Sally pearson, kampioen hordeloper en new girl crush

Australische hordeloper Sally Pearson

Toen ik een kind was, de hoge school track coach mij benaderd over training voor hoogspringen, of eventueel hurdling. Mijn bouwen, die slungelige met absurd lange benen, die mij natuurlijk voor die sporten, maar mijn geest was te laf. Alles wat ik zou kunnen denken aan het trippen was en de landing op mijn gezicht, of het proberen en falen en til mijn benen over de balk. Ik daalde, en vast aan het kogelstoten en het verspringen, twee evenementen met beperkte mogelijkheden voor struikelen en vallen op mijn geconfronteerd.

In het geheim al was ik gefascineerd door hurdlers, hoe een goede hordeloper te ontwikkelen focus zoals laserstralen en benen als zwepen goed zijn in hun sport. Plus ze hebben de moed – veel en veel moed. Het duurt een indrukwekkende hoeveelheid moed om de sprint in volle vaart tegen een obstakel bijna drie meter hoog, en te geloven dat u niet alleen duidelijk, maar wees klaar om opnieuw te doen op slechts een paar meter hoger.

In de afgelopen paar weekenden, ik zie de Australische Sally Pearson concurreren in de 100m horden, het eerste bij de IAAF-wereldkampioenschappen in Daegu, en vervolgens op die van de IAAF Diamond League-finale in Zürich. (Oh, en ik kan alleen maar zeggen dat ik ben super-enthousiast om te weten dat de televisie programmeurs lijken te maken van track-and-field-evenementen, een vast onderdeel van hun sportieve line-ups? Track-and-field-evenementen zijn zo spannend, en ze echt moeten meer aandacht krijgen dan ze doen.)

Beide keren, Pearson gerookte de concurrentie. Ze begon briljant, daarna sprong over de hindernis na hindernis met nauwelijks een misstap. Ik wilde juichen voor de Amerikaanse hurdlers, zoals Dawn Harper en Kellie Wells en Danielle Carruthers, maar Pearson was zo indrukwekkend, dat ze blies me weg, en ik had geen andere keuze, maar om wortel voor haar.

Maar misschien de reden waarom ik hou van haar beste is omdat van het interview gaf ze kort na het winnen van de zilveren medaille op de Olympische spelen 2008 in Peking, toen ze nog Sally McLellan:

Heb je de liefde met een vrouw die toegeeft op de nationale televisie dat, toen zag ze iemand inhalen haar in een Olympische race, is haar eerste gedachte is: "Shit!" Mijn soort meisje.