Stop met fitness als een wapen van de haat en schande!

Het is geen geheim dat ik beetje een fanatiek fitness. Eigenlijk is het niet zozeer dat ik een fitness fanaat zo veel als het is, dat ben ik helemaal in love met het zijn van een atleet. Ik hou van de opleiding, de voorbereiding, de mentale en fysieke uitdaging, de opwindende sensatie van een wedstrijd, de blauwe plekken, de triomfen, de mislukkingen, de pijn, de xtc – alle van het. Zelfs de slechte delen van een atleet zijn nog steeds geweldig. De enige reden dat ik in staat ben om te doen omdat ik dit fysieke fitness is een prioriteit in mijn leven.

Als gevolg hiervan, wanneer kom ik in een post als deze, ik kan het niet helpen, maar wanhoop een beetje. (Niet omdat het bericht slecht is, integendeel, het is uitstekend en ik beveel het lezen van het.) De auteur van het bericht breekt vijf manieren waarop de idealen van geschiktheid worden gebruikt voor het jammer dat mensen, en in veel gevallen als een sociaal aanvaardbare manier van het uiten van haat. Ik heb gezien dat bijna alle argumenten gebruikt in gesprekken over gewicht, overgewicht, lichaam, gezondheid en fitness – in feite, ze zijn onmogelijk te vermijden. De arguers lijken te geloven dat het mogelijk is jammer dat mensen in het aannemen van gezonde gewoontes, als je gewoon voor zorgen dat mensen zich vreselijk genoeg over zichzelf, ze plotseling beginnen met CrossFit zes keer per week en banishing fast food van hun leven. Alsof! Als dat werkelijk een effectieve manier om dingen te doen, zouden we een volk van duursporters, in plaats van een natie van ‘couch potatoes’.

Ik haat deze lijn van denken voor zo veel redenen. Ik haat het omdat het niet werkt. Ik haat het omdat het wist van het bestaan van vet atleten, als het niet mogelijk is om fit te zijn zonder dat het te dun is. Ik haat het omdat het zo is, zo wreed, en het behandelen van mensen met wreedheid vrij veel druist in tegen alles wat ik denk over wat het betekent om een goed persoon te zijn in deze wereld. En misschien haat ik het meest, omdat het maakt fitness en atletiek lijkt de enige herkomst van arrogante eikels die denken dat het hebben van zichtbare abs maakt hen moreel superieur aan iedereen in de wereld. Het duurt één van mijn grootste passies in het leven en maakt het tot een wapen van haat en schande.

Die ik heb opgedaan, zoveel in mijn leven te nemen fitness serieus. Ik heb niet alleen maar sterker en gezonder, maar ik heb ook meer zelfvertrouwen, minder angstig en meer op hun gemak met mezelf. En het is niet alleen mij! Bijna iedereen die commentaar op deze blog is gedeeld soortgelijke verhalen over de impact van de door hun gekozen nastreven in hun leven, of het nu yoga en hardlopen of zwemmen of voetballen of CrossFit of wat dan ook. Er is iets over het investeren tijd en moeite in het maken van onze lichamen sterker dat draagt over aan de rest van ons leven. Het is empowerment, het verschil maken, het is leven veranderen, het is freaking awesome!

Maar veel te vaak, de retoriek van fitness negeert al deze positieve drijfveren in het voordeel van lichaam – en vet-shaming. Daarbij, de mensen die het maken van dit soort van argumenten in principe zijn het ophangen van een stenen muur rond de "fitness" en spuiten "FATTIES HOUDEN".

Moeten we verbaasd zijn als mensen niet precies die schreeuwen om binnen die muren? Moeten we geschokt zijn wanneer mensen zeggen dat ze niet naar de sportschool of zelfs buiten lopen omdat ze zorgen zij zullen geoordeeld worden? Of als mensen die weigeren deel te nemen aan wedstrijden, omdat ze denken dat wedstrijden worden uitdrukkelijk voorbehouden alleen voor de super-fit? Waarom moet elk van deze verrassend zijn als dat soort van uitsluiting en elitaire houding is geprojecteerd door zo veel liefhebbers van fitness?

Naar de hel met dat. Ik wil mijn wereld van de fitness een dat is inclusief mensen van alle typen en capaciteiten. Ik wil mijn wereld van fitness om één te worden van het nemen van plezier in ons lichaam en leven, niet van de neo-puriteinse zelfkastijding en nauwelijks vermomde eetstoornissen. Ik wil mijn wereld van fitness voor een no-shame, niet-arrest zone. Ik wil van mensen om te komen tot een leven van fitness gevoel dat de mogelijkheden eindeloos zijn, niet zoals ze moeten het bereiken van een denkbeeldige niveau van de aanvaardbaarheid voordat ze kunnen zich laten zien aan de wereld.

Omdat dit alles aan de bezwete en pijnlijk, gebouw callouses op uw voeten en handen, het zien van spieren oppervlak waar die niet bestond voordat, het vinden van jezelf in staat van hijs echt zware dingen en die meer afstand met weinig meer dan het vermogen van je eigen lichaam – dit alles is ronduit geweldig, en ik wil dat iedereen het gevoel dat ze deel kunnen nemen zonder dat te maken met de gimlet-eyed sniping van iemand die, in alle waarschijnlijkheid, niet veel als zichzelf.

En als je het soort van persoon die denkt dat het acceptabel is om te jammer dat mensen in de naam van de fitheid en gezondheid, klop die shit uit – je maakt de rest van ons er slecht uit.