This just in: verkrachting en geweld zijn slecht voor je gezondheid

Inmiddels heb je waarschijnlijk gezien op zijn minst een nieuws artikel over een rapport uitgebracht door de Centers for Disease Control and Prevention die vinden dat bijna één op de vijf vrouwen heeft verkracht of het onderwerp van een poging tot verkrachting in hun leven. Het rapport bleek ook dat één van elke vier vrouwen heeft geslagen door een intieme partner en dat een op de zes vrouwen heeft gestalkt.

Deze cijfers zijn niet erg verrassend voor veel mensen, mijzelf inbegrepen. Ik heb vaak gezegd, half gekscherend, maar niet echt, dat het lijkt alsof een gewelddadige relatie is een rite de passage voor veel van de vrouwen die ik ken. Seksueel en fysiek geweld, en de dreiging daarvan, is verweven in de dagelijkse weefsel van het leven voor veel vrouwen (en niet te vergeten de homoseksuele mannen en transgenders).

U kunt mij bellen alarmerende, u kunt mij bellen radicale, maar de statistieken bewijzen dat. Mijn eigen ervaringen dragen dit uit. Immers, ik ben van de een op de vijf. Ik ben van de een op de vier. Deze statistieken zijn niet alleen nummers. Zij beschrijven van mijn leven.

Dus ja, ik was niet verrast door deze cijfers, maar er was iets dat had mijn aandacht te vangen, gelegen halverwege de New York Times een artikel las ik deze ochtend:

Een overgrote meerderheid van de vrouwen die zeiden dat ze het slachtoffer was geweest van seksueel geweld, verkrachting of stalking gerapporteerde symptomen van post-traumatische stress-stoornis, heeft ongeveer een derde van de mannen.

Vrouwen die had ervaren dergelijk geweld hadden ook meer kans om te melden hebben astma, diabetes, prikkelbare darm syndroom dan vrouwen die dat niet hadden gedaan. Zowel mannen en vrouwen die mishandeld werden meer zullen melden frequente hoofdpijn, chronische pijn, slaapproblemen, beperkingen van de activiteit, en een slechte lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Het artikel gaat verder met het citeren van Lisa James, de directeur van de gezondheid voor Futures, Zonder Geweld, een non-profit groep die pleit voor een einde aan het geweld tegen vrouwen en meisjes:

"Mensen die opgroeien met geweld nemen coping-strategieën die kunnen leiden tot een slechte gezondheid van de resultaten," zei ze. "We weten dat vrouwen in mishandeling, hebben een verhoogd risico om te roken, bijvoorbeeld."

Ik dacht na over mijn eigen leven na het lezen van deze woorden. Ik dacht over mezelf als een preteen, proberen en falen – om te gaan met het moeras van seksuele trauma ‘ s zou ik ervaren als een kind. Ik dacht na over hoe ik sliep veertien uur per dag en verwaarloosde mijn persoonlijke hygiëne tot het punt dat ik belandde in het ziekenhuis met een brandende nier-infectie. Ik dacht na over hoe ik miste zoveel dagen van het zesde leerjaar, omdat ik voelde me altijd verschrikkelijk moe. Ik had geen idee hoe om depressief, maar ik wist hoe ziek te worden.

Ik dacht weer over mijn leven tijdens mijn eerste huwelijk, hoe ik werd voortdurend geplaagd door maag problemen en hoe had ik paniek aanvallen op de reguliere. Ik dacht na over hoe ik rookte en dronk om te gaan en hoe ik het altijd leek te zijn naar beneden met een sinus-infectie of was het vechten een venijnige hoest. Toch kon ik niet stoppen, want het was alles wat ik had om me te helpen door middel van mijn dagen.

De momenten in mijn leven dat ik heb de meeste moeite met mijn gezondheid ook zijn de momenten in mijn leven dat ik heb ervaren de meeste pijn als gevolg van seksueel misbruik en geweld. De verbinding in mijn leven is duidelijk, en het lijkt alsof de verbinding is er voor vele andere mensen.

Nog met seksuele en intieme geweld het bereiken van de buurt-epidemie niveaus, en met zulke hoge kosten gehaald uit de overlevenden, hun naasten en de samenleving als geheel, is het nog steeds verbazingwekkend voor mij om te zien dat verkrachting cultuur blijft bloeien.

Neem dit bericht van Jessica op Vrouwen, Actie en de Media, met de titel "ik ben ziek van het ziek zijn van verkrachting cultuur." In het, schrijft ze over een zogenaamd jokey artikel genaamd "10 Manieren om Gek van een Sorority Girl In Je Bed", die in wezen leest als een date-verkrachter ‘ s how-to-gids. Of bekijk deze vergelijking tussen de offertes van Britse jongen tijdschriften en verklaringen van veroordeelde verkrachters, en hoe de meeste mensen kunnen het verschil niet zien.

Onze gezondheid is een van de meest waardevolle dingen die we hebben, het fundament waarop alles wordt gebouwd. Het feit dat de overlevenden zijn vaak het omgaan met gezondheidsproblemen in het kielzog van hun aanslagen is nog een andere reden waarom we moeten waakzaam zijn in de strijd tegen een cultuur die geeft dekking voor verkrachters en misbruikers.