en altijd bereid om vragen te beantwoorden of een handje te helpen. Het is de handvol klootzakken die opvallen, die mensen onthouden, die mensen noemen als hun reden om weg te blijven van de fitnessruimte of een hekel aan sport of nooit willen aanmelden voor een road race ook al hebben ze al drie mijl per dag voor de afgelopen zes jaar.

Eerlijk gezegd, ik denk niet dat we als samenleving kan het zich veroorloven dat soort elitaire mentaliteit. Iedereen die er over het bevorderen van fit en een gezonde levensstijl moet worden geestelijk als ze zien dat iemand iets doet, ongeacht of het voldoet aan uw standaard voor de Heilige Graal van Optimale Conditie Excellence.

Zelfs Governator het Pompen van Ijzer zelf is moe van het constant vechten:

Iedereen, zich gedragen en stop het gekibbel. Dit gaat over het inspireren van meer mensen in de fitness. Ik heb nooit begrepen mensen die beweren voortdurend over wie fout is en wie gelijk heeft in de fitness, want het is een feit, er zijn veel "juiste" antwoorden, vooral voor mensen die net beginnen uit…

Doe mij een plezier. Probeer meer te richten op het uitbreiden van de geschiktheid van de gemeenschap als geheel dan het beschermen van uw klein hoekje.

Ik weet dat er een hoop kritiek over de man, maar hij is ook het tillen van gewichten, omdat ik een punt in mijn ouders hun geslachtsorganen. Ik ga ervan uit dat hij weet waar hij het over heeft.

Nu ben ik niet zeggen: niemand mag praten over dit soort dingen. Kan je een mening hebben over wat is meer effectief voor het bereiken van bepaalde doelen te bereiken? Zeker. Is er een goede manier en een verkeerde manier om een aantal activiteiten? U inzet. Is er ruimte voor kritiek met veel van dit spul? Zeker. Dat is de reden waarom ik dit hele blog. Ben ik eigenlijk begonnen met dit blog, want ik was moe van het gaan in een sportschool en het zien van alle vrouwen op de cardio-apparaten en alle mannen in het gewicht kamer en zullen nooit samenkomen, en dan is het allemaal een soort van spiraal naar buiten.

Maar terwijl veel vrouwen doen eindeloze cardio omdat ze dachten dat dat is wat vrouwen moeten doen om gewicht te verliezen, ik heb gehoord dat sommige vrouwen dat ze eigenlijk niet echt leuk om op de crosstrainer met hun Kindle of een tijdschrift en doen hun ding. Wie ben ik om te zeggen van die vrouwen die niet doen wat ze leuk vinden? Wie ben ik om te schrijven snarky blog posts maken van plezier van hen, of shitty over hen in online forums? Mijn gedachten zijn dat als je iets wat je doet en je er van te genieten en het geeft je een goed gevoel en het werkt met uw levensstijl, dan more power to you.

Er is een groot verschil tussen het hebben van een gesprek over de voors en tegens van bepaalde oefeningen en manieren van eten en een totaal d-tas over dit soort dingen. Ik zou graag denken dat het makkelijk is om het verschil te zien tussen de twee, maar soms vraag ik me af.

Er zijn een heleboel manieren om fit en gezond te blijven en actief. Het is niet zo dat er slechts één geldige manier om dit te benaderen. Ik en een heleboel andere mensen – zeggen dat dit de hele tijd, maar de beste oefening voor een persoon ze eigenlijk doen. Het is een activiteit die verbetert hun leven, dat geeft hen plezier, dat ze eigenlijk enthousiast over het doen! Dat kan dagelijkse yoga voor één persoon, CrossFit voor een andere persoon, trail running, roller derby, buikdansen, wat dan ook.

Dus alsjeblieft, laten we ontslaan de elitarisme en een beetje meer het accepteren van het feit dat wat werkt goed voor ons zou kunnen zuigen voor iemand anders, en dat er niet een verdomde ding mis mee. Want uiteindelijk zijn we allemaal naar de zelfde ding, en dat is om de zorg voor de lichamen die we hebben gekregen het beste wat we weten hoe, en misschien hebben plezier in het proces.