Thinspo, eetstoornissen en de donkere kant van de fitness

Mijn soort van fitspo

Ik ben altijd op zoek naar inspiratie in mijn leven. Ik hou het vinden van een foto of een video of een essay dat geeft me een figuurlijke schop onder de broek. Het is niet zo dat ik vooral ontbreekt aan motivatie; ik hou gewoon van om te worden geïnspireerd om mijn spel (of in de woorden van Nerd Fitness, "level up mijn leven.")

Maar soms is dit verlangen naar inspiratie en leidt me naar een aantal echt donker, triest plaatsen. Soms leidt me recht in de etterende pit bekend als "uiterlijk" of "thinspo" voor kort.

Als je niet weet wat thinspo, ik ben jaloers en zou ik graag de handel hersenen met u. Maar ik ben bereid om te wedden dat je niet weet wat het is; je net nog niet gezien dat het als zodanig aangeduid. Thinspo zijn beelden, citaten, blog posts, voedsel logs, oefening tijdschriften – alles wat bedoeld is om mensen te stimuleren in hun streven naar het Almachtige Skinny.

Meestal ga ik uit van mijn manier om te voorkomen dat iets gemarkeerd als thinspo, maar ik vind fitspo wel een beetje. Het probleem is dat thinspo en fitspo vaak overlopen in elkaar, en dus, bijvoorbeeld, zal ik het bekijken van een verzameling van foto ’s van vrouwen met een op maat gesneden voorschouders of video’ s van CrossFit concurrenten alle baas en shit, en bam! Er is een foto van een meisje, waarvan de dijen niet aanraken, of een foto van een meisje met haar ribbenkast steken uit, meestal gelabeld met de woorden "foutloze" en "mooi."

Ik loop naar het zelfde probleem als ik lees fitness blogs of ik inzage xxfitness over op Reddit. Een gesprek over voeding voor duursporters vrouwen aan te trekken die willen weten hoe ze kunnen uitvoeren vijf mijl per dag, terwijl nooit het eten van meer dan 1.200 calorieën. Of misschien een vrouw om hulp vragen met het bereiken van haar doelen, maar haar fitness-doelen zijn "verliezen 10 pond, en by the way, ik ben 5’9" en weeg 125 kilo."

Het enige wat ik ben geïnspireerd om te doen na het zien van dit soort dingen is huilen.

Het feit dat ik regelmatig in dit soort dingen tijdens het scannen het internet voor fitness inspiratie vertelt me dat de lijn tussen fitspo en thinspo, en daarmee de lijn tussen de zorg over fitness en het hebben van een stoornis, is poreus en wazig en gemakkelijk gekruist.

Als u gevoelig bent voor verstoord eetgedrag, dan de wereld van de fitness moet lijken als een veilige haven, een plek om te genieten van uw obsessies zonder tekenen kritiek, omdat u niet van de honger jezelf helemaal en je bent veel tijd door in de sportschool. Je bent gewoon gezond!

De aftap-over gaat in de andere richting. Ik las een essay in "Eigen Zusters" over Amber Draver, die was een kampioen loper als een high-school student, maar waarvan de competitieve geest leidde haar om een eetstoornis te ontwikkelen. Ze zei dat het niet zelfs als ze een bewuste keuze; ze gewoon soort van gleed in. Haar eetstoornis was zo ernstig dat ze ontwikkeld osteoporose – ze was toen een tweedejaarsstudent aan de universiteit.

Draver is nauwelijks een anomalie. Als een reageerder op gewezen een paar weken terug, vrouwelijke collegiale lopers zijn zeer gevoelig voor het ontwikkelen van eetstoornissen – misschien meer nog dan elke andere sport.

In feite, eetstoornissen bij vrouwelijke sporters zijn zo algemeen dat ze hebben zelfs uitgeroepen tot een van de voorwaarde voor het, bekend als de ‘ female athlete triad." Een sporter met een eetstoornis, is de kans op amenorroe, lage botdichtheid en een gebrek aan energie het gevolg zijn van onvoldoende voeding.

Terwijl ik heb een harde tijd het begrip van de wens om te verhongeren jezelf in dunheid, de wens om gewicht te verliezen om concurrerender te worden in een sport is waarmee ik ben veel meer bekend. Ik begrijp de wens om te werpen lichaam vet voor meer zichtbare spier definitie, of de wens om te vallen een paar kilo ‘ s zo kwijt seconden per mijl in de 5K. Dat verlangen was achter mijn recente inspanningen van een paar kilo te verliezen, ook al ben ik al een vrij dunne vrouw.

Voor mij, verstoord eetgedrag verkleed als goede fitness gewoonten is een veel gevaarlijker val dan verstoord eetgedrag met het doel om mager als een fashion model. Ik kon het niet minder zorg over het kijken als Karlie Kloss, maar ik zorg intens over de snelste loper ik kan mogelijk zijn.

Het belangrijkste ding dat houdt me uit te vallen in het konijnenhol is te begrijpen dat voedsel is een niet-onderhandelbaar onderdeel van het leven. Het is niet een optie die ik kan gewoon overslaan als ik daar geen zin in. Toen ik verloor gewicht, het was niet omdat ik begon minder te eten. Ik veranderde wat ik at, en in feite, ik heb eigenlijk meer eet nu dan ik eerder deed. En als ik heb lopen op een lege maag, ik ben meestal langzaam en traag, dat is hoe ik het zou verwachten.

Ik vind het jammer ironisch dat eten, die mensen helpt met het bereiken van hun hoogste niveaus van prestaties van atleten, per ongeluk wordt het heel wat dat ze de strijd het hardst tegen.

Als u denkt dat u misschien wel het omgaan met deze problemen, ik stel voor dat u uit de bronnen, die door de Female Athlete Triad Coalitie, dat is een non-profit groep gewijd aan het aanpakken van aandoeningen onder de vrouwelijke atleten.

En omdat ik niet kan dragen om te vertrekken deze post op zo ‘ n trieste opmerking, hier is een aantal fitspo met dames die te zwaar is en goed eet, dat is mijn favoriete soort van fitspo!

  • Nerd Fitness aandelen het verhaal van Staci, een vrij gemiddelde jonge vrouw die besloot dat ze wilde een fitness superstar. Ze probeerde de normale route en het eten van niets – maar ze haatte de manier waarop het haar voelt. Nu ze liften als een kampioen, eet als een paard en kreeg een bos van spier-gewicht, en ze ziet er fantastisch uit. Ik durf iedereen die niet door haar laten inspireren.
  • Man Bicep – door de manier, hoeveel ik hou van de naam van deze blog? – een video gepost van Annie Thorisdottir, wie is de 2011 CrossFit Kampioen. Haar naam – die, vrij vertaald, betekent "Thor’ s dochter" – zeer gepast, vind je niet?