Roeier jenn gibbons niet laat de aanval af te schrikken uit haar missie

Jenn Gibbons was op haar weg naar de eerste persoon rij de hele 1,500 kilometer omtrek van het Meer van Michigan, een prestatie die ze was een onderneming met het doel van het helpen bij de bewustwording van de rol van beweging in de strijd tegen borstkanker. Ze was meer dan halverwege de twee maanden op reis wanneer een man aan boord van haar boot op zondag en seksueel mishandeld haar.

Gibbons was een poging om geld in te zamelen voor de non-profit richtte ze, Herstel op Water (Row4ROW), maar haar focus veranderd. Ze is vastbesloten om te voltooien haar reis, dit keer als een advocaat voor slachtoffers van sexueel geweld.

Uit een artikel op NBCChicago.com:

"Dit is een ervaring die veranderingen van mijn reis. Want ik moet veiliger. Maar het hoeft niet te betekenen dat het zo ‘ n overweldigend aspect van wat ik aan het doen ben, dat kan ik niet op," zei ze. "Ik ben absoluut van plan om door te gaan en verder te delen."

Omdat ze nog steeds bezorgd om haar veiligheid – en wie zou dat niet zijn, vooral als de politie dat ze het doelwit van haar aanrander – ze andere afspraken te maken voor haar reis. Ze is thuis met haar familie, maar ze zei dat ze van plan om verder op:

Morgen, [haar schip] Liv zal worden trailer op een veilige locatie in Muskegon, Michigan totdat ik de reis voort te zetten op het water ergens volgende week. Vanaf dat punt naar Chicago we kunnen zorgen voor mijn veiligheid op het water sinds we zijn ervan overtuigd dat er genoeg havens en voldoende middelen en vrijwilligers mogelijk te maken. Omdat we niet zeker weet dat ik veilig op het water in de kilometers tussen de plaats waar ik momenteel ben en het punt waar zal ik beginnen roeien weer, ik zal het aanpakken van hen op het land.

Met dank aan een gulle donor en de ondersteuning van geweldige vrijwilligers, later deze week zal ik blijven reizen Lake Michigan en de omtrek met de fiets. Een ondersteuning van de bemanning zal me begeleiden en zorgen voor mijn veiligheid van de dag in en dag uit. Wanneer krijg ik te Muskegon, Liv en ik zal herenigen en blijven pushen om naar Chicago ergens half augustus, als we hadden oorspronkelijk gepland.

Aan de ene kant ben ik geschokt door het feit dat deze vrouw die uit is op een groot avontuur met het doel van het helpen van andere mensen was gericht en aangevallen door een aantal verschrikkelijke man. Het enrages mij om te weten dat er mensen in de wereld die ontmoeting van een vrouw op haar eigen en niets zien, maar een kans voor het versterken van hun eigen zielige gevoel van eigenwaarde ten koste van haar recht op veiligheid en lichamelijke integriteit.

Ik zou graag denken dat iets als dit moet gaan zonder te zeggen, maar ik heb te veel mensen in de wereld buigen zich in de meest verwrongen retorische knopen om uit te leggen waarom een slachtoffer van seksueel geweld is een zekere verantwoordelijkheid voor wat er met haar gebeurd dat ik voel het kan niet genoeg worden benadrukt genoeg – Gibbons heeft een recht om te doen wat ze aan het doen is, en de man die achtervolgd en verkracht haar geen recht had om te doen wat hij deed. Het is klote dat ik het moet zeggen, maar het is er.

Dat gezegd, ik ben vol bewondering voor Gibbons, niet alleen voor het feit dat zij zelfs proberen om dit te doen in de eerste plaats, maar voor de overtuiging en de kracht waarmee ze is afgehandeld door de nasleep van haar aanval. Niemand kan het haar kwalijk nemen als ze besloot dat ze wilde niet op te houden met haar reis, en toch is ze. En niet alleen dat, maar ze kiest er voor om open te zijn over wat er met haar gebeurd, en ze doet dat in een cultuur die nog steeds hecht dergelijke stigmatisering van slachtoffers van seksuele agressie dat de meeste slachtoffers nooit zelfs maar te proberen om verhaal te zoeken in het strafrechtelijke systeem.

En als overlevende, ik moet zeggen dat ik diep waarderen dat ze vechten terug en laten zien dat het mogelijk is om te overleven aanranding en niet vernietigd worden. Een van de dingen die ik vaak te horen in onze cultuur, dat maakt me ziek van woede, is de idee dat het beter is om te worden gedood, dan verkracht, dat een vrouw die is verkracht zou worden better off dead. Ik werd verkracht, en het was verschrikkelijk, en nog een of andere manier heb ik niet alleen kon genezen, maar ik heb ook veerkrachtiger geworden, want als ik het kan overleven om verkracht te worden als een klein kind, ik kan overleven zo ongeveer alles.

Het idee dat een vrouw die seksueel misbruikt is verpest voor eeuwig moet sterven een snelle en vurige dood, en ik heb een hoop respect voor Gibbons op een persoonlijk niveau voor een weigering om te worden verpletterd, niet alleen door haar aanvaller, maar ook door een cultuur die vaak niet de behandeling van de overlevenden met zorg.

Er zijn een aantal dingen die we kunnen doen om haar te steunen. De eerste is, dat houden we onze ogen uit voor haar aanvaller, die nog steeds op los. De politie beschrijven hem als "een blanke man in zijn jaren ’30, op ongeveer 5’8" – 6′ hoog, met een reële hoeveelheid van het gezicht stoppels zijn haren, maar niet een volle baard noch snor. De man heeft een lichte ogen, een gemiddelde tot atletische bouw en een kortere goed verzorgde haar. Hij droeg een grijs / groene t-shirt, jean korte broek en tennis schoenen." Hij werd het laatst gezien voor het besturen van een gele Jeep Wrangler met een smiley op het reservewiel cover. Ze hebben ook vrijgegeven van een verdachte schets. Als u denkt dat u het zien van de verdachte, de politie bellen.

We kunnen ook helpen bij de ondersteuning van Gibbons’ veroorzaken, hetzij door middel van donaties of, als u in de buurt, vrijwilligerswerk bij een van de evenementen rond het meer. Meer informatie over de ondersteuning van Row4ROW kan gevonden worden op haar website. Ten slotte kunt u steunen bij haar op de Facebook fan pagina. We zullen laten zien Gibbons die kreeg ze een hele hoop mensen die hebben haar rug.

(Met dank aan Erica voor de tip!)