Trappen, in de regen: het verhaal van mijn eerste olympische duatlon

Toen ik me aanmeldde voor de Gator Olympische Duatlon een paar maanden geleden, ik moet het toegeven – ik heb niet de duidelijkste greep op wat het was, ik was precies doet. Ik wist gewoon dat ik keek naar Brian over de finish voor een handvol sprint triathlons en dat ziet er echt leuk en ik had een racefiets en dus hee, waarom niet proberen? (Deze levensbeschouwing heeft gekregen me in veel van de problemen in het verleden, dat dan weer wel. Ik zou willen overwegen het veranderen van het aantal dagen.)

Na ik deed mijn eerste (en enige) sprintduatlon in februari en genoten enorm, ik dacht dat het leek me een natuurlijke volgende stap, het toevoegen van afstand tot het evenement. Mijn kennismaking met de wereld van de multi-sport atletiek was een heel positieve ervaring. Het werd een sprint, dus we liepen een 5K, fietste 10 mijl en dan liep een laatste 5K. Ik was uitgeput aan het eind van maar dat is niet erg pijnlijk, niet de manier waarop ik het zou zijn geweest als ik maar een uur en twintig minuten. Plus ik vond de logistiek, de bijna militaire precisie vereist is om het evenement te organiseren en deel te nemen in het.

Multi-sport atleten hebben meestal een hele puinhoop van apparatuur, zoals schoenveters, die je gewoon trek het strak aan en uit één stuk spandex pakken dat ritssluiting op de voorkant, en dat is allemaal bedoeld om het verminderen van de hoeveelheid tijd besteed aan "in transition", dit is het gebied waar de atleten bewegen van gebeurtenis naar gebeurtenis binnen een ras. Al hun troep gaat in deze grote rugzakken die ze wiel rond met hun super-dure carbon-frame fietsen die meer kosten dan een aantal mensen de auto ‘ s en hun puntige-headed helmen en hun elektrolyt vervanging van de tabletten en de heer weet wat nog meer.

Zoals u zich kunt voorstellen, het is allemaal volledig vreemd zijn aan de lopers zoals ik, omdat we gewend zijn te zien aan wedstrijden met alleen onze schoenen en misschien een horloge. De ochtend van mijn eerste duatlon, we verdrongen rond op het laatste moment omdat ik vergeten was dat, he, ik neem een fiets mee met mij! Ja, niet zo slim van me, hè?

Deze keer heb ik daadwerkelijk vooruit gepland en dus geen van deze dingen waren factoren. Wat is een factor, echter, waren de helse allergieën dat is hun manier met mijn gezicht voor de laatste week en een half. Ik weet niet wat voor soort klimaat-verandering clusterfuckery was verantwoordelijk voor de Pollenmageddon dat was losgelaten op onze collectieve neusgaten laatste maand, maar ik vind het niet leuk en ik zou willen dat het universum terug te nemen, alstublieft.

Hoe dan ook, ik was vrij veel van de commissie voor een aantal dagen als mijn lichaam probeerde te zuiveren van wat voelde liter van slijm, die bedoeld – geen training! Mijn laatste training voordat de oceaan van stuifmeel kwalijk mij werd een 15-mijl lange fietstocht, gevolgd door een drie kilometer hardlopen. Ja, volledig voorbereid.

Maar omdat ik stom ben en koppig en had ik al gemist, een halve marathon door de allergieën, ging ik weer verder met de duatlon. Ik gedoseerd mezelf met een aantal koude geneeskunde en sommige neussprays en gingen we naar beneden naar het Meer van Manatee State Park met onze fietsen en alle spullen in de vroege uurtjes van de zondagochtend. Een regen-systeem was verhuisd naar de wal een paar uur eerder en dus alles was nat en glimmend in de duisternis. We waren hoopvol dat het dat zou worden, maar als we onze weg naar het zuiden op de I-275 reden we recht in een aantal zware regen, en dat de regen niet omhoog totdat we aankwamen bij de wedstrijd locatie.

Het state park is gelegen in een soort van landelijk gedeelte van Florida, net buiten Bradenton op Staat Weg 64. Meer Manatee is een groot zoetwatermeer, waarin alle triatleten (zowel de Olympische en half-Ironman afstand) zou rond te zwemmen. Als er iets is dat is minder aantrekkelijk dan het oceaan water zwemmen, het is het meer zwemmen. Ik heb niet jaloers op hen. De draaiende delen van de race waren door het park, die begrensd wordt door de saw palmetto en pijnbomen, en langs een weg terug door middel van een nabijgelegen buurt. De mtb-segment was langs rijksweg 64, dat is een twee-baans snelweg die is zwaar reisde en omgeven door boerderijen.

We hebben alles klaar, dan ging ik aan de start met de duatleten. We verzamelden zich bij de startlijn, en omdat we ons realiseerden dat misschien waren er ongeveer een dozijn van ons aan wedstrijden op de Olympische afstand, we alle barstte uit in lachen. "Leeftijdsgroep awards in het rond," zei ik. Later, wanneer de resultaten waren, ontdekte ik dat meer als drie dozijn mensen mee maar ik heb nog steeds geen idee waar ze waren.

De start was chaotisch, met de race director lopen en ons te vertellen om te gaan. Dus we keken elkaar aan en begonnen te rennen. De eerste halve mijl was geweldig…en toen begon het weer te regenen. Ik vond het niet erg op het eerste, omdat het beter was dan besprongen door warmte en zonlicht, maar de regen bleef gieten en binnen twee minuten mijn Asics Racers waren doorweekt. Mijn voeten maakte een sploshing geluid bij elke stap, en alles wat ik kon denken was dat ik was van plan om nu natte sokken voor de komende drie uur (dat was wat ik had gericht als mijn eindtijd). Helaas, ik had geen keuze ik was niet van plan om te stoppen zo gauw over iets zo dom als natte sokken uit, dus ik bleef rennen en klaar was mijn eerste 5K in een gemakkelijke 25 minuten.

Het was regent nog steeds als ik liep in de wisselzone. Ik draaide mijn helm ondersteboven te dumpen, al het water, zet deze op mijn hoofd en vastgebonden op zijn plaats, dan meegezogen in een Gu. U kan niet plaats je fiets in de wisselzone, dus ik moest lopen met het uit de omgeving naar de "mount" lijn, die was toen ik vrij was om op mijn fiets.

Zo begint de meest epische fietstocht van mijn hele leven. Ik wist dat het gaat te lang, en ik had psychologisch bereid me voor dat. Wat ik niet was voorbereid op de regen. De regen maakte plassen dat het spat-up van vuil en modder toen reed ik door hen, gedrenkt mijn tri pak door naar mijn base layer en dan doorweekt dat ook, en bekleed beide zijden van mijn zonnebril met druppeltjes van de regen. Ik nam ze uit, maar daarna kon ik niet zien, want de regen kwam in mijn gezicht, dus ik zet ze weer op en smeerde mijn vingers op de lenzen. Veilig, ik weet het.

En toen was er al het verkeer! Wat voor rare mensen rijden om 8:30 op een regenachtige zondag ochtend? Elke keer als een auto blies langs me op zestig kilometer per uur, ik stilletjes schreeuwde tegen hen voor weirdo ‘ s die nog niet in bed slapen op een ochtend als deze. (Uh, pot? Waterkoker?) Soms een grote vrachtwagen ging voorbij en bedekt mij in god weet wat voor soort giftige weg afvoer, dus als mijn toekomstige kinderen hebben drie ogen, je weet wat daar verantwoordelijk voor. Een paar keer was ik zelfs genageld door rondvliegende stenen.

Dit alles terwijl het proberen om te navigeren in het puin en kapotte banden en roadkill op de kant van de weg. Ik ging zo veel mensen met lekke banden, die dag, ik weet niet hoe ik ontsnapt aan een soortgelijk lot. Ik zou helemaal geschroefd had mijn band geblazen, als ik niet een reparatie kit met mij. (Les geleerd.)

Wanneer ik klik op de ommekeer, was ik opgelucht dat ik was halverwege deze brute rijden, maar mijn opluchting duurde ongeveer veertien seconden, dat is ongeveer hoe lang het duurde me te beseffen zat ik direct in de regen storm. Ik bleef trappen, ondanks mijn shit was zo nat dat mijn versnellingen waren uitglijden, en ik heb geprobeerd om een goede houding over van alles, zoals "oh man, wat een avontuur heb ik er niet van maken dit een geweldig verhaal, ha ha ha."

Dat duurde ongeveer twee kilometer, op welk punt ik liep uit eikels te geven. In feite was ik zo van uit eikels te geven dat ik begon veeleisende het heelal geef me neukt. Ik flipte als ik reed, schreeuwen obsceniteiten ik wist dat niemand het zou horen omdat, he, de meeste mensen waren niet demente masochists die rijden hun fietsen voor de 25 km in de regen langs drukke snelwegen. Ik was gek.

Ny "UIT MIJN GEZICHT OF ik ZAL JE OVER" te kijken.

Op een bepaald punt, hoewel, ik dacht over de absurditeit van dit alles, van ons allemaal in ons kleine spandex outfits te trappen als een gek in de regen, bedraggled rugnummers wapperen in de wind, en ik begon te lachen maniacally. Kort daarna, één van mijn collega-koppige langs mij, en heb ik me gericht op het verblijf met haar. De hypnotiserende aanblik van haar achterwiel kalmeerde me neer en na een paar kilometer voelde ik me goed genoeg om te versnellen en haar voorbij.

Ik rolde naar een stop bij het ontkoppelen van de lijn na het rijden voor een uur en drie en dertig minuten, daarna kreeg ik van mijn fiets af. Integendeel, ik moet zeggen dat ik flopte van mijn fiets af en op de grond. Mijn spieren waren zo versplinterd dat ik het gevoel dat ik probeerde uit te voeren op poten gemaakt van de string kaas, en mijn zwembroek gebied? Er is geen manier om dit delicaat, dus ik zal gewoon zeggen dat het voelde alsof mijn junk had gedrukt als een Cubaanse sandwich. Probeert uit te voeren in die situatie was zo belachelijk dat ik weer in lachen uitbarsten.

Maar dat is wat ik deed. Ik gedumpt mijn fiets en helm op en pakte mijn hand vastgehouden water fles, meegezogen in een andere Gu en vervolgens gingen voor mijn laatste 10K. Ik wist uit ervaring dat mijn benen terug zou komen om mij na ongeveer een mijl, dus ik vertrouwde en bleef vooruit. Trouwens, wat moest ik doen, stoppen? Pshaw. Zeker nu de regen was verdwenen.

Ik zal niet zeggen dat het de meest moeilijke 10K ik heb ooit – die eer gaat naar de taal waarin ik stopte en zich overgaven aan de drie-mijl – maar het was super uitdagend. Ik eindigde met het nemen van slechts 30 seconden lopen breekt elke paar minuten, maar hey, geen schande, dat, toch? Ik was eigenlijk een soort van opgestookt, want zelfs al was ik helemaal moe, mijn lichaam was nog steeds sterk en in staat en ik voelde me nooit voor een enkele seconde als ik niet kon afmaken. Zeker, tijdens het fietsen, ik had een moment waar ik was, wat de fuck is het nut van dit alles?! maar dat ging snel voorbij.

Er was een aantal screwiness met de kilometerpalen – noot voor de wedstrijdleiding: het is wreed om mile marker #6 bijna een mijl afstand van de finish – maar ik had een Garmin dus ik had zoiets van whatevs, en ik bleef vooruit. Ik draaide in het park en bleef rennen tot ik zag Brian. Hij was klaar met ongeveer vijfentwintig minuten voor mij uit en was al uit zijn loopschoenen. Ik nam een snelle wandeling breken, terwijl hij toonde mij zijn medaille en ook de sijpelen de blaren op zijn voeten (ick). Toen keek hij op zijn horloge en zei: "Als je nu gaan, je breekt een uur of drie."

Dus ik begon weer te lopen. Ik hit van de laatste kruispunt in het park, afgerond met een bocht en zag de finish. De aanblik van dat kleine blauwe boog geleid tot mijn innerlijke cheetah, en ik sprintte de laatste 100 meter van de race – recht over de finish.

Ik was opgetogen toen ik klaar was, niet alleen omdat ik klaar was, maar omdat het zo hard en toch had ik het gedaan! En niet alleen dat, ik heb het goed genoeg te verdienen, tweede vrouwelijke algemeen:

Ik bedoel, tuurlijk, het was een kleine wedstrijd en het veld kleiner was dan de meeste kleuterklassen, maar weet je wat? I don ‘ t care. Ik was super benieuwd naar mijn plaque en ben ik nog steeds. Ik ben ook erg blij met mijn uiteindelijke tijd. Als je bedenkt dat ik ziek geweest, dat het regende, dat mijn opleiding werd onderbroken, dat ik ben eigenlijk een loper eerst en vooral, ik ben dan blij om klaar met mijn eerste Olympische duatlon in minder dan drie uur.

Mijn volgende avontuur in multi-sport is niet tot na de volgende maand Big Sur Internationale Marathon, en ik kan niet wachten. Ik ben gebeten door de multi-sport bug en het is geweldig.