Roze maakt vrouwen minder assertief? echt?

pinkie-web

Ik zou deze fiets rijden zo hard, en ik wil genieten van elke seconde van het. (Foto courtesy: Meisjes Fietsen naar het Werk)

Roze of niet roze: zijn we nog steeds met deze vraag? Blijkbaar zijn we!

Vorige week, the Guardian publiceerde een blog post door Genade Wong waarin ze vroeg "Waarom moet fietsen bedrijven zadel vrouwen met roze?" De post geïnspireerd Totaal Vrouwen Fietsen voor het hosten van een serie waarin een aantal vrouwen geplaatst in een verscheidenheid van standpunten over het gesprek, dat is hoe ik mij bewust werd van de post. Ze zijn allemaal goed leest, of je het met hen eens is of niet, en zo zal ik link om ze allemaal op de bodem.

Mijn nemen op dit is eenvoudig. Sommige vrouwen vinden roze. Sommige vrouwen niet. De oplossing is? Het maken van producten voor vrouwen in een verscheidenheid van kleuren, waaronder roze. Dit is geen rocket science.

Maar dit is niet de reden waarom ik koos om te gooi mijn fiets helm in de ring op dit debat, want echt, dit zou een saaie post als ik net links van het in het vorige lid. Mijn reden voor het waden in dit debat, nog maar eens, is dit: "Eindeloze franje en bloemen kunnen stimuleren dat vrouwen minder assertief renners."

Is dat zo.

Ik lees dit, en alle van de anti-roze sentiment dat gevolgd wordt in de post, met amusement. Mijn hardloopschoenen zijn hot pink, ik heb roze tape op mijn stuur, ik ruilde de groene veters op mijn Asics racers voor hot-pink yanks. Mijn grootste, meest zichtbare tattoo is een enorme roze en paarse bloemen. Als Wong ‘ s logica juist is, dan moet ik het meest gekrompen violet ooit krimpen. Immers, ik durfde etch mijn lichaam met bloemen! In het roze niet minder! Het is een wonder dat ik kan zelfs mijn gezicht laten zien aan de wereld.

Ik heb eigenlijk net als het dragen van roze – en niet zomaar een roze, maar onaangenaam, tl-hot pink verzonden direct uit het begin van de jaren 1990 – toen ik strijden, want het maakt me snel en hard. Plus, ik kan het niet liggen, er is een deel van mij dat houdt ondermijnt de verwachtingen die gepaard gaan met de kleur roze, is dat de drager is van plan te zijn volgzaam en angstig en alle andere negatieve stereotypen verbonden aan het concept van girliness. (Ik ben echt niet naar beneden met de implicatie dat kleine meisjes zijn zwak, waarschijnlijk zou ik overleefde zo veel shit tegen de tijd dat ik acht jaar was dat ik terug kijk op dat kleine versie van mezelf met iets naderen van ontzag.) Ik ben niet de enige die zich op deze manier. In haar boek "The Sweetest Thing" Mische Merz schrijft over een vrouw van wie de kast is uitgevoerd in roze, en dan die klimt in de ring en vernietigt haar tegenstanders.

Voor sommigen van ons dames, het genot van roze is perfect in overeenstemming met onze innerlijke natuur als krijgers en badasses. Ze zijn niet in tegenspraak met elkaar.

Nu, roze is niet de enige kleur die ik hou – ik hou ook van purper, rood en blauw. Ja, blauw is de kleur die wordt verondersteld te worden voor de jongens. En ik begrijp dat er veel vrouwen en meisjes zijn die gewoon niet mijn esthetische voorkeuren, en dat is helemaal fijn. Viva la verschil en dat alles.

Maar wat doe ik distantieer is het idee dat roze de kleur die het meest geassocieerd met meisjes en vrouwen – een of andere manier bezit kwaliteiten die doordringen iedereen binnen een vijf-voet straal van het met een verzwakt ruggengraat en een onmiddellijke onmogelijkheid om te beweren zelf. Het idee dat het dragen van een het kan zijn dat ik er minder assertief zijn – gewoon omdat het op mijn lichaam is meer dan een vleugje van seksisme.

Ik zou willen suggereren de mogelijkheid dat er misschien een relatie is tussen roze en franje en minder assertief fietsen, maar dat het misschien gaat de tegenovergestelde richting. Misschien een vrouw die minder assertief is getrokken om de franje en de roze omdat ze voelt dat deze dingen zijn gewoon wat vrouwen doen en willen. Dat is zeker een mogelijkheid. En misschien is het mogelijk dat ze niet assertief op de fiets, want het is nieuw voor haar en ze is voorzichtig en bang (zoals, hey, ik!), en dat ze op die manier voelen of ze is het dragen van roze of glanzend zwart of oranje strepen. Er zijn veel mogelijke verklaringen, maar het idee dat ruches en roze vrouwen minder assertief, eerlijk gezegd, lijkt de minste kans van alle van hen.

Ik heb het gevoel alsof die mentaliteit is de keerzijde van wat we hebben gezien met de hogescholen die verf de tegengestelde mannen kleedkamers roze als een manier van het voeren van geslacht op basis van psychologische oorlogsvoering op hun tegenstanders door ze te laten voelen "passieve" en Maricopa County Sheriff Joe Arpaio aandringen op het maken van mannelijke gevangenen dragen roze ondergoed te vernederen. Onder deze manier van denken, roze emasculates mannen (of, voor hen die ‘dapper’ genoeg om het te dragen, bewijst hun mannelijkheid) en het maakt ze passief en het vernedert hen door ze te koppelen aan vrouwen.

Roze is gewoon een kleur, maar net als met zo veel anders onschadelijke dingen in onze samenleving, hebben we beladen met zo veel culturele onzin dat veel mensen nu niet kunnen klauteren afstand van het snel genoeg. Roze is zo diep verweven met girlhood en vrouwelijkheid, die om wat voor reden dan ook, worden nog steeds beschouwd als cultureel giftige dingen te worden, dat het is geworden als het derde spoor van het kleurenwiel.

Ik bedoel niet om het argument dat in een perfecte wereld zou iedereen gewoon looove roze, en dat vrouwen moeten gewoon accepteren "te krimpen en roze it" mentaliteit, dat is zo alomtegenwoordig in de wereld van consumptiegoederen. Ik begrijp volledig waarom de vrouwen zijn kritisch over fabrikanten die lijken te geloven dat onze-lieve-vrouw-onderdelen automatisch zeggen dat we willen zwemmen in zeeën van blozen en verlegen. Ik ben ook proberen niet om het versterken van het geslacht op basis van divisies, die zeggen, dat bepaalde kleuren behoren tot bepaalde geslachten en alleen perversies van de natuur ooit anders denken. (Door de manier, deze dame? Een grote fan van de zogenaamde "ontaarding van de natuur.")

Wat ik probeer te bereiken is dat dit idee, dat roze maakt een mens minder assertief en meer passief is in zijn kern een seksistische idee. Dat is waar, of het is afkomstig van vrouwelijke bike professionals of fascistische Arizona sheriffs.

Hier zijn de links naar de Totaal Vrouwen Fietsen berichten:

  • Roze cyclus kleding, wat is er niet dol op?
  • Zadelen vrouwen met roze: een reactie
  • Marketing voor vrouwelijke fietsers: de goede, de slechte en de lelijke
  • Heeft roze echt stinken?

Genieten!