Vergeten dat dit verondersteld leuk

Heads-up: ik persoonlijk in deze post. Ik zal het retourneren van uw geplande dosis van fit-feministische tekeer te gaan, maar eerst, ik moet dit uit mijn borst.

Een paar weken geleden, merkte ik dat mijn man liep te stressen over zijn training voor het komende half-Ironman. Had hij sprong recht in het met een beetje rust na de Marathon Bahama ‘ s, en hij had moeite om zijn opleiding aan de hogere niveaus moeten zijn. We waren aan het praten over dit, en ik herinnerde hem eraan dat dit alles wordt verondersteld leuk, dat we zijn geen professionals, en dat doen we dit voor de lol. Als het niet meer leuk, ik zei, het is een teken dat we nodig hebben om te her-evalueren van onze prioriteiten en de manier waarop we dingen doen. Hij belandde met mijn advies en het laten vallen van de halve Ironman van een Olympische afstand, de opleiding waarvoor is veel beter beheersbaar.

Een paar dagen geleden, vond ik mezelf op de andere kant van dit gesprek. Ik had harder trainen in alle drie de disciplines, had een nieuwe gewicht opleiding was begonnen zelfs het tellen van mijn calorieën in een poging om de verliezen van lichaamsvet, ik hoopte dat het zou helpen om me een slanker, slimmer racer. Ik erin geslaagd om alles te gaan voor een paar weken voordat het stortte neer op mij, en ik merkte dat ik nauwelijks meer kan dan languit op de bank in mijn pyjama, staren slap jawed op welk scherm is in de voorkant van me.

"Vergeet niet wat je me vertelde," zei hij, terwijl hij keek naar me mijn diner in het tellen van calorieën app, "over hoe dit alles wordt verondersteld leuk?"

Ik was het verliezen van perspectief, en in het proces te vergeten wat het was, dat trok me aan dit alles in de eerste plaats. Ik was vergeten dat ik deed dit allemaal – dat ik met gewichten, die ik liep, dat ik zwom, dat heb ik geëxperimenteerd met het maken van voedsel – omdat ik van genoten, want het gaf mij een goed gevoel, want het was leuk.

Dit allemaal duidelijk op zaterdag ochtend, wanneer ik stond in het begin corral voor de Suncoast Klassieke 10K. Het was alweer een paar maanden geleden dat ik had gespeeld, en het was een beetje surrealistisch om mij heen te kijken en zie een hoop bekende gezichten van mijn race gemeenschap. Ik heb niet echt het gevoel nerveus, hoewel Brian zei dat hij wilde schieten voor een PR-omdat ik wist dat ik heb de afgelopen dagen heel lui en eten van allerlei heerlijke verwerkt afval en in het algemeen alles te doen wat je niet zou verwachten van een atleet in opleiding. In plaats daarvan, ik dacht dat ik zou hard te lopen en te zien wat er gebeurde.

Dan is de waarschuwing hoorn klonk en we waren weg. De ochtend was koud en miezerig weer – perfecte voorwaarden voor het uitvoeren van – en een keer kreeg ik gratis van de wat langzamere lopers voor me, ik viel in een ritme dat was net voor het doel tempo. De koude lucht en water gekoelde mijn dijen en over mijn gezicht, en ik voel me levend en opgewekt te worden uitgevoerd. Ik besteed aandacht aan de manier waarop mijn lichaam voelde, elke stap en elke zwaai van mijn arm, aan de andere lopers, voor iedereen en alles wat ik zag om mij heen. Het was geweldig. Op het halverwege punt, zei ik tegen mezelf, Ja! Dit is de reden waarom je dit doet, want u houdt van de manier waarop dit voelt, omdat je voelt je zo goed, omdat het zo leuk is om te lopen als een kind in de regen. Heb je niet ooit, ooit vergeten.

Uiteindelijk hebben We niet alleen aan onze PR-maar er komt ook heel dicht bij het breken van een langdurige doel, maar weet je, zelfs als dat niet gebeurd was, ik zou nog steeds hebben een goed gevoel over de race toch, al was het maar omdat op dat moment van helderheid, ik had ergens rond drie mijl.

Sindsdien, ik ben bezig met een aantal ernstige ziel-ontklitten, proberen om erachter te komen hoe ik verloren had mijn sportieve vonk zo snel. Het is ingewikkeld en veelzijdig, en ik weet zeker dat ik niet in staat geweest om te begrijpen wat er allemaal speelt op het nog niet, maar ik zal proberen te leggen het voor je uit:

  • Ik had gewoon onderschat hoe ontmoedigd was ik door mijn onvermogen om te breken vier uur in de marathon. Ik had getraind mijn kont af voor de race en toch was ik volledig gedwarsboomd door iets buiten mijn controle: de warmte, de zon, het gebrek aan schaduw. (Natuurlijk is er een deel van mij, het deel van mij dat altijd op het tweede gissingen mezelf na een race, die zegt ik ben gewoon een heup en dat als ik wilde dat het al erg genoeg ik had kunnen hebben.) Ik ben ook gefrustreerd door de moeite die ik heb met de marathon afstand, als ik het gevoel alsof iemand met wie mag ik de eerste keer uitgevoerd op alle andere afstanden moeten in staat zijn een veel snellere tijden.
  • Ik heb soms nog steeds moeite heb met het feit dat ik niet "zien als een loper." Dit, ondanks het feit dat ik geschreven heb over veel, dat ik weet dat "looking like a runner" is een soort van onzin ding, en dat het recreatieve lopers zijn er in alle vormen en maten. Tijdens de 10k ving ik een glimp van mezelf in de etalage ramen en mijn enige gedachte was, holy shit ik eruit als een logge beest. Dit is ook de reden waarom ik haat race foto ‘ s. Ik heb een behoorlijk goed gevoel over mezelf als een loper, zo lang als ik zie niet in hoe ik eruit zie als ik. Ik weet dat ik niets over mijn lengte, maar ik dacht dat ik iets kon doen over mijn lichaam vet percentage….
  • …die mij heeft geleid tot de start van de uitgaven veel tijd op de loer in online forums voor fitness-minded vrouwen. Probleem is dat de meeste van wat ik vond was gericht op vrouwen die conditie en figuur wedstrijden. Dit zijn vrouwen die geïnteresseerd zijn in leunend uit en ervoor zorgen dat hun spieren hebben een goede symmetrie en in principe knutselen hun lichamen in wat ik beschouw als een ‘performance art’ van soorten. Dit zijn geen doelen die ik deel, maar het kwam niet in me te houden van het absorberen van sommige van de dingen die ik aan het lezen was, en terwijl een deel van die informatie is goed, andere stukjes informatie was….nou…laten we gewoon zeggen dat ik een echt moment van helderheid, toen ik besefte dat ik aan het lezen was een discussie over de vraag of het beter is om water te drinken voor het eten of tijdens het eten als je probeert om vet te verliezen. Maar ik besefte dat ik was zeker zich het eigen maken van een hoop van wat ik aan het lezen was en het zien: al die magere, glimmende lichamen, die vet-shaming fitspo, de verheerlijking van lijden en pijn in het streven naar lichamelijke perfectie.
  • Ik begonnen met het bijhouden van mijn eten in een poging grip te krijgen op mijn voeding, en terwijl het was informatief op het eerste, al snel kwam ik erachter dat ik zat te denken over eten meer dan zorgde ik voor. Ik heb geen echte geschiedenis van verstoord eetgedrag – afgezien van een paar voorbeelden van door stress veroorzaakte "boulimia" – maar dat kon ik goed zien hoe het denken over calorieën en macronutriënten en doelen en gram eiwit en maaltijd-timing en vasten en bla bla bla…ik kon zien hoe dat kan allemaal spiraal uit de hand zeer snel.
  • Ik had niet echt een pauze genomen na de marathon. Ik laat mijn benen genezen en toen was ik terug op het werk, in het zwembad en op mijn fiets. Plus, ik had een huis gekocht en verplaatst naar het over de vakantie en ik had niet genomen op elk moment van mijn baan, terwijl dit te doen. Ik was in principe uitgevoerd op rook het al toen ik besloot dat ik zou gaan ondernemen, mijn plan om de Beste Atleet Ooit! Op een manier, ik denk dat ik ben dankbaar dat ik al zo dicht bij leeg is, want het betekende dat ik crashte in een veel eerder dan ik zou hebben was ik goed uitgerust en volledig opgeladen. Ik was dus in principe uitgevoerd op een energie-tekort, dat was niet alleen van invloed op mijn opleiding, maar ook mijn werk (hallo, foutje stad!)
  • Ik was mezelf waaay te serieus. Ik ben een freaking hobby jogger wie heeft de triathlon tijdens de zomer voor de lol, en er is helemaal niets mis mee. Zeker, ik zou graag één dag in aanmerking komen voor de Marathon van Boston, maar als dat niet gebeurt, big deal. Niemand is echt schelen, maar mij, weet je wel? Het is goed om die dingen doen voor de lol.

Er is een gemeenschappelijk thema met al deze dingen, dat is, dat ik in principe ging het in tegen de principes die ik had ontwikkeld de afgelopen jaren. Ik gaf te veel over wat mijn lichaam eruit zag, hoewel mijn lichaam aan het doen was meer dan ik ooit dacht dat het in staat was om het te doen. Ik gewillig verbruikt media die ik voel me als stront en bijgedragen aan de slechte mentale gewoonten. Mijn motivatie was niet langer positieve (plezier, genot) en had in plaats daarvan negatief (verlies van vet, het veranderen van mijn lichaam.)

In het kort, ik was bezig met veel van wat ik had uitgevaren tegen, hoewel ik wist wel beter. Ik denk dat ik dacht dat het als een experiment van soorten, en dat ik geaard genoeg in mijn lichaam-positieve-principes die ik zou kunnen proberen verschillende dingen – dingen die ging tegen mijn principes in – en nog steeds wel goed. Ik weet niet of ik denk dat dat meer het geval.

Maar weet je, het gaat om te laten zien hoe fucking lastig dit alles is, en hoe verraderlijk het is ook, dat zelfs een dame zoals mij, die besteedt een groot deel van haar tijd aan het nadenken over manieren om sport en fitness meer van een positieve en inclusieve ervaring voor alle mensen, vindt zichzelf gevoelig voor deze vorm van schade aan het denken. Het is overal – in de massa media die we consumeren, in de fitness-media zoeken we, in de gesprekken die we hebben, in de berichten die we impliciet absorberen bij het luisteren naar andere mensen praten.

Dus ja, dit is waar ik ben nu een beetje vernederd, een beetje gekastijd, met een lichtere RSS-reader en een kleinere selectie van Facebook pagina ‘ s op mijn muur. Maar ik ben ook met een gevoel van meer als mij weer meer enthousiast over hardlopen en trainen, meer enthousiast over alles, en dat, mijn vrienden, een vrij goede manier om te voelen.