Vertrouwen: het verschil tussen ‘de hoop’ en ‘het weten’

Dit afgelopen weekend, terwijl ik nog steeds in de greep van de Marathon Trials Mania, ik heb een paar keer kammen door de Runners World hoofdstuk gewijd aan de proeven. Een van de artikelen opgenomen in de sectie werd een langdurige functie op Desiree Davila, die kwam op de tweede plaats bij de proeven. Niet alleen dat, maar ze heeft een record van de snelste Amerikaanse vrouw bij de Marathon van Boston, afwerking in 2:22:38, onttronen van niemand minder dan Joan Benoit Samuelson.

De functie – die is helemaal de moeite waard te lezen; Davila lijkt me een zeer leuke, interessante persoon met een bewonderenswaardige werk-ethiek – leidde me naar dit interview met Kevin Hanson van de Hanson-Brooks Afstand-Project (Davila is uitgevoerd groep), die deze Q&A:

Het lijkt erop dat op het hoogste niveau elke sporter werkt hard. Maar wat is het precies in Desi vaardigheid stel dat maakt haar uniek?

KH: Er zijn een paar dingen. Nummer één is die bij de meeste mensen stellen doelen, ze werken om die doelen te bereiken en hopen dat ze gaan gebeuren. Desi stelt doelen, werkt voor hen, en dan weet dat ze zullen gebeuren. Je hoort het met sporters op elk niveau. Iemand zal vragen, "ga je PR?" en dan zeggen ze: "ik hoop het." Desi weet dus. Dat gecombineerd met haar koelbloedigheid. Ze opgewonden raakt, niet nerveus, op de race dag. Ze heeft nooit bevriest in een grote situatie. Ze doet het tegenovergestelde.

Ik lees dit op zaterdag, de dag vóór de openingszitting St. Pete Beach Classic Halve Marathon. Ik had een groot doel in gedachten voor deze wedstrijd. Drie van de laatste vier keer had ik te doen met de halve marathon, ik had nieuwe Pr ‘ s. Als op zaterdag, mijn halve marathon PR was een 1:47:48, die een jaar geleden of zelfs zes maanden geleden had leek het onuitsprekelijk snel voor mij.

En toch, ik had zo ‘ n gek idee dat ik kon zelfs sneller worden uitgevoerd. Dus ik gericht de SPB Classic in de hoop van het breken van 1:45. De cursus zou worden, vlak en rustig, de temperatuur zou cool zijn. Ik zou afvlakt goed na een paar weken van harde training, en ik had geschoren tijd uit mijn Pr op de 5K, 10K en 5-miler. Voorwaarden waren rijp voor een nieuwe, ambitieuze PR.

In het verleden, de dagen in de aanloop naar een wedstrijd die ik had was gericht op een PR waren redelijk gevuld met angst. De nacht voordat ik zou nooit in staat zijn om te slapen. De ochtend van, ik zou stikken mijn havermout omlaag en te houden. De angst zou krijgen alle verstrikt met mijn angst en ik zou links beven en grote ogen, een totale puinhoop.

Maar voor sommige reden, ik heb niet het gevoel dat de nacht. Ik voelde me rustig en op zijn gemak en enthousiast over de uitdaging die voor ons liggen. En als ik lees Hanson ‘ s woorden, ik realiseerde me dat er een eenvoudige reden: ik wist dat ik was van plan om het te doen.

Ik had in het werk. Ik was sterk. Ik was gezond. Er was geen reden waarom ik niet kon doen. Ik zou gezegd kunnen hebben: "ik hoop dat ik trek dit uit" of "ik weet het niet ik heb het in me," maar dat zou incorrect zijn, omdat de waarheid is, ik wist dat ik was van plan om het te doen.

Toen ik over de laatste mat, mijn tijd was 1:43:39. Mijn gemiddeld tempo uit tot 7:55 per km. Om te zeggen dat ik was verrukt zou een understatement zijn.

Maar ik was niet verbaasd. Ik wist dat ik was van plan om het te doen. En zeker genoeg, dat heb ik gedaan.

Brian vertelt me vaak dat ik consequent mijn eigen grootste obstakel. Hij heeft gelijk. Het spijt me om te melden dat ik ben niet één van die mensen die geboren was in deze wereld met een overvloed aan zelfvertrouwen.

En het is niet dat ik niet jaloers op mensen met vertrouwen – ik deed. Ik keek ze aan en voelde me zo jaloers en in de war en verdrietig. Ik had geen idee hoe om wat voor mezelf.

Ik heb een hoop goedbedoelde adviezen over de jaren met betrekking tot dit. Veel mensen lijken te voelen dat het voldoende om het vertellen van een persoon, "Gewoon meer zelfvertrouwen!" Als u kunt net toveren in een bestaan met weinig meer dan het verlangen en de verbeelding.

Een ander stuk van advies – een die ik eigenlijk gekocht voor een paar jaar – is dat je moet "fake it ‘til you make it." Ik denk dat het idee is dat je je kunt de truc zelf in gevoel vertrouwen, en dat je uiteindelijk zult zijn vergeten hoe het voelt om helemaal zeker bent van jezelf en je hebt geen andere keuze dan te vertrouwen.

Ik denk dat ik graag dit omdat het leek praktisch en concreet, maar laten we realistisch zijn – iets dat vereist misleiding, van jezelf of anderszins, is gedoemd te brokkelen zoals zo veel oude cookies. Het is veel beter om eerlijk te zijn met jezelf en met anderen.

Ik denk dat wat ik ben langzaam leren is dat het ware vertrouwen kan niet worden vervalst, en dat voor de overgrote meerderheid van ons, het is niet gewoon die ons geschonken als een gave van ouderschap of van genetica of privilege.

Ik ben beginnen te begrijpen dat, voor de meeste van ons, vertrouwen verdiend moet worden. We moeten bewijzen dat wij in staat zijn, dat wij kunnen komen voor de uitdagingen, die we hebben hart genoeg om het hoofd te bieden aan de vervelende obstakels in de wereld gooit in onze gezichten. Hoe kun je anders misschien weten? Zonder een kans om jezelf te bewijzen, zult u altijd de hoop. Je weet het nooit.

Dit is wat ik heb te doen voor mezelf. Ik heb laten zien dat ik in staat ben van het harde werk, dat kan ik toegewijd en gedisciplineerd, dat ik niet laten dingen zoals pijn of kotsen of het niet of verlegenheid stop me. Ik heb gezien dat zelfs wanneer shit echt hard, ik zeg nooit sterven. Ik heb bewezen dat het aan mijzelf over meerdere jaren.

Ik was niet van plan om dit spul gewoon zittend in een kamer door mijzelf met de lakens over mijn hoofd (dat is, overigens, hoe heb ik vele, vele dagen van mijn relatief korte leven). Ik moest echt even uit en leg in het werk en de risico ‘ s nemen en bereid zijn te slingeren en missen. En tot nu toe is het werkte prachtig.

Ik wil niet doen alsof ik heb alle antwoorden op deze, ik weet niet eens dat dit een antwoord. Maar we helaas in een maatschappij leven die ons vertelt vertrouwen, onder vele andere dingen, kan worden gekocht op krediet in de vorm van haar stekkers of nep tieten of een flitsende auto. Wij hebben experts die zeggen dat je kunt visualiseren van uw manier om te vertrouwen, dat u kunt kopen van boeken en het bijwonen van seminars die u zullen helpen ontdekken dat vertrouwen zelf je altijd al wilde.

Ik denk dat het een stuk eenvoudiger dan dat. Ik denk dat we vertrouwen hebben in onszelf wanneer we hebben reden om vertrouwen te hebben in onszelf.

Dus laten we onszelf die redenen. Laten we de dingen doen die uitdaging, dingen die schrikken ons een beetje. Laten we bereid zijn om te vallen op onze gezichten en kijk een beetje dom. Laten we bewijzen onszelf dat we meer durft en meer in staat zijn dan we ooit voor mogelijk had gehouden.