Vergeet internet memes; mijn fitspo komt uit het echte leven

Me getting my ass kicked on the Computrainer by three of my sources of real-life fitspo. (From left to right: Katie Corbin, Corrie Hacking, Brian and me)' /2015/01/real-life-fitspo1.jpg?w=470&h=278 470w, /2015/01/real-life-fitspo1.jpg?w=150&h=89 150w, /2015/01/real-life-fitspo1.jpg?w=300&h=177 300w, /2015/01/real-life-fitspo1.jpg?w=768&h=454 768w, /2015/01/real-life-fitspo1.jpg 882w

Mij aan mijn kont geschopt op de Computrainer door drie van mijn bronnen van real-life fitspo. (Van links naar rechts: Katie Corbin, Corrie Hacken, Brian en mij)

Je hebt waarschijnlijk verzameld door nu die andere "no excuses" fitspo meme heeft geleid tot veel controverse. Ik ga niet liegen – ik ben echt teleurgesteld dat dit weer gebeurt. Ik had gehoopt na al de woede over Maria Kang foto ‘ s van die andere aspirant-fitness beroemdheden zou hebben besloten tot een andere tactiek is, maar blijkbaar is de echte les die geleerd is dat een foto van een abs afgewisseld met de woorden "geen excuses" is echt een effectieve manier om beroemd te worden.

Ik wil niet echt te veel te praten, specifiek over Abby "Superabs" Pell, want eerlijk gezegd, het internet ingeslagen zijn vuist in mijn "let’ s get woedend! ‘ – knop één te veel keer vorig jaar en dus is mijn gebied van neukt op dit onderwerp is nu kaal. Dus in plaats daarvan laat ik lekker staan van deze post door Jen Sinkler en en deze door Mama Leeuw Sterke en dit door James Viel. Er is niets dat ik zou kunnen zeggen dat ze nog niet al gezegd beter.

Mijn problemen met de hele zaak verder gaan dan slechts één of twee specifieke beelden. Eerlijk gezegd, ik ben erg verveeld met de hele genre van de zogenaamde motiverende beelden helemaal. Een foto van een bijna-naakte vrouw + in-yo-face tekst + een bos van Insta-filters = zzzzz. Het werkt niet voor mij.

Ik vermoed dat een groot deel van mijn onverschilligheid is dat mijn normen voor wat ik beschouw als een inspirerend zijn een beetje hoger dan wat ik vaak zie. Bijvoorbeeld, veel mensen verdedigen "De Grootste Verliezer" op de grond dat het is inspirerend en motiverend, maar als "The Biggest Loser" was echt inspirerend zijn publiek te maken van grote veranderingen in levensstijl, dan hadden we een hele natie van fit en actieve mensen die houden van eten hun groenten. Dat dit niet echt het geval en ik denk dat, voor veel mensen, "inspirerend" betekent "ik voel me een ding."

Dat is niet genoeg voor mij, dudes. Voor mij gevoel echt geïnspireerd door iets wat ik niet alleen het gevoel een ding, maar ik gemotiveerd te worden om daadwerkelijk te handelen op dat gevoel. En dan niet alleen handelen, maar doen consistentie over een periode van tijd. De overgrote meerderheid van de fitness-georiënteerde media dat ik ben tegengekomen is net niet gedaan voor mij. De grote uitzondering heeft de neiging om video ‘ s als de #ThisGirlCan campagne, die krijgt van mij al enthousiast te krijgen en bezwete elke keer als ik het zie. Het zien van mensen daadwerkelijk dingen doen, krijgt van mij alle fired up op een manier die passieve poseren niet.

(Het lijkt alsof er ruimte is voor de vraag of het ook daadwerkelijk werkt onder degenen tot wie zij is gericht. Volgens een recente studie van Flinders University in Australië, tiener meiden die veel tijd doorbrengen op fitspo sites zijn eigenlijk minder gemotiveerd om actief te zijn, omdat ze het gevoel alsof hun lichaam niet meten. U had een baan, fitspo…één job. Zou dit het einde van fitspo? Goedheid, ik hoop het.)

Dus nu heb ik u verteld wat niet werkt voor mij, laat me je vertellen wat ik heb gevonden werkt. Wat inspireert mij zijn de mensen die ik ken in het echte leven. De mensen die ik train met de mensen die ik race met de mensen die ik ben vrienden met de mensen van wie de blogs die ik lees – dat zijn mijn primaire bronnen van fitspo. Die mensen zijn degenen die rechtmatig me inspireren op een manier die echt iets. Zij zijn mijn echte leven fitspo.

Die foto heb ik geplaatst op de top van dit bericht is een goed voorbeeld van wat ik het over heb als ik praat over het echte leven fitspo. In die foto, ik (de vrouw aan de rechterkant, in het geval u het nog niet weet) ben deel te nemen in een Computrainer rit met drie van mijn grootste bronnen van het echte leven fitspo: mijn man, Brian, en twee van my racing team-vrouwelijke elites, Katie en Corrie.

Als u hebt gelezen op deze blog voor een bedrag van tijd, je weet dat Brian speelde een enorme rol in het helpen van me omarmen een meer actieve, gezonde levensstijl. Hij in eerste instantie kreeg ik geïnteresseerd zijn in het draaien en beter eten, en nu zijn we in principe werken met een twee-persoons motiverende feedback loop. Het is een schitterend klein systeem dat werkt goed voor ons.

En dan is er Katie en Corrie. Zoals ik al zei, Katie en Corrie zijn twee van de elite renners in mijn team. Maar naast geduchte concurrenten op de race course, ze is ook toevallig een paar hilarische, ondersteunend, gul, soort vrouwen die jongleren met serieuze trainingsschema ‘ s met de eisen van het moederschap. Gewoon om deze vrouwen – evenals een aantal anderen met wie ik in de race en trein – heeft me aangemoedigd om mezelf meer serieus als sporter en niet bang om te dromen, echt fucking groot.

Het contrast tussen de blah onverschilligheid voel ik me in het gezicht van de traditionele fitspo en de frisson van opwinding die ik krijg wanneer zijn vrienden en teamgenoten die ik bewonder is dramatisch. Mijn vermoeden is dat de discrepantie is in verband met het feit dat de meerderheid van de fitspo is speciaal ontworpen om te worden gedeeld op de sociale media en op social media platformen als Instagram en Pinterest die voornamelijk gebruikt door vrouwen en meisjes, niet minder). Uiteraard ben ik niet tegen moderne middelen die verlangt naar de dag waarop alle communicatie werd gehouden via postduif – het zou hypocriet voor iemand die besteedt zo veel tijd scheten rond op Facebook als ik aan zulke dingen zeggen. Maar zo veel als ik hou van social media en de manier waarop het toegestaan voor mij om te cultiveren van relaties met mensen die ver weg wonen van mij, ook ik herken social media heeft zijn eigen problemen. De onderzoekers hebben getrokken verbindingen tussen de verminderde gevoel van eigenwaarde en zwaar Facebook gebruik, die in principe kan worden samengevat als "het vergelijken van uw inhoud op andere’ buitenstaanders."

Veel mensen – waaronder ikzelf – hebben de neiging om te beheren hun leven op social media te accentueren van de geweldige dingen. Als u kijken op mijn Facebook feed, zou je zien race foto ‘ s en training logboek updates, links die ik interessant vond, status-updates over grappige dingen, en af en toe een beetje van zelf-promotie. Facebook Caitlin ziet er echt productief en actief zijn en op de top van dingen! Wat een doorzetter, dat Facebook Caitlin!

Maar wat ik niet post over zijn alle uren die ik heb verspild klikken en scrollen gedachteloos, de keer kreeg ik zo gestresst, door het werk dat ik huilde in de badkamer, of de existentiële crises, die uitgegroeid zijn tot een vrij regelmatige deel van mijn leven. En omdat ik veel vrienden, collega ‘ s en gezinnen met uiteenlopende standpunten – en omdat ik een hekel aan ruzie op het internet – dat ik niet veel post van politieke gedoe. Ik heb gebruikt, maar ik weet niet meer, want het is het niet waard de stress.

De dichtstbijzijnde je zou kunnen krijgen om het zien van de meer ingewikkelde kanten van me is wanneer ik een bericht plaatsen terwijl het hebben van een kernsmelting, want ik heb het laatste uur zitten in het verkeer, maar voor het grootste deel, ik doe een bewuste inspanning om mijn Facebook account behoorlijk opgeschoond en positief. Iedereen die vergelijkt zich tegen mij op basis van wat zij mij zien op social media is niet alleen het krijgen van een zorgvuldig samengesteld versie van mij. Een afgevlakte versie van mij, echt, met al mijn randen geschuurd uit net genoeg zodat ik kan zo smakelijk mogelijk om zo veel mogelijk mensen.

Dat is hoe ik me voel over de meeste fitspo meme-ry, die ze in feite zijn zorgvuldig bewerkte, afgevlakt versies van de mensen die afgebeeld wordt in de plaatjes. Ja, er is veel gesproken over zweet en offers en hard werken, maar het is allemaal ‘boilerplate’ – retoriek dat niet volledig overbrengen wat wordt eigenlijk bedoeld met die dingen. Ze niet laten zien wat de persoon in de afbeelding eigenlijk moest doen en hoe ze werkelijk voelen. Je krijgt niet de complexiteit en de kwetsbaarheid die komt wanneer krijg je eigenlijk iemand te leren kennen en zie je hoe ze het gedrag van hun leven. Het is moeilijk te vinden van de gemeenschappelijke menselijkheid tussen u en de persoon in die glossy, gefilterde foto ‘ s, terwijl het een hel van een veel gemakkelijker om te vinden van gemeenschappelijke menselijkheid met iemand die je eigenlijk niet weten.

Dus ja, ik heb geen tijd meer voor fitspo beelden. Ik geïnspireerd wil worden in mijn leven, maar ik ga iets belangrijker dan een gefilterde foto geslagen met enkele woord om dat te laten gebeuren.