Uw ‘best mogelijk’ is meer dan alleen je lichaam

Ik heb veel nagedacht over Balpeet Kaur de laatste tijd. Als je niet weet wie Balpeet is, ze is de Sikh vrouw die steeg naar internet roem na een aantal gemene ziel postte een foto van haar als ze in de rij stonden bij een universiteitsbibliotheek, ogenschijnlijk om plezier te maken van haar tulband en gezichtshaar. Ik, zoals vele anderen, vond haar reactie hartelijk en meelevend, en maakte ze de spottende spot die ongebreideld op het internet lijken vrij klein en zielig.

Er is een deel van haar reactie dat ik al te draaien en dan in mijn hoofd, een deel dat echt viel me op zo een diep niveau dat ik de behoefte had om erover te schrijven. Dit is het deel:

Door het overstijgen van maatschappelijke standpunten van de schoonheid, ik geloof dat ik meer kan concentreren op mijn acties. Mijn houding en gedachten en daden hebben meer waarde in dan mijn lichaam, omdat ik erken dat dit lichaam is gewoon te word as in het einde, dus waarom ophef over? Wanneer ik sterven, niemand is van plan om te onthouden wat ik eruit zag, heck, mijn kinderen, vergeet mijn stem, en langzaam, met alle fysieke geheugen zal verdwijnen. Echter, mijn impact en de erfenis zal blijven; en, door niet te focussen op de fysieke schoonheid, heb ik tijd om te cultiveren die innerlijke deugden en hopelijk richt mijn leven op het creëren van verandering en vooruitgang in deze wereld op een manier waarop ik kan.

Veel van de retoriek rondom fitness maakt gebruik van zinnen als "het bouwen van je beste lichaam" en "de best mogelijk," als "de best mogelijk dat je" is er een die stevig triceps en een strakke kont. Het gaat niet over meer meelevend en behulpzaam of aardiger of moediger. Misschien komt dat omdat het cultiveren van het intellect of de ontwikkeling van een set van ethiek buiten het bereik van de meeste fitness media, maar ik denk dat het is opvallend dat de gekozen taal voor het overbrengen van de voordelen van fitness is er een die gelijk een fit lichaam met de "best mogelijk."

Ik lees Joan Jacobs Brumberg "Het Lichaam Project" tijdens de vakantie enkele weken geleden, en in het, schrijft ze over de verschuiving in de idealen, dat is gebeurd onder tienermeisjes in de afgelopen eeuw of zo. Aan het begin van de 20e eeuw, tiener meisjes gebruikt om te schrijven in hun agenda ‘ s over hun verlangen om beter te worden in bepaalde vaardigheden of het cultiveren van bepaalde persoonlijkheidskenmerken.

Maar Brumberg betoogt dat grotere sociale verschuivingen, met inbegrip van de enorme populariteit van een eigen badkamer met binnen-sanitair en spiegels, led-meisjes om te beginnen met focussen meer zwaar op hun optredens en hun huid, hun haar, hun kleding, hun cijfers.

Door de tijd van de jaren 1990 was aangekomen, tiener meisjes waren framing zelf-verbetering, zoals het dragen van de juiste kleding, het vinden van de juiste kapsels, het verliezen van een paar kilo. Brumberg zegt tienermeisjes hadden gemaakt van hun organen van de centrale projecten van hun leven.

Ik ben geen wijzende vingers alsof ik een of andere manier beter dan dit alles. Ik ben zeker niet wat je zou noemen veel onderhoud, maar ik doe dingen graag mijn haar gemarkeerd en krijg gezicht wassen en dan zet ik een beetje make-up op de meeste dagen. Mijn gewicht opleiding is voor een deel ingegeven door ijdelheid. Ik bedoel, ik hou van om te voelen een sterke, maar ik hou ook van de manier spieren lijken en ik ben bereid om in de tijd in de sportschool te bouwen en te onderhouden.

Maar er moet een balans hier. Immers, wat goed is om te hebben gesneden biceps of een hoofd van zijdezacht haar als u betekenen-hearted of incurious over de wereld? "Het best mogelijk dat je" niet zomaar worden over de mogelijkheid om een zwaar gewicht tillen of lopen voor lange afstanden. We zijn multi-dimensionale wezens. We zijn niet alleen organen. We zijn de harten en geesten en relaties. We hebben dromen en ideeën en creatieve bezigheden. Moet niet elk concept van onze "beste zelf" zijn alle deze dingen, en niet alleen ons lichaam?

Idealiter past allemaal in elkaar. Ons fysieke zelf niet afzonderlijk bestaan van onze emoties, die niet los van onze gedachten. Ik weet dat als ik goed eet en voldoende fysieke activiteit, en ik minder gestrest voelen en rustiger, dat bloedt in mijn interactie met mijn collega ‘ s, mijn vrienden en mijn dierbaren. Ik weet dat mijn sportieve prestaties hebben mij geholpen braver en meer zelfverzekerd, en dat heeft op zijn beurt bracht me dichter bij het soort persoon die ik altijd wilde zijn.

Ik ben niet suggereren dat we allemaal vaststellen van de Sikh filosofie in de richting van ons lichaam, maar dat we erkennen dat er dus veel meer om het ontwikkelen van de "best mogelijk" dan het maken van uw lichaam kijken op een bepaalde manier.