Van de six-pack abs en echt meisje buik

Afgelopen week stuitte ik op wat misschien wel het beste wat ik heb gezien op het internet in een tijd – en gezien hoe veel hilarische kat video ‘ s en animaties .gif ‘ s er zijn, dat is iets te zeggen – toen ik struikelde over de xoJane Echt Meisje Buik Project.

De Echte Meisje Buik Project is in feite een verzameling van foto ‘ s van de buik, stuurde mijn xoJane lezers. Bijna alle van hen zijn genomen in de badkamer en slaapkamer spiegels met een mobiele telefoon camera ‘s, shirts wandelden, bh’ s en ondergoed zichtbaar. Er zijn littekens en rode vlekken en piercings en tatoeages en striae en haar en alle soorten buik knoppen. Het is mooi en hypnotische om te zien dat zoveel buik, een deel van je lichaam dat zo vaak beschimpt door vrouwen, trots op het display. Het maakte me enorm gelukkig.

Ik keek naar al de mooie buik en voelde ik me verdrietig. Ik voelde me triest voor deze echt cool lichaamsdeel dat niet alle van deze ongelooflijk belangrijke dingen, zoals hold opgroeiende baby ’s en verteren van voedsel en zacht plaatsen voor geliefden’ hoofden te rusten, en hoe het nog steeds in slaagt om de bron van zoveel haat en afkeer.

Ik voelde me ook verdrietig omdat ik besefte hoe zelden zag ik buiken die afweek van de flat, buurt-wasbord abs dat de genade van de buik van bijna elk model, actrice, zangeres of anderszins jonge, zichtbaar zijn vrouw. Een buik die doet dwalen van de flatscreen-als-een-board-norm wordt vaak de bron van speculatie over de vraag of de vrouw zwanger is, of als ze net gegeten een heel grote lunch.

Het was niet altijd zo. Ik heb herinneringen aan het zien van meisjes op TV en tijdschriften in kleding die toonde midriffs met de geringste beetje pudge en zachtheid. Ik weet dat ik niet hallucineren. Vergeet niet Madonna in "Like a Virgin"? Vergeet niet dat buikje van haar (en ook hoe sexy het was)? Maar op een bepaald punt in mijn leven, de schoonheid standaard had verschoven, en al snel de enige buik waard resultaat – waard gezien te worden – werd degenen die eruit zien alsof ze behoren tot een elite atleet.

Nu, begrijp me niet verkeerd – ik vind een paar gedefinieerd abs net zo indrukwekkend als iedereen. Ik zie ze en ik meteen denken over hoe gedisciplineerd moet die persoon worden, en discipline is een kwaliteit, dat vind ik erg aantrekkelijk en bewonderenswaardig. Een persoon heeft om heel hard te werken en vasthouden aan een zeer schone dieet te houden dat uiterlijk, dat respecteer ik. (U weet hoe al die covers belofte plat abs in zes minuten of wat? Het is allemaal totale onzin. Plat abs zijn een manier van leven.)

Maar op hetzelfde moment, six-pack buikspieren zijn bijna volledig esthetische. Ze hoeft niet te betekenen dat de persoon die ze heeft, kan het noodzakelijk snel lopen of deadlift 200 ponden of een Ironman triatlon of spike een volleybal-of dans met zulk een genade, die een doelgroep links bedekt met kippenvel. Zijn ze alleen maar aangeven dat de persoon een paar six-pack abs.

Het is zo triest dat de norm van schoonheid voor de buik is uitgegroeid tot één die niet alleen uiterst moeilijk voor de meeste mensen te bereiken, maar is ook een van de meest nutteloze.

Ik heb nagedacht over deze veel al sinds de eerste keer dat ik schreef over de buik en de buik, en ik heb nagedacht over het nog meer omdat het bladeren door de foto galerij. Ik dacht na over mijn eigen buik en hoe mijn perspectief is veranderd sinds ik schreef er over.

Laat me je vertellen een beetje over mijn buik. Het is niet groot, maar het is niet plat. Het is eigenlijk vrij rond, wat ik zou kunnen noemen een baby buik pot. Toen ik draag bepaalde jurken met hoge tailles, ik kijk een beetje als een vruchtbaarheid standbeeld. Ik heb een aantal definitie langs mijn obliques, maar dat is het wel. Niemand is ooit te gaan om te kijken naar me en zeggen dat ik een hard lichaam, noch zou ze zeggen dat ik dik ben. Mijn buik is perfect gemiddelde op vele manieren.

Hier zijn enkele andere dingen over mijn buik. Ik kan vrij snel met deze buik. Ik kan ook voor zeer lange tijd. Ik kan doen planken en push-ups met de hulp van het. Ik kan doen schouder staat krijger en houdingen in yoga. Als ik wilde, kon ik een veel sit-ups met deze buik, maar ik vind sit-ups enorm saai en dus doe ik dat niet vaak.

Ik doe ook een hoop belangrijke biologische werk met mijn buik, zoals het verteren van voedsel en diepe ademhaling. Soms maakt geluiden en soms doet het pijn. Als ik gestrest, ik voel het in mijn maag eerste. Het beste van alles, ik hoop dat op een dag al snel mijn buik zal helpen een baby groeien.

Mijn buik is het deel van je lichaam dat ervoor zorgt dat voor mij de grootste onzekerheden. Maar nadat ik schreef in mijn post, ik maakte de beslissing om te stoppen met piekeren over wat mensen denken over mijn buik wanneer ze het zien, en sindsdien ben ik gestart met mijn sport bh op als ik zin in heb. Ik doe dit op warme dagen, ook al ben ik er vrij zeker van dat de dingen bewegen als ik. Ik liep tijdens het dragen van tri shorts en een sport-bh de andere dag, en ik weet dat mijn buik hing iets over de tailleband. Ik weet niet exact het volgende in lijn aan de genade van de cover van Runner ‘ s World.

Ik zal niet doen alsof ik het niet schelen, maar ik zal zeggen dat wanneer ik heb te vangen mezelf zorgen, ik maakte een bewuste keuze dat niet te doen. Ik dacht aan andere dingen, zoals hoe mooi het buiten was, of hoe mooi de zon voelde of hoe veel mijn quads stonden in brand. Ik dacht na over het feit dat ik een goede loper die is in zeer goede conditie, en hoe een beetje flab rond mijn buik doet geen afbreuk aan.

Mijn redenen om niet de zorg zijn vrij eenvoudig. Ik had gezien dat andere vrouwen in de zomer, vrouwen bij wedstrijden en bij triatlons, die ontbloot hun niet-zo-platte buik en ze niet lijken bruto of onaantrekkelijk. In feite, de meeste van hen zag er vrij groot. En als ze redelijk goed, wie of wat is om te zeggen dat ik niet zou kijken oke?

Ik hoor vaak van vrouwen stem deze standaard tweepersoonskamer, dat de een of andere manier goed is voor andere vrouwen om te toon minder-dan-magazine-de moeite waard lichaam, maar het is niet goed om dit te doen zelf. Maar waarom houden onszelf op een hoger niveau? Als iets mooi is op een andere vrouw, waarom zou het niet zo zijn voor ons? En als het niet mooi op ons is, waarom zou het op een andere vrouw?

Waarom zijn zo velen van ons staat het bekijken van iedereen om ons heen door middel van een meer bevrijd lens van schoonheid, terwijl nog steeds onszelf aan dezelfde brutalizing normen die wij zo decry?

Toen ik toegeven aan mijn hardere einde van de dubbele standaard, wat ben ik stilletjes zeggen aan andere vrouwen? Als ik denk dat mijn lichaam is te bruto te worden gezien, wat ben ik rustig over te dragen naar andere vrouwen, met name vrouwen, die zijn niet zo slank als ik ben? Ze zien niet de dubbele standaard uit te spelen in mijn hoofd; zij zien nog een ander persoon die is het opnieuw bevestigen van alle van de waardeloze, haatdragende berichten die ze hebben gekregen over hun lichaam, omdat voor ze kan herinneren.

En misschien stiekem hoop ik dat enkele vrouw ziet mij met mijn buik, net zoals ik zag dat andere vrouwen hun buik, en misschien zal ze zich een beetje minder geremd voelen over haar eigen lichaam, net zoals ik me voelde zich minder geremd voelen, als ze niet hoeft te houden aan het onmogelijk normen van perfectie zijn de moeite waard.

Het schrijven over deze onderwerpen heeft me geholpen om te verduidelijken in mijn gedachten, tot het punt waar ik besef dat ik ben niet langer geïnteresseerd in het denken over mijn lichaam in woorden en zinnen die ik nooit zou gebruiken om de omschrijving van een andere persoon. Ik ben veel meer geïnteresseerd in het koele en prachtige dingen over mijn lichaam, over de spieren in mijn rug en quads, over de push-ups kan ik doen, over de kilometers die ik kan uitvoeren en de snelheid die ik mag rijden op mijn motor.

Misschien is het een makkelijker perspectief shift voor mij te maken dan de meeste, als iemand die nog steeds gangbaar is aantrekkelijk – lange, blonde, witte, slanke, kwieke. Ik heb eigenlijk twijfel er niet aan dat dit het geval is. Maar gewoon, omdat het misschien makkelijker voor me betekent niet dat het niet een doel de moeite waard voor ons allemaal.

We hoeven niet rond te lopen met onze shirts uit en onze buiken op de display voor de hele wereld te zien. Dat werkt niet voor veel van ons, en dat is goed. Maar we kunnen ook stoppen met staande in de voorkant van de spiegel en het grijpen van onze buiken met afschuw, of het weigeren van het dragen van een zwembroek, wanneer gaan we naar het strand, of zuigen in onze magen elke keer als we onszelf zien in een spiegel, of zelfs gewoon vertellen onszelf dat ons lichaam zijn bruto.

Onze cultuur is diep geïnvesteerd in het maken van zeker dat we haten onze organen, en het is aan ons om terug te vechten. We hoeven niet verliefd te zijn met ons lichaam, maar het is op zijn minst laten we niet haat ze. Zij zijn de enige organen die we hebben, en ze verdienen ons respect.

Hier zijn een paar van de andere perspectieven op lichaam en buik, dat vond ik erg interessant:

  • Ik ben op zoek naar de Liefde van Mijn Buik, Maar ik Kan Gewoon niet, door Bassey, op xoJane.com
  • Geheimen over mijn buik, door Kate op Eten Verdomd Taart
  • Uw lichaam is niet verkeerd, niets over je lichaam is een fout, door Sally op Reeds Vrij

En natuurlijk wil ik altijd te horen van je perspectief.