Waar zijn alle boeken door vrouwen?

Gisteren nam ik een enquête voor de Runner ’s World, en een van de vragen ging over de enquête-taker’ s favoriete uitgevoerd boek.

In eerste instantie was ik enthousiast, omdat, yay boeken! Maar als ik inspecteerde de lijst van boeken om uit te kiezen, my book-nerd opwinding hingen een beetje.

Waar waren al de boeken die door vrouwen?

En toen vroeg ik me af…zijn er zelfs geen stromend boeken door vrouwen?

Ik heb het niet over, zeg, "Het Boek van lopen voor Vrouwen" of "Kara Goucher’ s lopen voor Vrouwen" (hoewel ik denk wel dat ik zou willen lezen dat men zeer veel, al was het maar omdat het was geschreven door mijn Nummer 1 Lopende Girl Crush).

Ik heb het over boeken die over het uitvoeren van die geschreven zijn door vrouwen en over vrouwen.

Hier is de lijst die op de Runner ‘ s World enquête:

 • "Born to Run’ van Christopher McDougall
 • "Duel in the Sun" van John Brant
 • "De Vier Minute Mile" van Roger Bannister
 • "Eens een Hardloper" door John L. Parker
 • "Pre" door Tom Jordan
 • "De Runner’ s Handleiding tot de Zin van het Leven" door Amby Burfoot
 • "Lopen met de Buffels" door Chris Lear
 • "Ultramarathon Man" door Dean Karnazes

Dit zijn geen how-to boeken. Niemand leest Roger Bannister ‘ s boek om te leren hoe u een vier-minuten mijl. Ze lezen een glimp op te vangen van hoe het voelt om een vier-minuten mijl. Deze zijn memoires, non-fictie recountings, biografieën, zelfs een roman. En degenen die ik heb gelezen van deze zijn fantastisch, het soort boeken dat je voeten jeuken, met het verlangen om te draaien, zo lang en zo snel als je kan.

Maar ik zou liegen als ik zei dat ik niet het gevoel een klein beetje verdrietig dat er geen boeken die door vrouwen die nominale maken van deze lijst.

Dus besloot ik op zoek te gaan naar het uitvoeren van boeken geschreven door vrouwen, als is het maar om het evenwicht van dit een beetje uit. Hier is wat ik gevonden heb:

 • "Marathon Vrouw: het Uitvoeren van de Race om een Revolutie van Vrouwen Sport" door Kathrine Switzer
 • "Paula: Mijn Verhaal tot nu Toe" door Paula Radcliffe
 • "Vrouwen Die Lopen" door Shanti Sosienski
 • "Enige Zusters: Verhalen van Vrouwen en Running" door Jennifer Lin en Susan Warner
 • "Mile Markers: 26.2 De Meest Belangrijke Redenen Waarom Vrouwen" door Kristin Armstrong
 • "Als een Meisje: Hoe Sterk Vrouwen Gelukkig Leven" door Mina Samuels
 • "De Extra Mile: Een Vrouw Persoonlijke Reis te Ultrarunning Grootheid" door Pam Reed
 • "Vrouwen Die Lopen: Vrouwelijke Atleten op de Beste zijn" door Lisa Taggart

Ik ben wel geïnteresseerd in het lezen van de meeste van deze. (Hoewel ik moet bekennen, ik ben niet de grootste fan van Kristin Armstrong. Ik heb gelezen van haar RW kolom en haar blog en ik vind haar ook "you go girl!" en sentimenteel naar mijn smaak, zoals een hot-pink Kostbare Momenten beeldje in hardloopschoenen. Maar mensen lijken te houden van haar, dus wat weet ik?)

Maar – en het is misschien niet fair van mij om deze beslissing op basis van samenvattingen en niet de feitelijke metingen – het lijkt erop dat veel van deze boeken zijn helaas niet helemaal naar de literaire normen van, zeg, "De Vier Minuten Mijl."

Ik bedoel, het is geweldig dat we hebben boeken die allemaal over inspirerende vrouwen om eruit te komen en te draaien, maar we hebben meer nodig memoires, meer verhalen, meer boeken die verbeelden vrouwen die lopen als krijgers in plaats van toevlucht te nemen tot self-help "girl power" rah-rah soort verhalen.

Maar zoals ik al zei, misschien ben ik verkeerd? Misschien moet ik eigenlijk reserve oordeel tot ik de boeken gelezen? En wat is er precies zo slecht over self-help "girl power" rah-rah soort verhalen? Ben ik gewoon meer verwacht omdat ik stiekem wou dat ik kon Joan Didion als ik groot ben?

Ik veronderstel dat er goed nieuws is, is dat elke dame die wil om te schrijven in een mooi stuk van de literatuur over hardlopen heeft een grote open veld alle op zichzelf.