Verplichte year-in-review/komende jaar post

Het heeft niet echt veel van een geheim dat ik heb de laatste paar weken van 2014 in een beetje funk. De overgang van jaar tot jaar is altijd een moment van bezinning voor mij, en dit jaar kon ik het niet schudden van het gevoel van ontevredenheid door mijn problemen met schrijven.

Ik kreeg een dosis van perspectief op nieuwjaarsdag terwijl ik er op uit voor een fietstocht. De dag was mooi en helder, en ik was het gemakkelijk, chatten met andere fietsers op het parcours en lacht en zwaait naar de mensen die ik voorbij. Ook had ik veel tijd om na te denken, en wat ik besefte was dat ik werd nogal bijziend over mijn jaar.

Hier is wat ik schreef op mijn persoonlijke Facebook pagina nadat ik terug kwam van mijn fiets te rijden:

Dus ik heb het gevoel soort van blah deze vakantie seizoen, en ik ben er vrij zeker van dat de reden waarom is omdat ik het een woning op alle van de dingen die ik niet heb bereikt dit jaar, specifiek mijn problemen rond het schrijven. (Degenen die creatief zijn geneigd weten hoe dit voelt, als iemand geblokkeerde deel van uw hart.)

Maar vanochtend, terwijl ik voor mijn fiets te rijden, besefte ik dat ik was heel dom over, omdat in veel opzichten 2014 was een spectaculair jaar voor mij. Ik zou zeggen 2014 is het jaar dat ik echt begon te komen in mijn eigen als een atleet.

Staat u mij toe om op te scheppen voor een tweede:

 • Ik brak vier uur in de marathon.
 • Ik was de vierde vrouw in het algemeen in mijn eerste ultra.
 • Ik liep mijn eerste 50-miler en werd voor het eerst in mijn leeftijd groep.
 • Vandaag nam ik deel aan mijn eerste open water wedstrijd.
 • Ik voltooide mijn eerste halve Ironman.
 • Ik was de eerste vrouw over de finish in drie van de vijf 5k ‘ s die ik liep.
 • Ik werd lid van Kennedy Wet Racing, die echt geschopt dingen in een stroomversnelling. Nadat ik bij het team, merkte ik dat ik was regelmatig Veroudering bij wedstrijden of ik was in ieder geval eindigen in de top 10 procent. Training met sneller mensen heeft op zijn beurt maakte me sneller.
 • Ik een nieuw PR op de halve marathon.
 • Ik liep mijn snelste mijl.

Het beste van al is dat voor mijn gevoel ben ik pas aan het begin krassen op het oppervlak van mijn potentieel als een endurance atleet. Ik ben opgewonden om te zien wat het komende jaar in petto heeft voor mij. Als het iets is als 2014, het zal verdomd geweldig.

Ik heb gedocumenteerd veel van deze dingen op dit blog, maar ik wou dat ik het had geschreven. Als we praten over het opwindende gevoel dat hoort bij de eerste vrouw over de finish in een race? Er is zelfs een klein ras? En kunnen we praten over hoe de concurrentie kan soms rijden we bereiken wat ooit onmogelijk leek? En hoe leuk het is om te trainen, naast anderen, wanneer je gewend bent aan het trainen in de eenzaamheid?

Dus dat is een deel van mijn doel voor 2015, een aantal van die focus en discipline die me hielp het bereiken van de genoemde sportieve doelen in 2014 en verspreid het rond een beetje, dus ik voel me niet zo scheef komen voor oudejaarsavond-2015. Hier heb ik in gedachten:

 • Ik zou graag terug naar het bloggen meer regelmatig. Ik praat veel over het belang van het net omhoog te tonen en uitvoeren van de werkzaamheden als het gaat om training. Het is tijd om die beginselen te schrijven.
 • Ik heb willen om een boek te schrijven voor een paar jaar. Dit jaar voelt het alsof de tijd om eindelijk de knuckle down en aan de slag.
 • Ik wil om gecertificeerd te kunnen worden als een guardian ad litem (mijn training is momenteel aan de gang is) en dan wil ik mijn best mogelijk is in dit werk, omdat het meeste van wat ik doe is alles over mij en mijn behoeften, zullen deze werkzaamheden worden al over iemand anders. Een jongere, meer kwetsbare iemand anders. Ik heb geen plan te laten dat iemand anders neer.

Natuurlijk, zoals altijd, heb ik sportieve doelen:

 • Ik ben nu de opleiding uit te voeren mijn vijfde marathon – the Albany Marathon in Maart. Maar dit zal niet zomaar een marathon. Nee, ik ga proberen om daadwerkelijk in aanmerking komen voor de Marathon van Boston.
 • Ik zou graag om te rijden een eeuw deze zomer.
 • Ik wil verbreken zes uur in mijn volgende halve Ironman (de Hutchinson Island Half Ironman in September).

Oké, nu is het jouw beurt. Wat heb je in 2014 die je het meest trots op? En wat hoop je te bereiken in 2015?