Voor de laatste keer – ja, u kunt vrouwelijk en sporten!

Tijdens het lezen van mijn tumblr dashboard laatste week, stuitte ik op een uitspraak van Jessica Simpson die liet me gevangen in een cyclus van *headdesk* en *facepalm.* In een recente uitgave van Elle, kondigde ze aan dat ze was met een meisje, en dan ging ze op ingaan:

"Ik zweer, ik zal croak als ze vraagt me om een paar Nikes in plaats van Christian Louboutins!" de Mode-Star mentor, 31, zegt van de baby die ze verwachten dit voorjaar met verloofde Eric Johnson.

"Eric is zo sportief — we’ re gonna hebben dit sportieve meisje en ik zal niet eens in staat zijn om haar mee te nemen met winkelen, want alles wat ze zou willen, is een sport-bh ‘ s en Nikes!"

Oh nee! De horror van een meisje die wil atletische schoenen in plaats van $700 designer hakken! Hoe zullen ze ooit overleven het trauma?

Ik weet het, ik weet het – het is Jessica Simpson, een vrouw wiens carrière werd bijna in zijn eentje gelanceerd in de stratosfeer door het feit dat ze niet beseffen dat een Kip van de Zee was eigenlijk tonijn. Ik ben er mij van bewust dat we niet precies te maken met een Rhodes scholar hier. Maar op hetzelfde moment, dacht ik dat het misschien op een bepaald punt in haar leven had ze ontwikkelden een soort van kritisch bewustzijn over deze dingen, gebaseerd op het feit dat ze achter De Prijs van Schoonheid, die was op zoek naar verschillende opvattingen van schoonheid over de hele wereld.

Eerlijk, ik ben niet echt een gewoonte van om domme dingen beroemdheden zeggen – immers, als werd ik geïnterviewd alle tijd, ik weet zeker dat ik rek mijn deel van de domme quotes in een mum van tijd een flatscreen – maar het ding dat vast hier was dat ze in feite een samenvatting van de angst veel van onze cultuur voelt rond vrouwen die gebruik maken van hun lichaam in sterke, energieke en krachtige manieren. Ze is geschokt bij de gedachte dat haar dochter zou kunnen opgroeien, net als haar man, want dat betekent dat het kleine meisje niet vrouwelijk in dezelfde manieren ze is, en dus dat betekent dat ze niet in staat zijn om een band over de dingen die ze wil.

Afgezien van de belachelijkheid van het bepalen van de persoonlijkheid van je kind terwijl het nog in de baarmoeder, kunnen we praten over hoe moe ik ben van horen mensen praten over de onvrouwelijk aard van sportieve vrouwen, zowel voor, als de loutere daad van het gooien van een bal betekent dat we zullen groeien harders en slijtage van flanel shirts en vragen dat we worden opgeroepen "Moe"?* Het is niet alleen reductieve maar het riekt van homofobie.

En echt, als ik hoor zulke shit, ik vraag me af is als ik hallucinated de jaren 1990, toen het leek alsof elke jonge feministische trots te verkondigen dat ze een feministe en dragen lip-gloss! En ik ben het helemaal in geslaagd om het missen van de vrouwelijke atleten in de afgelopen paar decennia die het hebben gemaakt nadrukkelijk duidelijk dat ze graag dragen van make-up en hakken en jurken als ze niet op het veld? Ik ben er vrij zeker van dat de Olympische Jennie Finch schreef een heel boek over het onderwerp. Dit is niet echt nieuw grondgebied wij behandelen hier.

Kunnen we het erover eens zijn dat, ja, je kunt nog steeds "vrouwelijk" en een atleet al? Kunnen we verder gaan dan deze saaie, moe gesprek? Omdat je weet wat ik ben meer geïnteresseerd in? Ik ben veel meer geïnteresseerd in dat eerder genoemde angst die mensen ervaren wanneer ze geconfronteerd worden door iemand die niet uit te voeren geslacht correct. Ik bedoel, het is echt freaks mensen! Bijna alsof het vernietigt hun gevoel van het universum als een ordelijke plaats!

Ik wil weten waarom vinden mensen het zo verwarrend wanneer ze tegen een jongen die wil te verkleden als een prinses of een meisje die wil om haar haren afgeknipt en draag baggy broek. Ik wil begrijpen waarom mensen zo geschokt door trans* mensen en geslacht-queerdos. Ik wil dat de mensen uit te leggen waarom reageren ze zo negatief naar iedereen wiens geslacht expressie niet op één lijn met de verwachte markers. Kunnen we daar over praten? Kunnen we praten over hoe een samenleving die er prat op vrijheid kan naar beneden komen zo hard op de mensen die daadwerkelijk gebruik maken van die vrijheid?

Dus niet alleen zou ik willen vragen dat mensen stoppen met acteren alsof atletische vrouwen in zijn eentje het verdraaien van de natuurlijke orde van de dingen, maar ik zou ook willen vragen dat mensen stoppen met het al met de obsessieve geslacht politiewerk. Hoe zit het in plaats van zich te richten op de vraag of mensen zijn goed in het "mannen" of "vrouwen" we zorgen meer over de vraag of ze goed zijn dat een fatsoenlijk mens? Kunt u zich voorstellen hoe deze wereld eruit zou zien als mensen nam de helft van de inspanning die zij in de zorg, of zij en anderen zijn het uitvoeren van geslacht volgens de arbitraire normen van onze cultuur, en in plaats daarvan zet die in de ethiek, compassie en zorg? Mijn god, ik zou denken dat we iets te dicht bij het paradijs op aarde, als dat zou gebeuren.

*Bewerkt om het helemaal duidelijk dat ik geen probleem met vrouwen die dragen harders en flanel shirts en noemen zichzelf Moe. Viva la verschil, zeg ik. Integendeel, het was een onhandige poging tot humor, ik was aan het proberen om plezier te maken van het soort mensen die denken dat vrouwen spelen van sporten automatisch gelijk is aan butch lesbisch is. Volgende keer zal ik proberen om de grappen tot een minimum beperkt, terwijl gedoseerd op Nyquil.