Van dij gaten, calorieën en onwetendheid over hoe instanties werken echt

Toen ik ongeveer tweeëntwintig jaar oud, ik had het idee dat ik zou gaan om te zien of ik kon een model – omdat dat is wat lang, dun, enigszins onzekere meisjes doen, denk ik – dus voor een zomer, in een poging om slim mijn hele lichaam naar beneden, ik beperkte mijn calorieën, heeft een bos van yoga en bracht een pijnlijke hoeveelheid tijd proberen te doen spot-reductie oefeningen die gericht zijn op mijn "probleem plekken." (Kortom, ik deed alles verkeerd.) Ik was vooral geobsedeerd met mijn dijen, en ik had deze dagelijkse routine van gewogen been-liften die ik wil doen in mijn slaapkamer, in een vergeefse poging tot afslanken ze naar beneden om wat ik dacht van als model verhoudingen. Ik was vooral maddened door mijn binnenkant van de dijen, die geraakt niet uit wat ik deed.

Ik dacht dat de zomer deze ochtend wanneer ik lees Tracy ’s post aan Passen, Feministische en (bijna) Vijftig over de ‘thigh gap" obsessie, die lijkt te worden uitgevoerd bij een bepaalde set van de jonge vrouw. Uiteraard is dit niet een nieuw ding – zie mijn eerste punt – maar dankzij het internet, is het krijgen van media-aandacht onder het mom van de "verontrustende nieuwe trend" in teenage lichaamsbeeld problemen.

Tracy legt het grootste probleem met de fixatie op de thigh gap:

De thigh gap is enkel een ander voorbeeld van de valse idee dat het bereiken van een bepaalde (vaak niet haalbaar door de meeste) esthetische zal geluk te brengen. Op zoek naar inspiratie uit de verklaringen van de onbereikbare idealen is een set-up — bij een minimaal het leidt tot teleurstelling en demoralisatie, maar in het ergste geval kan leiden tot onder-eten, overexercise, en het ontwikkelen van eetstoornissen.

De rest van de post is groot, dus zorg ervoor om te gaan en het te lezen.

Ik heb soms kom thigh-gap thinspo in mijn diverse beproevingen rond het internet, en een ding ben ik altijd getroffen door hoe de dijen omhoog gehouden als ideaal zijn weinig meer dan gespannen vel over bot. Zoals, waar de spier is? Spier is nodig om te kunnen lopen, springen, tillen van dozen, hurken, noem maar op. De dijen moeten spier functioneel te zijn! De spier mag niet worden beschouwd als optioneel!

En niet alleen de spieren, maar ook van lichaam vet, te veel. Lichaamsvet is niet een kwaad ding. Lichaamsvet biedt u met vulling, dus u hoeft niet bang uw botten en organen tegen dingen de hele tijd. Het houdt je lichaam warm. Het produceert hormonen, vooral oestrogeen, dat is een ander ding dat is echt niet leverbaar!

De obsessie met de thigh gap is een voorbeeld van de manier waarop de biologische realiteit van onze lichamen worden volledig gescheiden van de esthetische idealen waarvoor ze gehouden worden. Het is niet eens een kwestie van vorm versus functie. In dit geval obsessie met vorm – de thigh gap – geen functie – van de dij, het vermogen om te doen wat dijen doen.

Ik zie dit met calorieën, ook. Op een of andere manier de calorie is uitgegroeid tot dit verschrikkelijke kwaad dat moet worden geminimaliseerd ten koste van alles, met het ideaal zo dicht mogelijk bij nul. Het is alsof calorieën zijn thetans en we zijn alle Scientologen en we worden verondersteld om te doen wat nodig is om er van verlost te worden. Maar wat deze mentaliteit niet begrijpen is dat calorieën nodig zijn. Elk levend ding moet nemen in een soort van brandstof te verbranden – want dat is wat een calorie is, het is een maatregel van de warmte, niet het kwaad in de ziel te vernietigen verschrikkelijk gebogen over het verpest je leven – en een aantal van hen zijn absoluut essentieel gewoon op te bestaan.

Ik herinner me het lezen Verspild door Marya Hornbacher enkele jaren geleden, en wordt geslagen door een passage waarin ze beschrijft dat een openbaring over eten en hoe eten was iets wat ze eigenlijk nodig is. Haar overtuiging, dat eten was inherent kwaad had zo grondig geabsorbeerd haar dat ze alles maar vergeten dat voedsel is een essentieel onderdeel van het leven.

Zo veel als ik wil geloven dat dit is een mentaliteit die is beperkt tot mensen met eetstoornissen en degenen die proberen te evenaren, maar de realiteit is dat ik zie dit soort denken te zien all over the place: in dagelijkse gesprekken, over gezond leven blogs die het bevorderen van de zeventien-calorie "desserts", zelfs niet in fitness tijdschriften en overdag televisie. Het is alsof we zijn zo gewend om te denken van onszelf als naast – en in sommige opzichten, boven de natuurlijke wereld, zoals wetenschap is niet van toepassing op onze lichamen, alsof het enige wat dwingt ons tot het eten van meer dan 1200 calorieën per dag is gebrek aan wilskracht en niet, weet je, onze stofwisseling.

Er is veel van misselijkheid uit te pakken als het gaat om zaken als de obsessie met de thigh gap en nul calorieën alles, en een fundamenteel gebrek aan begrip over hoe het lichaam functioneert, is slechts een deel van dat, maar man, het is echt een heel groot deel van het. Kennis als "voedsel nodig om te leven" en "uw lichaam nodig heeft om spieren dus het kan van alles doen" is niet esoterica, en toch, als ik zie pagina na pagina van thigh-gap instructies zoals "don’ t kruis uw benen, want je zult houden water" of dieet tips zoals "werp uw fruit in het dieet Jello voor een smakelijke calorie-gratis dessert" of "niet verhongeren jezelf maar eten alleen een beetje om de twee uur" en ik ben het lezen van deze niet in een Donkere Middeleeuwen van de wetenschap, maar in de 21e eeuw, ik kan het niet helpen, maar denk dat we een of andere manier niet in een heel eenvoudige manier. Als we zelfs niet slagen in het leven. Zoals, amoeba doen dit hele "voeding en bestaande" ding beter dan sommige van ons zogenaamd hoog ontwikkelde wezens.

Of misschien ben ik gewoon somber doorgebracht omdat ik een uur te zoeken ‘thigh gap’ op internet, en het was een stuk graag op zoek in de duisternis, en het zien van de duisternis te staren naar mij. Dat is waarschijnlijk het is dat niet.

P. S. de persoon die een artikel schreef waarin ze gevraagd: "Is uw thigh gap de juiste vorm?" – go fuck yourself.