Running rokken, jurken en de opkomst van de fastinista

Ten minste eenmaal per jaar, het voelt alsof ik kijk naar een debat ontvouwen over een verraderlijk stuk van kleding lopen – de running rok.

Wie wist dat een enkel kledingstuk zou kunnen leiden tot een dergelijke verontwaardiging? Niet mij, maar blijkbaar de running rok en de jurk uitgevoerd zijn enorm aanstootgevend voor andere lopers, in het bijzonder dame lopers, die zeggen dingen als dit:

NEE, NEE. Als vrouwen ik ben ziek en moe van wordt verteld te omarmen mijn vrouwelijke kant. Hardlopen is niet over de mode, het gaat over het uitvoeren van, of strippen van de 32k run training of busting je kont op de baan doen speedwork, het vinden van innerlijke vrede op de paden, of gewoon genieten van een run. Als je bezorgd bent over je uiterlijk, is er iets drastisch mis.

Toegegeven, dit is een reageerder bij Runners World, en als er iets is wat ik geleerd heb in mijn jaren als Runners World lezer, het is dat de mensen die commentaar geven op die site hebben de neiging in de richting van de insufferably zelfvoldaan. Ik bedoel, weg te glippen van dat kleine humblebrag over de 32K run training? Omdat geen vrouw ooit heeft gedragen een jurk of een rok, terwijl het lopen van lange afstanden…oh, wacht…

Kathrine Switzer…oh mijn god, is dat een JURK?

Nu, persoonlijk heb ik niet gedragen een running rok in een paar jaar. Ik gebruikt, maar de undershorts voor degene die ik had zou rijden tussen mijn dijen en ik zou eindigen met de aard van de kopvoorn-wrijven dat geen enkele hoeveelheid van de BodyGlide kon verslaan. Maar ik zie niets mis met een vrouw die wil om te dragen. Na alles, ik weet het niet willen dragen capri of panty ‘ s tijdens het uitvoeren van, maar ik zou niet te bekritiseren iemand die voelde veel prettiger manier. Hardlopen is wat harde shit, en als het dragen van een zwarte pailletten rok motiveert om hard te werken, dan met alle middelen, ik zal juichen over uw pailletten beklede kont als u explosie over de finish.

(Dit is waar ik deel bedrijf met veel RW ‘ s reageerders. Voor hen, de enige loper die blijkt zes minuten mijl voor twee uur per dag, zes dagen per week, met niets dan een paar schoenen en korte broek op hun lichaam. Iedereen is het gewoon een moeilijke vraag. Ik denk dat de gemiddelde RW reageerder ook woont in een houten hut met alleen een kaarsje voor licht en eet alleen maar gras en thistle opgeruimd van nabijgelegen verlaten veel.)

Ik ben eigenlijk niet een erg stijlvolle dressoir wanneer ik, of ooit, echt. Ik draag meestal mouwloze topjes en een zwarte korte broek en wat paar loopschoenen ik ben verliefd op die dag. Mijn enige knipoog naar flash en sass is mijn grote lotus tattoo op mijn arm. Maar dit punt in de Runners World artikel dat spreekt over de opkomst van de "fastinista" eigenlijk resoneerde met mij:

Zelfs de elite lopers zijn op de populaire mash-up van athletic functie en mode: Wanneer Olympisch bronzen medaillewinnaar Shalane Flanagan droeg knie sokken in de New York City Marathon, maakte ze een geluid dat niet alleen met haar snelle tijd van 2:28:40—maar met haar flitsende licht-wit, look-at-me kleur. "Deze vrouwen hebben een houding die zegt, ‘ik wil kick some ass dragen van een vette outfit die laat zien hoe mensen ik ben niet bang om op te vallen,’ zegt Ironman kampioen en Rok Sport oprichter Nicole DeBoom.

Ik dacht dit terwijl het denken van de laatste paar loopschoenen ik ben begeren, dat zijn een paar van de Nike Frees. En niet zomaar een Nike Bevrijdt. Nee, ik ben kwijlen over deze specifieke paar:

Ik hou van dat deze zijn roze, dat is de vrouwelijke kleur, maar ze zijn roze in deze heel agressieve manier, als een klap in het gezicht, gevolgd door een lach en een module van de bubble gum. Die schoenen zeggen, "Onderschat me op uw eigen risico." Deze schoenen zeggen, "Lachen als je wilt, maar je zult kijken naar de zolen van mijn voeten verdwijnen in de verte, terwijl je dat doet."

Dus krijg ik de wens om te kleden als een super-femme bad-ass terwijl loopt hard en harder spelen, want ik heb een beetje van mezelf.

Maar wat ik niet begrijp is het verlangen naar de prullenbak vrouwen die de voorkeur geven om te draaien tijdens het dragen van rokken of glittery kniekousen. Het riekt gewoon van die "special snowflake" mentaliteit, in die bepaalde vrouwen laten zien hoe hard en serieus ze zijn door distantiëren zich van alle dingen girly en vrouwelijk. Weet je wat ik het over heb. De aard van de dames die zeggen, "ik ben niet zoals de meeste vrouwen, omdat ik het leuk vind om te drinken bier en eten biefstuk!" en die rimpels hun neus op alles wat roze en die mock chick flicks en die in principe besteden grote delen van hun energie neer te zetten voor andere vrouwen.

Ik ben goed vertrouwd met deze mentaliteit, want ik gebruikte om te doen. Ik was niet van deze meisjes. Ik vloekte en keek sport en hield van rood vlees en Adam Sandler films. Ik was zo geëvolueerd. Het was pas toen ik in mijn twintiger jaren dat ik besefte dat ik had geïnternaliseerd een behoorlijk zware dosis van de vrouwenhaat die, wanneer vermengd met mijn feminisme, bracht mij betreft het meest stereotype vrouwelijke dingen met minachting. Ik had heel veel geabsorbeerd het idee dat meisje=slecht, en ik nam het uit op levenloze objecten zoals de kleur roze en make-up en jurken, en helaas, de vrouwen die houden van deze dingen.

Het is een soort van een gemeenschappelijk ding onder de jongere vrouwen, denk ik, en ik vermoed dat de meeste van ons uit groeien wanneer we ons realiseren dat we slechts verhandeld worden in een set van geslacht markers voor een andere set, en dat deden we dus voor het belang van afstemming van onze belangen met een groep van mensen die waren nooit echt volledig te accepteren ons als "een van de jongens" het maakt niet uit wat we deden.

Dus nu, ook al ben ik niet de meest vrouwelijke vrouw – in feite, zou ik zeggen ik ben ongeveer net zo vrouwelijk als een jock strap – ik maak er een punt om respect te tonen voor uitingen van geslacht, die variëren van mijn eigen. Ik bedoel, wat uiteindelijk telt is niet wat de loper draagt, maar wat ze aan het doen is. Is ze loopt hard? Wordt ze geconfronteerd met haar angsten van pijn en falen? Is ze weigeren om in orde met haar prestaties in het verleden? Zij doet hunkeren naar de mogelijkheid om het harder, langer, sneller? De hel, is ze zelfs daar? Als een loper kan antwoord ja is op deze vragen, dan who the hell cares wat ze dragen?