Vrijwilligerswerk in een ironman gewijzigd mij als sporter

Toen mijn man werd voor het eerst in de triathlon van vorig jaar, was hij zo enthousiast over dat ik hem vertelde dat ik zeker was dat hij op een dag zou willen gaan voor de grandaddy van de sport: de Ironman. Er is nu een geschil in ons huishouden of ik geplant op het idee in zijn hoofd of ik de toekomst voorspeld. Één van beide manier, zijn we in Panama City Beach aan het begin van November, waar we gepland hadden om vrijwilligerswerk te doen bij de Ironman van Florida dus hij kon verdienen met een gegarandeerde kans aan te melden voor de race van volgend jaar.

Onze dag begon vroeg in de ochtend op het strand met duizenden andere mensen. Op een punt, de DJ begon te spelen "Onder Druk" van Queen en David Bowie – dat is een van mijn persoonlijke favoriete songs ooit en ik keek uit over de zee van mensen in duikpakken en een badmuts, die allen op de rand van de onderneming één van de meest moeilijke sportevenementen in de wereld, en ik begon te huilen. Ik wist niet wie het opnam, en toch was ik zo trots en bang en opgewonden voor alle van hen. (Een ander hoogtepunt van de dag was het zien van Mirinda Carfrae twee keer! En ze gaf zelfs Brian high-five op een punt.)

We hebben gekozen om te werken met twee drie-uur verschuivingen bij de finish, wat betekende dat we zouden er voor alle finishers die kwam over de finish met een tijd tussen elf uur en zeventien uur. Mijn eerste shift werd besteed aan het schreeuwen uit de rugnummers van atleten als ze stak een lijn, terwijl de andere vrijwilliger schreef ze neer op een klembord, terwijl Brian zet medailles rond de finishers’ nek. De tweede shift was besteed "vangen" atleten, die in feite betekende dat we ze geholpen door de finishers’ chute – krijgen van hun medailles, hun shirts, flessen water, Mylar dekens.

Mijn vrijwilligerswerk verschuivingen had me staan een paar meter voorbij de finish, wat betekende dat ik zag honderden sporters als kwamen ze uit de schemering in de felle lichten van de finisher chute en aan de overkant van de mat dat betekende het einde van hun 140.6-mijl reis. De omroeper klonk het in mijn oor met elke overschrijding: "zo en Zo, je bent een Ironman!’ Zo en zo, je bent een Ironman!"

Soms zijn de atleten stortte toen ze over de finish (meestal omdat zij verbrandden hun laatste beetje energie met een aantal uitbundige feestelijke dans) en een paar mensen die zich overgaven, maar de meeste van hen…de meeste van hen zag er fantastisch uit. Ze hieven hun armen in de lucht in de overwinning en balken die zo helder de zon zou hebben geleken afm in vergelijking. Trots, opluchting, pijn, vreugde, leed, het was geschreven over elke centimeter van hun lichaam.

Later in de nacht, in het dertiende uur van de race, toen ik werkte als catcher, ving ik een vrouw die misschien een paar jaar ouder dan ik als ze struikelde over de finish. Ik hield haar voor een minuut als ze huilde, en ik vroeg of ze in orde was, als ze nodig medische hulp in. Ze vertelde me dat ze in orde was, en vervolgens door haar tranen, ze vertelde me dat ze kanker had en dat ze stond te huilen omdat ze zo blij was. Ik was zo overdonderd dat ik kon doen was herhaal, "Wow…wow…dat is geweldig…wow."

Dat was slechts één van een tiental momenten dat inspireerde mij om na te denken over de eerste keer dat ik had bij de finish van een marathon. Ik was met Brian om hem te zien draaien de Flying Pig Marathon in Cincinnati in 2007, en ik herinner me nog heel duidelijk de manier voelde ik me staande in de buurt van de finish en het zien van de stroom van de lopers hun weg door die laatste martelende km van de marathon. Als ik ze zag, wist ik dat ik het in me had om een marathon te lopen en misschien nog belangrijker, dat wilde ik een marathon te lopen.

Ik voelde het op dezelfde manier als de Ironman Florida. Ik probeerde voor te stellen hoe het was om door te drukken km van de oceaan en de weg en het pad, door uren van verveling en pijn en gevoelloosheid, en de felle lichten van de finish schijnen uit de duisternis als een baken en om te horen dat mijn naam wordt genoemd, op die luidspreker systeem en te voelen van dat glorieuze trots en opluchting wassen over mij, en ik wilde voelen hoe het was. Ik wilde om het te ervaren zo veel, ik kon bijna de smaak van het bloed en het zweet in de achterkant van mijn keel.

Ik heb om eerlijk te zijn, ik half verwacht dat verlangen te verdwijnen toen ik wakker werd de volgende dag. Immers, ik ben gewoon nauwelijks te krijgen in de triathlon. Alleen iemand die heel dapper of dwaas – of de meest waarschijnlijke, zowel uit zou pakken een Ironman na het doen van drie sprint-afstand triatlons. Maar er gebeurde iets interessants, iets wat ik niet helemaal verwacht. Al dat verlangen samensmolten tot iets licht en hard en glanzend, vond toen zelf een woning in wat ik alleen maar kan beschrijven als mijn hart. Het is al bijna een maand nu en die focus heeft niet gedimd. In feite is het alleen maar intenser als ik ben verhuisd verder in mijn training voor de Marathon Bahama ‘ s, die ik zal worden uitgevoerd in januari.

In het verleden, wanneer ik heb getraind voor een marathon, ik ben half-assed. Er is geen weg omheen. Ik strijd was met mijn opleiding, ik blies uit loopt, ik zou gewond of ziek, ik heb nooit voltooid een enkele twintig-miler. De waarheid is, ik heb een soort van half-assed de meeste van mijn lopen. Het is een slechte gewoonte van mij dat ik ontwikkeld toen ik een kind was en ik heb geleerd dat ik slim genoeg was om te trek Bs zonder te hard te werken. Ik ben zeer bekwaam is om net genoeg inspanning en laten van mijn natuurlijke talenten doen de rest, dat is een verschrikkelijke gewoonte te hebben als men ooit wil om uit te blinken in iets, in plaats van alleen maar goed.

Deze keer, echter, ik ben als een vrouw bezeten. Ik zie de finish met de digitale uitlezing van mijn doel in het oog van mijn geest elke keer als ik op uitvoeren. Ik sleep mezelf uit bed als het nog donker buiten. Ik liep toen ik in New Jersey en het was in de jaren ‘ 30. Ik liep ook al was het in de jaren ‘ 80 en veel te warm voor een lange termijn. Ik strek en het gebruik van de massage stick op mijn benen. Ik ben bewust verhogen van mijn kilometers en het nemen van de stap-weken terug ook al kan ik niet willen. Ik stel voor elke run met een specifiek doel, een bepaald tempo, een bepaalde afstand. Elke keer als ik loop, zie ik die nummers in mijn gedachten en ik weet dat elke kilometer, elke stap brengt mij dichter bij dat doel.

Ik dacht dat ik was gemotiveerd voor – na alle, ik was behoorlijk consistent te zijn met mijn opleiding, vooral vergeleken met de gemiddelde persoon, maar het is niets vergeleken met wat ik me nu voel. Ik kan niet precies uitleggen wat er gebeurd is, wat er precies omgedraaid dat de schakelaar aan de binnenkant van mij. Was het zien van zo veel mensen als het gaat om schijnbaar onmogelijke dingen? Is het te weten dat het enige wat het scheiden mij van hen verlangen en toewijding? Was het inzicht dat zijn die dingen die binnen mijn macht om te veranderen? Ik kan niet met zekerheid zeggen, maar wat ik wel weet is dat wat het ook is, het begon allemaal op die finish op dat helder verlichte weg in Panama City Beach.