Twintig jaar van vuil in de rok en geen huilen in het honkbal

"A League of their Own" is een van die films die ik heb liefgehad, dat al sinds de eerste keer zag ik het, toen was ik al dertien jaar oud. Veel van honkbal films kwam uit tijdens mijn eerste jaren – "de Major League," "Bull Durham," "Field of Dreams", De "Natuurlijke", "The Sandlot" – maar "A League of their Own" was het enige honkbal film die geslaagd zijn voor de Bechdel Test. (Oké, Susan Sarandon was een groot deel van de "Bull Durham’ en ze was fantastisch, maar laten we ook niet vergeten dat Annie Savoy hele punt in de film was om mannen in beter honkbal spelers door gebons ze dom zijn en waardoor ze dragen kousenbanden.)

Toen ik jonger was, mijn liefde voor de film was een beetje simpel. Ik vond het kijken naar dames honkbal spelen. Ik vond de manier waarop ze gekleed toen ze bij de swing club. Ik dacht dat Madonna was een godin van de vleesgeworden. Ik dacht dat Rosie O ‘ Donnell was de grappigste vrouw die ooit, en Tom Hanks een van de grappigste mannen. Ik dacht dat als het mogelijk was voor Geena Davis* zo lang en nog steeds prachtig, er moest een hoop voor mij.

En natuurlijk, wie zou OOIT vergeten een van de grootste lijnen in de geschiedenis van de film – nee, in de geschiedenis van het gesproken woord?

Ik heb nog steeds quote dit de lijn de hele tijd, voor alles, of het nu van toepassing is of niet.

(ETA dat ik keek deze clip niet minder dan drie keer sinds de start van de werkzaamheden op dit bericht. En niet één keer heb ik niet lachte mijn kont af.)

Mijn waardering voor de film verdiept te zijn zoals ik ben ouder geworden en ontwikkelde een breder begrip van de wereld waarin we leven. Vrouwen hadden gedwongen om zeer specifieke rol in de samenleving, en de wetenschap, geneeskunde, psychologie, religie en politiek had alle samengespannen om ze daar te houden. Maar wanneer de tweede Wereldoorlog radicaal verschoven de demografie van de Verenigde Staten, plotseling werden vrouwen gezien als in staat van het doen van de harde, fysieke arbeid die was ooit de enige herkomst van de mannen. Rosie was niet alleen klinken; zij was ook spits spelen.

Maar als de film maakt duidelijk, het was een gedeeltelijke gelijkwaardigheid** die stonk van neerbuigendheid. De bal spelers werden verwacht om te dragen rokken, zelfs al zetten ze op risico ‘ s voor ernstig letsel. (Echo ‘ s van de Lingerie Football League in overvloed!) Hun coach behandelt ze als een grap en besteedt de helft van de tijd doorstaan uit dronken of pist over alles. De competitie scout bijna gaat over een getalenteerde speler, want ze is niet mooi. De spelers krijgen bijnamen die de nadruk leggen op hun huiselijkheid en vrouwelijkheid. Zij zijn verzonden aan de charme van de school. De competitie is de naam van de "All-American Meisjes Baseball League." Promoties worden uitgevoerd waarbij de spelers geven kusjes op de doelgroepen.

En de dames doen het allemaal, want dat is gewoon hoe slecht ze willen spelen.

(Foto ‘ s/Sports Illustrated) Voor 11 jaar, de All American Girls Professional Baseball League hield de nationale tijdverdrijf leven voor de fans over het hele land.

Die spanning tussen liefde van de sport en de eisen van vrouwelijkheid speelt een grote rol in "A League of their Own’ en later in andere "vrouwen in de sport" – films als "Liefde en Basketbal," "Bend It Like Beckham’ en ‘ Girlfight." De specifieke kenmerken van elke film variëren, zoals elk heeft een andere culturele context, maar het overkoepelende thema blijft hetzelfde: dat een vrouw die probeert na te streven haar atletische passies zal worden gezien als het falen om het uitvoeren van vrouwelijkheid correct.

Dat is iets dat blijft klinken in het leven van vrouwelijke atleten, zelfs nu in de 21e eeuw. Ik zou willen dat we hebben gekregen dan dat in de reductionistisch denken over gender, en op vele manieren die we hebben. Veel vooruitgang is geboekt in de afgelopen tien jaar, laat staan in de periode die is verstreken sinds de tweede Wereldoorlog, maar op hetzelfde moment, we hebben nog steeds vrij een manieren om te gaan.

Maar zelfs als je het openlijk feministische politiek van de film, wat is er nu echt gemaakt "A League of their Own" een klassieker is het feit dat het, in de kern, over de liefde van de sport. Het is over het liefdevolle er zo veel dat je al je vrije tijd een opleiding voor, dat je het soort van offers niet-sporters niet kan bevatten, dat krijg je te maken met een aantal vernederingen en ongemakken voor de kans om te spelen.

Het is dit aspect van de film dat het me nog een van mijn favoriete lijnen. Ik gebruik deze lijn vaak, wanneer ik vind mezelf worstelen in een race of het gevoel als ik wil stoppen tijdens een bijzonder moeilijke training, en ik vraag me af waarom ik aandringen op het maken van mezelf doen zulke uitdagende dingen. Wanneer ik begin te voelen dat het allemaal te hard, ik onthoud deze regel:

"Het is de bedoeling om hard aan. Als het niet hard is, zou iedereen het doen. Het harde is wat maakt het bijzonder."

Dat is iets dat ik denk dat elke sporter, ongeacht geslacht, kunnen waarderen.

Vrouwen, Actie en Media! markeert de 20ste verjaardag van de release van de film met een speciale screening die wordt voorafgegaan door een gesprek met honkbal historicus Sue Macy en Alle Amerikaanse Meisjes Professional Baseball League speler Eileen Gascon. Als je woont in New York City, moet je volledig vink deze uit. En als je, zoals ik, weet je het niet, je kan via de Twitter-hashtag #dirtintheskirt op de avond van het evenement.

*Ik moet zeggen, ik hou van dat Geena Davis was betrokken in deze film, en weten wat ik nu weet over haar, het is niet echt een verrassing dat ze dat was. Over de jaren heb ik me echt bewondering voor haar als een activist. Ze heeft veel werk gedaan in de ondersteuning van Titel IX met de Vrouwen Sport Foundation, dat is een van mijn favoriete non-profit organisaties, en ze is steeds vrij goed bekend om haar werk op een gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in de media. Plus, de vrouw Thelma, for god ‘ s sake. Want alleen dat ze krijgt AL HET FEMINISME PUNTEN.

**En het was niet een gelijkheid uitgebreid naar zwarte vrouwen. De AAGPBL was gescheiden door een race, wat een veel getalenteerde zwarte vrouwen niet deelnemen aan blanke vrouwen op het veld. De film vermeldt dit in het voorbijgaan, als een primly gekleed zwarte vrouw zwepen een honkbal te Dottie Hinson met zo ‘ n kracht dat haar gehandschoende hand is links prikken.